Pulse of love 10/12/2013

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ηχοθεραπεία, ο τρόπος να καλυτερεύσεις την Ζωή σου

Η Ηχοθεραπεία θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι συνοδευτική ζωής γιατί με την βοήθεια των ήχων μας συνοδεύει να βρούμε καινούριες λύσεις και να βαδίσουμε σε νέους δρόμους στη ζωή μας.

Μέσω των ήχων αρχίζουμε  να επικοινωνούμε ξανά με τον εαυτό μας με έναν τρόπο υγιή και ξεκάθαρο και συνειδητοποιούμε ότι έχουμε το απαιτούμενο δυναμικό  για να λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα μας βασανίζει.

Η Ηχοθεραπεία προσφέρει πολλά εργαλεία-κλειδιά που μπορούν να ξεκλειδώσουν τις πόρτες των δωματίων που υπάρχουν στο υποσυνείδητό μας και κρύβουν μέσα τους τραυματικές εμπειρίες, που με τρόπο ασυνείδητο λειτουργούν στην καθημερινότητα μας και μας κρατάνε μακριά από τη ζωή.


Με τα διάφορα setting που χρησιμοποιεί ο ηχοθεραπευτής για κάποιον που είτε έρχεται με συγκεκριμένο θέμα σε μια προσωπική συνέδρια είτε για κάποιους που συμμετέχουν σε ένα ομαδικό δρώμενο με ένα γενικότερο θέμα (για παράδειγμα: Θεραπεύοντας τη σχέση μας με το εσωτερικό μας παιδί) προέρχονται μέσα από τα θεραπευτικά μονοπάτια της συμβουλευτικής, της συστημικής, της βιογραφικής εργασίας (πρόγονοι, γενεαλογικό δέντρο), της αρχέγονης εμπιστοσύνης, της υπνοθεραπείας (ταξίδια φαντασίας) και των θιβετιανικών διαλογιστικών ασκήσεων.  Προσφέρουν την δυνατότητα να συναντήσει ο καθένας από μας όλο το δυναμικό που κρύβει μέσα του και να μπορέσει να το χρησιμοποιήσει στην καθημερινότητα του. 

Τα setting αυτά, σε συνδυασμό με τους ήχους (ηχογαβάθες και γκογκ) χαλαρώνουν το σώμα και το μυαλό και μπορούμε να πούμε ότι επαναπρογραμματίζουν τον "σκληρό δίσκο" του εγκεφάλου μας δημιουργώντας καινούριες συνάψεις ούτως ώστε, να μπορεί ο καθένας από εμάς που θέλει να βελτιώσει τη ζωή του μέσω της Ηχοθεραπείας, να αποκτήσει καινούργια οπτική όχι μόνο για τον ίδιον αλλά και για ότι συμβαίνει στην καθημερινότητα του.

Οι ήχοι από τα γκογκ και τις ηχογαβάθες που μας αγκαλιάζουν κατά την διάρκεια μιας συνεδρίας ή ενός ομαδικού δρώμενου, ενεργοποιούν εσωτερικούς μηχανισμούς που μας φέρνουν πάλι σε επαφή με όλη την δημιουργικότητα, την δύναμη και την ζωντάνια μας. 
σταδιακά με την βοήθεια της Ηχοθεραπείας  αποκτάμε Αυτοπεποίθηση, Αυτοεκτίμηση, Αυτοαγάπη, μια καινούργια κατανόηση για την ζωή και τους ανθρώπους και να πιστεύουμε ξανά ότι: Αξίζει η Χαρά και η Αγάπη να Πλημμυρίσει τη Ζωή μας

namaste
despoina palamari


Φωτογραφίες απο ομαδικά δρώμενα