Pulse of love 10/12/2013

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Πίστεψε σε σένα. Σε αυτό που είσαι και σε αυτό που μπορείς να γίνεις

Ήρθατε σ’ αυτό τον κόσμο για να εκπληρώσετε ένα μοναδικό σκοπό ή ρόλο ή μια αποστολή. Βρείτε το δικό σας. Και μό­λις το βρείτε, περιμένετε να ενεργοποιηθεί.

Η ζωή δεν χρειάζεται να κερδηθεί. Σας έχει ήδη δοθεί. Αν δεν σας αρέσει έτσι όπως είναι, αναμορφώστε τη και κάνετε αλ­λαγές.

Όταν η πρόθεσή σας είναι ξεκάθαρη, μπορείτε να κάνετε μαγικά πράγματα. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεστε το θύμα. Μπορείτε να επιλέγετε και να ενεργείτε δυναμικά. Μπορείτε να κάνετε ό,τι χρειάζεται να κάνετε. Μπορείτε να αλλάξετε ό,τι χρειάζεστε να αλλάξει.

Αναπνεύστε βαθιά κάθε φορά, προτού ξεκινήσετε ένα σημαντικό έργο ή μια σημαντική πορεία. Ανακαλέστε τους θετικούς και αναζωογονητικούς λόγους που σας οδήγησαν σ’ αυτό το βή­μα. Ανανεώνετε τη δέσμευσή σας όσο συχνά το θεωρείτε απα­ραίτητο.

Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε ως σύμβουλο την αρνητική εσωτερική σας κριτική: Υποσκάπτετε τους στόχους και την ενέργειά σας.


Αγαπήστε τον εαυτό σας, ό,τι κι αν κάνετε. Πιστέψτε αυτό που είστε και αυτό που μπορείτε να γίνετε. Και αναγνωρίστε όσα έχετε πετύχει μέχρι τώρα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΕΤΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗ

Η ταντρική προσέγγιση αναγνωρίζει ότι καθετί σ’ αυτή τη ζωή, κάθε στιγμή, κάθε εμπειρία, κάθε κατάσταση, είναι μια ευκαιρία για πε­ραιτέρω αφύπνιση. Αυτή η άποψη καθιστά τη ζωή στο σύνολό της μια μήτρα μάθησης, θεραπείας και ανάπτυξης. Ακολουθούν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, όταν τα πράγματα είναι δύσκολα και σας προκαλούν στρες, για να αλλάξετε την οπτική γω­νία από την οποία βλέπετε τα πράγματα και, έτσι, να αλλάξετε την εμπειρία σας.
Πρώτον, πάρτε βαθιές αναπνοές και ηρεμήστε. Πάρτε απόσταση από την κατάσταση. Προσέξτε τις κρίσεις σας περί «καλού» και «κα­κού». Τώρα, δείτε αν μπορείτε να περιγράψετε τι συμβαίνει αντικει­μενικά, ακριβώς όπως είναι. Όταν μπορέσετε να δείτε και να περιγράψετε αντικειμενικά μια κατάσταση, χωρίς κρίσεις, θα είστε σε θέ­ση να βιώσετε και να σχετιστείτε αντικειμενικά με αυτή την κατά­σταση. Και αυτό που, μέχρι πριν, έμοιαζε άθλιο ή ανυπόφορο, τώρα μπορεί να σας φανεί «ενδιαφέρον», «συναρπαστικό», ή ακόμα και « διασκεδαστικό ».

ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΕΚΣΤΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
Η δυστυχία ευδοκιμεί όπου υπάρχει ρουτίνα και προβλεψιμότητα. Η έκσταση αγαπάει τα νέα σενάρια, την έκπληξη, την περιπέτεια. Δεν είστε υποχρεωμένοι να αλλάξετε μονομιάς ολόκληρη τη ζωή σας. Μπορείτε, όμως, να αρχίσετε από κει που βρίσκεστε, οποιαδήποτε στιγμή. Ακολουθούν μερικοί εύκολοι τρόποι που θα σας βοηθήσουν να σπάσετε μια άχαρη ρουτίνα και να φέρετε λίγη φρεσκάδα ή ακόμα και περιπέτεια σε μια, κατά τα άλλα, προβλέψιμη ημέρα.

ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 
Για αρχή, κάντε ένα διάλειμμα απ’ ό,τι κάνετε, ακόμα κι αν είναι για πέντε λεπτά. Βγείτε από το γραφείο ή το σπίτι, αναπνεύστε καθαρό αέρα, αν υπάρχει, κάντε μια βόλτα γύρω στο τετράγωνο ή πηγαίνετε κάπου που σπάνια πηγαίνε­τε. Μείνετε για λίγο στον εαυτό σας, νιώστε την αναπνοή σας, το σώμα σας, τα τσάκρα σας. Στη συνέχεια, παρατηρήστε το περιβάλ­λον σας, τους ανθρώπους, τα σπίτια ή τα οικοδομήματα, τον ουρανό πάνω από το κεφάλι σας. Ακούστε, κοιτάξτε, μυρίστε, νιώστε. Θυ­μηθείτε ότι αυτή η στιγμή είναι πραγματική και εγκυμονεί ενδεχόμε­να.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΕΚΣΤΑΤΙΚΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ  
Τώρα μπορείτε να οργα­νώσετε ένα μεγαλύτερο διάλειμμα. Προγραμματίστε μια ημέρα την εβδομάδα να πηγαίνετε βόλτα στη φύση, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να πάτε πιο μακριά από το πάρκο της περιοχής σας. Αν μπορείτε, σχεδιάστε ένα ταξίδι για το Σαββατοκύριακο, σε ένα μέρος που σας αρέσει πάρα πολύ και που θα θέλατε πολύ να επισκεφθείτε. Ίσως εί­ναι κοντά σε κάποιο ποτάμι, στα βουνά ή στη θάλασσα. Μετά, σχε­διάστε ένα πιο μεγάλο και πιο συναρπαστικό ταξίδι, κάπου που πά­ντα θέλατε να πάτε. Μπορεί να είναι στη Νέα Τόρκη, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Παρίσι, στο Μπαλί. Σχεδιάστε το ταξίδι των ονεί­ρων σας για τον εαυτό σας, με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας, ή με την οικογένειά σας. Παρατηρήστε πόση ενέργεια και «χαρά ζωής» σας δίνει. Επιλέξτε να ζήσετε τα όνειρά σας.

ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΕΚΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ 
Διαλέξτε ένα φίλο ή συ­νεργάτη ως τον εκστατικό σας σύντροφο. Συμφωνήστε να αυξήσετε ο ένας το επίπεδο χαράς στη ζωή του άλλου. Συμφωνήστε, για παρά­δειγμα, ότι τη Δευτέρα, μετά τη δουλειά, ο ένας θα πάρει τον άλλο και θα τον πάει σε μια περιπέτεια. Μπορεί να είναι οτιδήποτε — μια όμορφη διαδρομή έξω από την πόλη, εισιτήρια για μια συναυλία, ένα εξωτικό γεύμα. Ό,τι κι αν είναι, πρέπει να είναι έκπληξη, κάτι που θα σας βγάζει από τα καθιερωμένα, που θα σας ξυπνάει από την προβλεψιμότητα της ρουτίνας. Την επόμενη φορά, αλλάξτε ρόλους.


ΔΕΣΜΕΥΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΣΤΑΣΗ
Ο πραγματικός μας ρόλος, ως ανθρώπινα όντα, είναι να συνδέουμε τη ζωή με το Πνεύμα και το Πνεύμα με τη ζωή. Το θαύμα σχετικά με αυτό είναι ότι μπορεί να είμαστε τα μοναδικά πλάσματα στον πλανήτη που μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Επιλέγοντας τι είναι καλό και δίκαιο για μας, τους φίλους και τις οικογένειές μας, την κοινότητα και τον πλανήτη μας, αφυπνιζόμαστε από τη συνωμοσία ενάντια στην έκσταση  ανοίγουμε την πόρτα στην έκσταση.

Όταν καταλάβετε τι σημαίνει να είσαι οργασμικός/ή στην καθημερινή σου ζωή, να ζεις σαν εραστής ή ερωμένη τότε, κάθε φορά που πρόκειται να κάνεις κάτι, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό, θέτεις στον εαυτό σου αυτή τη βασική ερώτηση: «Με ερεθίζει;» Κάθε φορά που διαπιστώνετε πως κάνετε κάτι, όχι γιατί σας ερεθίζει αλλά για αντιεκστατικούς λόγους — για να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες των γονιών σας, από κοινωνική υποχρέωση ή επειδή φοβάστε την κριτική, για να ευχαριστήσετε το αφεντικό σας ή για να εντυπωσιά­σετε τους φίλους σας — σταματήστε.
Θυμηθείτε ότι κάθε φορά που βγάζετε τον εαυτό σας από τις καταστάσεις, δεν μπορείτε να τις χαρείτε. Όταν ζείτε για τους άλλους, χάνετε τη δική σας ζωή, τη ζωή που μπορείτε να έχετε αν τολμήσετε να την επιλέξετε, τη ζωή που μπορεί να φέρει σε σας, και σ’ όσους είναι μαζί σας, πραγματι­κή ευχαρίστηση, χαρά και ικανοποίηση. Δεσμευτείτε τώρα με την έκσταση.


Η Τέχνη της Καθημερινής Έκστασης
Margot Anand