Pulse of love 10/12/2013

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Διαλογιστικές ασκήσεις ενδυνάμωσης της προσωπικής μας δυναμης

Η αναπνοή και ο οραματισμός μπο­ρούν να ενισχύσουν το αίσθημα προσωπικής δύναμης. Δοκιμάστε αυ­τή την απλή άσκηση για να αναπτύξετε τα χαρίσματα και την παρου­σία σας. 
Κλείστε τα μάτια, αναπνεύστε βαθιά και χαλαρώστε. Φανταστείτε έναν ήλιο που ακτινοβολεί φως και ενέργεια από το ηλιακό σας πλέγμα. Νιώστε ζεστά και φωτεινά σ’ αυτό το σημείο. 
Στην ει­σπνοή, νιώστε τον ήλιο να γίνεται πιο φωτεινός και να επεκτείνεται μέσα στο ηλιακό πλέγμα. Κατά την εκπνοή, νιώστε αυτό τον ήλιο να εκπέμπει ενέργεια μέσα από όλο το σώμα σας. 
Με την εισπνοή γεμίζετε ενέργεια. Με την εκπνοή την απλώνετε. Τώρα, ακτινοβολείτε αυτή την ενέργεια με τη μορφή ακτίνων φωτός. 


Κάντε το σαν άσκηση. 
Προτού, για παράδειγμα, μπείτε σε ένα χώρο με πολλούς ανθρώπους, προτού μιλήσετε δημόσια, πάτε σε μια συνάντηση ή ζη­τήσετε ένα ραντεβού, φανταστείτε αυτή την ενέργεια να εκπέμπεται από το ηλιακό σας πλέγμα και να γεμίζει όλο το χώρο και τους αν­θρώπους που βρίσκονται εντός. Νιώστε πως συνδέεστε μαζί τους κα­θώς δέχονται το φως σας. Στο διάστημα κατά το οποίο νιώθετε αυτοπεποίθηση και δύναμη και την ενέργειά σας να ακτινοβολεί, κάντε επαφή μαζί τους.


Ακολουθεί ακόμα μία άσκηση διαλογισμού που θα σας βοηθήσει να βρείτε το κέντρο της δύναμής σας και να το γεμίσετε με ενέργεια. 
Καθίστε άνετα (σε καρέκλα ή στο πάτωμα) και τοποθετήστε απαλά τα χέρια σας στο ηλιακό πλέγμα, κάτω από τη θωρακική κοιλότητα. Συγκεντρώστε την προσοχή σας σ’ αυτό το σημείο. Συγκεντρώστε εκεί την αίσθηση και την αναπνοή σας. 

Τώρα εισπνεύστε, και με την εισπνοή στείλτε ενέργεια στο ηλιακό πλέγμα. Δείτε και νιώστε το να φωτίζεται, όπως φωτίζεται και το κάρβουνο στη φωτιά όταν το φυ­σάτε. 
Για λίγο, χαλαρώστε και κρατήστε την αναπνοή σας — νιώστε το ηλιακό πλέγμα γεμάτο ισχύ και φως. 

Τώρα, πιέστε το ηλιακό πλέγμα. Εκπνεύστε με δύναμη και γρήγορα όλο μαζί τον αέρα και φωνάξτε τον ήχο «Χα!» με όλη τη δύναμη που έχει αυτό το κέντρο. Νιώστε τη δύναμή σας και την απόλαυση που σας χαρίζει η πλήρης έκφραση αυτής της δύναμης. 
Κάντε το για δεκαπέντε λεπτά. 
Δημι­ουργείται μια ζεστασιά και ένα αίσθημα συγκέντρωσης. Απολαύστε τα. 
Αν κάνετε αυτή τη δεκαπεντάλεπτη άσκηση καθημερινά επί ένα μήνα, θα αποκτήσετε μεγαλύτερη εσωτερική δύναμη.


Η Τέχνη της Καθημερινής Έκστασης
Margot Anand