Pulse of love 10/12/2013

Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014

Ο Πολεμιστής Ξυπνά

...Κοίταξε τον ορίζοντα, τα όρια μεταξύ ουρανού και γης χάνονται. Είναι αδύνατο να τα διακρίνει κανείς στον ορίζοντα. 
Πριν παρακολουθήσω το ηλιοβασίλεμα, κάθομαι πάνω σε μια σταθερή πέτρα...

Ζούσες σε ένα ψέμα. Δεν είχες μια σταθερή βάση. Ήσουν μετέωρος. Όλον αυτόν τον καιρό είχες μια συγκεκριμένη αντίληψη γιο την πραγματικότητα. Ενέργησες ανάλογα και αυτό ήταν ορθό. Ωστόσο, στο μονοπάτι της γνώσης, ο Πολεμιστής πρέπει να διεισδύει όλο και βαθύτερα στον εαυτό του και στην ζωή του. Στο μονοπάτι της γνώσης, ο Πολεμιστής πρέπει να πεθαίνει μόνο για να ξαναγεννηθεί, έχοντας αποκτήσει νέα ενόραση.
Είναι καιρός να ξυπνήσεις. Ξαφνικά, συνειδητοποίησες πόσο εύθραυστες ήταν οι πεποιθήσεις σου. Ό,τι σε στήριζε πρωτύτερα, τώρα δεν είναι παρά ξεθωριασμένες σκέψεις. Ο Παντοδύναμος έκανε πάλι το παλιό αστείο του - τράβηξε την καρέκλα στην οποία καθόσουν κάθε μέρα. 


Πληγώθηκες, πόνεσες, και αυτό εμπεριέχει καλό από μια άποψη. Αν είχες πέσει πάνω σε κάτι μαλακό, δεν θα είχες δώσει. σημασία. Όμως, η αλήθεια είναι πως προσγειώθηκες σε μια άλλη πραγματικότητα. Είσαι, σαστισμένος, η συνειδητότητά σου βρίσκεται σε σύγχυση. Δεν καταλαβαίνεις τίποτα απ’ ό,τι συμβαίνει. Νιώθεις σα να έχεις σπαταλήσει μάταια τον χρόνο σου μέχρι τώρα και μπορεί να νιώθεις ακόμα και ντροπή για ό,τι έχεις κάνει. Αν ανασκοπήσεις την ζωή σου θα διαπιστώσεις πως ήσουν προσκολλημένος σε μάταια πράγματα.
Ο πόνος τυφλώνει. Ακόμα κι. αν δεν το καταλαβαίνεις, να ξέρεις πως αυτό που σου συμβαίνει, είναι κάτι θαυμάσιο. Δεν είσαι το ίδιο άτομο που ήσουν μόλις πριν λίγο και, αν φανείς συνετός, δεν θα ξαναγίνεις ποτέ.

Από εδώ και στο εξής θα θέσεις άλλες προτεραιότητες, Θα σκαρφαλώσεις άλλα βουνά. Θα αντιμετωπίσεις άλλους δαίμονες, άλλα αδέρφια θα βαδίσουν μαζί σου στον δρόμο. Ζήσε την νέα σου ζωή, δες τον κόσμο με νέα μάτια. Εν τούτοις, ετοιμάσου να ξαναγεννηθείς. Ξανά. 
Μόνο αν ξαναγεννηθείς θα καταφέρεις να φτάσεις στο τέλος του δρόμου.

LUCAS ESTRELLA SCHULTZ


Ο Πολεμιστής καλωσορίζει τη μέρα του
Σήμερα αν θέλεις μπορείς να ευχαριστήσεις το Θεό για ότι είσαι αυτή τη στιγμή. Νιώσε την καρδιά σου να χτυπά ζωηρά. Νιώσε τη δύναμη της αγάπης που έχει. Είναι η πηγή της αγάπης. Της αγάπης σου. Άφησε το χαμόγελο να ανθίσει στα χείλη σου και κάνε το πρώτο βήμα στη μέρα σου...


Ο Πολεμιστής Αγναντεύει Το Άπειρο
Άφησε κατά μέρος αυτό που κάνεις τώρα. Κάθισε. Γαλήνεψε. Όρθωσε την σπονδυλική σου στήλη σε ευθεία γραμμή. Χαλάρωσε τα μάτια σου. Ανάσανε βαθιά. Νιώσε την καρδιά σου να χτυπά. Άκου τη μουσική της.
Κοίταξε προς τον ουρανό χωρίς να κοιτάς σε κάτι συγκεκριμένο. Ατένισε το άπειρο με ένα γαλήνιο βλέμμα. Είσαι μέρος του σύμπαντος, γιος του ουρανού και της γης. Αδερφός του ήλιου και της σελήνης. Η ζωή σου συνδέεται με ό,τι αντικρίζεις μπροστά σου. Είσαι μέρος της. Έχεις κάθε λόγο να είσαι ευτυχισμένος, έτσι λοιπόν μην αναζητάς αυτή την ευτυχία μακριά από τον εαυτό σου.


namaste
despoina palamari