Pulse of love 10/12/2013

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Aqua Sound Massage

Το Aqua Sound Massage είναι ένα πολύ χαλαρωτικό, θεραπευτικό μασάζ που φέρνει συνολική ευεξία καθώς  χαλαρώνει σώμα και νου. Γίνεται μέσα σε ζεστό νερό (30-35 ° C) και συνδυάζει στοιχεία από το ηχομασάζ (ηχογαβάθες δονούνται με προσαρμοσμένα ήπια χτυπήματα πάνω στο σώμα και γύρω από αυτό) το απλό μασάζ, (κινητοποίηση των αρθρώσεων) και το χορό (ελεύθερες ρυθμικές κινήσεις). 
Η ύπαρξη και η άνωση του νερού βοηθούν ώστε να γίνονται κινήσεις που δεν θα μπορούσαν να γίνουν σε στρώμα ή κρεβάτι μασάζ, επιτρέποντας στο σώμα, να διευρύνει την κίνηση του και να απελευθερώσει εντάσεις (συναισθηματικές και μυϊκές) που τυχόν έχουν εγκλωβιστεί μέσα του.


Η βαθιά σύνδεση από καρδιάς δέκτη και θεραπευτή που δημιουργείται και η σχέση εμπιστοσύνης που ενεργειακά αναπτύσσεται μεταξύ τους επιτρέπει στον δέκτη να χαλαρώσει και να αφεθεί ολοκληρωτικά στα χέρια του θεραπευτή. Η υποστηρικτική και γεμάτη αποδοχή στάση του θεραπευτή, οι ήχοι από τις ηχογαβάθες που τον τυλίγουν και το ζεστό νερό που αγκαλιάζει το σώμα τον κάνουν να χαλαρώνει ολοένα και περισσότερο και να νιώθει την ασφάλεια που νιώθει ένα μικρό παιδί μέσα σε μια αγκαλιά αγάπης. 

Με αυτήν την υποστήριξη και χωρίς το βάρος του σώματος, της σπονδυλικής στήλης, των αρθρώσεων και των μυών ο δέκτης απελευθερώνεται με τρόπο μοναδικό από τα κλειδώματα που έχουν δημιουργηθεί στο σώμα του εξαιτίας του άγχους και του στρες της καθημερινότητας.

Οι στιγμές της ακινησίας εναλλάσσονται με ρυθμικές ελεύθερες κινήσεις με τέτοιο τρόπο ώστε το σώμα να ρέει μέσα στο νερό Η εμπειρία για τον καθένα είναι μοναδική και διαφορετική. Πολλοί μιλάνε για τη σωματική ευεξία και χαλάρωση που αισθάνθηκαν και άλλοι για ένα ιδιαίτερο ταξίδι γεμάτο συναισθήματα, εικόνες, ήχους. Ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο όπου ένιωσαν ότι γέμισαν με δύναμη, ότι απελευθερώθηκαν από παλιές αναμνήσεις και ότι ξύπνησαν μέσα τους νέες ιδέες και λύσεις για τη ζωή τους. Ότι αφυπνίστηκε μέσα τους πάλι η εμπιστοσύνη για τους άλλους αλλά και για τον εαυτό τους...

Μπορείς αν θες να κάνεις ένα νοερό ταξίδι αυτή τη στιγμή...
Φαντάσου τη ζεστασιά και την αίσθηση της απαλότητας που σου αφήνει το νερό... 
να μπορείς να αφήνεσαι χωρίς να χρειάζεται να κάνεις κάτι, χωρίς να χρειάζεται να πας πουθενά... 
με τα μάτια κλειστά ώστε το φως να παιχνιδίζει με τα βλέφαρα σου... 
σχεδόν βυθισμένος/η μέσα στο νερό, να κυλάς απαλά... 
ακούγοντας μόνο τον ήχο του Σύμπαντος...
ο κόσμος αρχίζει να εξαφανίζεται... 
υπάρχεις μόνo εσύ και ο εαυτός σου...

Εκεί, μέσα στο ζεστό νερό, καθώς δέκτης και θεραπευτής κινούνται σε όλες τις κατευθύνσεις και με όλους τους τρόπους, με τον ήχο από τις ηχογαβάθες να τους αγγίζει συνοδευτικά, το Σώμα ξαναβρίσκει την χαμένη ελευθερία του. Γίνεται ένα με το Πνεύμα και την Ψυχή αφηνόμενο στη μαγεία της στιγμής.


namaste
despoina palamari




Μια εικόνα χίλιες λέξεις