Pulse of love 10/12/2013

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΠΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΟ ΡΕΙΚΙ

Το σώμα μας τροφοδοτείται καθημερινά με ενέργεια που παίρνει από την ατμόσφαιρα (πράνα) με την αναπνοή, από τον φωτοδότη ήλιο ή από τις τροφές. Αυτή την ενέργεια την κυκλοφορεί μέσα στο σώμα τροφοδοτώντας τα όργανα μας, τους ιστούς μας, τα κύτταρα μας κρατώντας μας ζωντανούς.
Όταν το φυσικό επίπεδο της ενέργειας μας είναι ψηλό (άσκηση, καλή διατροφή, αρκετός ύπνος, διαλογισμοί, καλή επαφή με τα συναισθήματα) τότε αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Τότε μπορούμε να διευθετήσουμε ό,τι πρόβλημα μας προκύπτει και γενικά δεν αρρωσταίνουμε. Όταν όμως νιώθουμε ότι η ενέργεια μας είναι χαμηλή αυτό συμβαίνει γιατί όλο το σύστημα μας έχει χάσει την ισορροπία του και μετέτρεψε την καλή, θετική ενέργεια του, σε ενέργεια με χαμηλή δόνηση.

Ο νους μας έχει άμεση σχέση με την τροφοδότηση του σώματος με ενέργεια. Ένας θετικός Νους παράγει θετική ενέργεια, genki και ένας αρνητικός Νους παράγει αρνητική ενέργεια, lyoki. Για παράδειγμα ενας Νους γεμάτος φόβο παράγει lyoki γεμίζοντας με την αρνητική ενέργεια του τα νεφρά, επηρεάζοντας την καλή λειτουργία όχι μόνο αυτών αλλά και της γύρω περιοχής και κατ’ επέκταση όλου του σώματος. Αυτό έχει σαν συνεπεία να εξασθενεί το ενεργειακά πεδίο του σώματος και να μειώνεται η υγεία του.
Αν κάποιος σε αυτή την περίπτωση κάνει Ρέικι τότε συμβαίνει το εξής: 


Η Συμπαντική ενέργεια του Ρέικι περνά με το άγγιγμα μέσα στο ενεργειακό πεδίο του ατόμου επηρεάζοντας συνολικά την ενέργεια του. κινείται γύρω από τα όργανα και τους ιστούς δυναμώνοντας τους ενεργειακά. Ταυτόχρονα αποδυναμώνει το lyoki σπάζοντας το σε μικρότερα κομμάτια και αποσύροντας όλο τον αρνητικό του προγραμματισμό. Το οδηγεί στη συνέχεια έξω από τον οργανισμό, με την μορφή ενεργειακών τοξινών που τις στέλνει στο ΄΄φως΄΄ για να μετουσιωθούν σε θετική ενέργεια.
Παράλληλα αποκαθιστά το genki μέσα στο σώμα και επιδρά στο νοητικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο κάνοντας τον άνθρωπο να αισθάνεται όλο και καλύτερα, οδηγώντας τον σταδιακά στην αρχική του υγεία. Αυτό συμβαίνει γιατί το Ρέικι είναι: 

«Η δυναμική ενέργεια της ζωής που μας γεμίζει με υπέροχα συναισθήματα χαράς, ειρήνης, αγάπης, θαυμασμού, σιγουριάς και οτιδήποτε είναι υγειές»            
 «William lee Rand»

ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΡΕΙΚΙ
Η ενέργεια του ρέικι δεν επηρεάζει μόνο το φυσικό σώμα αλλά προχωράει και πιο πέρα, στο συναισθηματικό και στο νοητικό πεδίο και ακόμα πιο μακριά. Δεν θεραπεύει μόνο ασθένειες του φυσικού σώματος. Μπορεί να μας απαλλάξει από κακές συνήθειες και ψυχολογικές αδυναμίες όπως η απογοήτευση, η δειλία, η νευρικότητα, η δυσκολία στην λήψη των αποφάσεων κ.α. Όλες οι ασθένειες είτε έχουν προκληθεί από ψυχολογικά είτε από φυσικά αιτία μπορούν να θεραπευτούν μέσα από την ενέργεια του Ρέικι.

Η δύναμη του Ρέικι καθαρίζει και ενισχύει τα κανάλια που ήδη υπάρχουν μέσα στο σώμα μας από την γέννηση μας. Από την στιγμή που η ενέργεια ρέει μέσα μας σαν να είμαστε καλάμια από μπαμπού, εμείς δεν φορτιζόμαστε με αρνητική ενέργεια. Η δύναμη του πνεύματος να μεταμορφώνει ότι αγγίζει χρησιμοποιείται στο Ρέικι σαν εργαλείο και σαν τέχνη επανένταξης όλων των πτυχών του ανθρώπου στην πρωταρχική τους υγιή κατάσταση. 


ΡΕΙΚΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Το Ρέικι μπορεί να προσφέρει τα θετικά του αποτελέσματα σε αρμονία με τις άλλες θεραπείες. Μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις εναλλακτικές και συμπληρωματικές θεραπείες (ρεφλεξολογία, αρωματοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, μασάζ, ομοιοπαθητική, διατροφολογία κ.α.) αλλά μπορεί να γίνει ένα μεγάλο συμπλήρωμα και στην δυτική ιατρική και να συνδυαστεί με ασφάλεια με τις ιατρικές διαδικασίες.





namaste
despoina palamari