Pulse of love 10/12/2013

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Η ζωή κανενός δεν αλλάζει με λόγια, έργα χρειάζονται...

«Μια ουγκιά δράσης αξίζει περισσότερο από ένα τόνο διδασκαλίας» 
Γκάντι

Αν κάποιος έχει την επιθυμία να αλλάξει, να μεταμορφώσει τη ζωή του και δεν κάνει καμιά προσπάθεια για να το κατορθώσει, τότε στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί καμιά αλλαγή. Απλώς έχει βολευτεί στην καθημερινότητα του, σε αυτό που του είναι γνωστό και δημιουργεί στον εαυτό του την ψευδαίσθηση της αλλαγής απλώς μιλώντας ή διαβάζοντας γι’ αυτήν. Τα βιβλία σίγουρα προσφέρουν γνώση αλλά και ασφάλεια. Το βίωμα, η πράξη, το να ρισκάρεις στο άγνωστο κάνει τη γνώση Σοφία.

Είναι πολύ όμορφο να υπάρχει η επιθυμία της αλλαγής. Σκέτη η επιθυμία όμως δεν έχει καμιά δύναμη. Χρειάζεται και η δύναμη της θέλησης για να προσπαθήσει και να εκπληρώσει την επιθυμία του.
Αν θέλει κάποιος να αλλάξει τη ζωή του, χρειάζεται να αναλάβει δράση, να αγωνιστεί και να προσπαθήσει για να το καταφέρει. Χρειάζεται να έρθει αντιμέτωπος με τον "κατασκευασμένο" από τον ίδιο εαυτό του για να πραγματοποιήσει την αλλαγή. 

Η ζωή κανενός δεν αλλάζει όταν κρατά τα μάτια κλειστά και ζει μέσα στις ψευδαισθήσεις. Χρειάζεται να έχει αποφασιστικότητα και θάρρος για να τολμήσει να κάνει το βήμα στο άγνωστο.
Να έχει τόσο μεγάλη δύναμη θέλησης ώστε να παρακάμπτει ή να χρησιμοποιεί με τέτοιο τρόπο τα εμπόδια, που βάζει τις περισσότερες φορές ο ίδιος στον εαυτό του, ώστε να εκπληρώσει τους στόχους του. 

Αν κάτι μπορούσε να συμβεί μέσα από τα λόγια, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ εύκολα. Κανένας δεν μπορεί να κάνει τίποτε, εκτός αν είσαι έτοιμος εσύ ο ίδιος να το κάνεις. 


namaste
despoina palamari