Pulse of love 10/12/2013

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Κρατώντας καθαρή την ενέργειά μας

Μερικές φορές, συμβαίνει σε όλους, πριν προλάβει κάποιος να το αντιληφθεί  εγκαίρως, μπορεί  να νιώσει ότι είναι εξουθενωμένος,  χωρίς ενέργεια και ότι όλο το σύστημα του (φυσικό συναισθηματικό και πνευματικό σώμα) έχει μπει σε κατάσταση ανισορροπίας. 
Να νιώσει ότι δεν έχει πια δημιουργικότητα, ότι δεν είναι παραγωγικός και ότι έχει ένα συναίσθημα αδυναμίας και ανημπόριας που σταδιακά αυξάνεται.

Αυτό το ονομάζουμε Ενεργειακό Άδειασμα και συμβαίνει όταν κάποιος δεν είναι συνειδητός σε όλα αυτά που κάνει και δεν κρατάει ενεργειακή απόσταση με τις καταστάσεις και τους ανθρώπους που έρχεται σε επαφή αλλά ταυτίζεται μαζί τους. Επίσης μπορεί να συμβεί αν προσπαθήσει κάποιος να παίξει ένα ρόλο στη ζωή του που δεν του ταιριάζει ή συνεχίζει να βρίσκεται σε μια κατάσταση που ουσιαστικά έχει τελειώσει είτε από ανάγκη είτε από συνήθεια είτε από έπαρση είτε από φόβο. 

Ένας άλλος λόγος που μπορεί να αδειάσει ενεργειακά κάποιος είναι όταν έχει ταυτιστεί με τον ρόλο του σωτήρα και βάζει όλους τους άλλους πάνω από τον εαυτό του, πάνω από την υγεία και την ισορροπία του. Το ίδιο μπορεί να συμβεί όταν αρχίζει να νιώθει ότι η ενέργεια του σταδιακά αλλοιώνεται και τον εγκαταλείπει και δεν κάνει ένα διάλειμμα από κάποιες ασχολίες του, φροντίζοντας περισσότερο τον εαυτό του ώστε να γεμίσει τις μπαταρίες του και να επανέλθει στην κατάσταση της υγείας και της ισορροπίας.

Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε καθημερινά να ενδυναμώνουμε το ενεργειακό μας πεδίο με διαλογισμούς, ενεργειακές διαλογιστικές ασκήσεις, ενεργειακούς καθαρισμούς, ρέικι, aoura soma, μάντρα, άσκηση με την μέθοδο της Γιόγκα ή του Τάι Τσι. Όπως είναι εξίσου σημαντικό να μας είναι ξεκάθαρο και συνειδητό ότι δεν χρειάζεται να εμπλεκόμαστε συναισθηματικά με "τα" των άλλων ούτε να έχουμε ελεγκτική ή καθοδηγητική συμπεριφορά προς αυτούς γιατί στην ουσία όλοι βρισκόμαστε εδώ για να βρούμε και να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας. 

Όσο δεν επιβαλλόμαστε σε αυτούς  ούτε παρασυρόμαστε από το ενεργειακό πεδίο των άλλων πάντα θα είμαστε στο κέντρο μας, συνειδητοί στο τώρα, γειωμένοι, με ξεκάθαρη πρόθεση και με γεμάτες τις ενεργειακές μας αποθήκες. 

Όλοι με χαρά ξεφορτώνονται τα ενεργειακά τους σκουπίδια. Αν εσυ όμως δεν θες να τα πάρεις δεν μπορούν να στα φορτώσουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ενεργειακά βαμπίρ. Αν εσύ δεν τους επιτρέψεις να σου ρουφήξουν ενέργεια παίζοντας το παιχνίδι τους, δεν μπορούν να πάρουν από εσένα την πολύτιμη ενέργεια που χρειάζονται για να ζήσουν στο θεατράκι της ζωής τους. 



Καθαρίζοντας το ενεργειακό μας πεδίο.

Περνώντας όμως σε ποιο πρακτικά πράγματα αυτοπροστασίας είναι καλό να γνωρίζουμε όλοι τον ενεργειακό καθαριστή.
 
● Σύμφωνα με την παράδοση του Pranic Healing είναι καλό να βρίσκεται στο χώρο μας ένα μικρό γυάλινο δοχείο με νερό και θαλασσινό αλάτι. Το αλάτι δεσμεύει την αρνητική ενέργεια και το νερό την μετουσιώνει σε θετική. Ανανεώνουμε αυτόν τον ενεργειακό καθαριστή σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αν είμαστε θεραπευτές φροντίζουμε να έχουμε και στο χώρο της θεραπείας κάτι αντίστοιχο και συχνά να καθαρίζουμε ενεργειακά τα χέρια μας τινάζοντας την ενέργεια από αυτά στο νερό. Ακόμα μετά από κάθε συνεδρία είναι καλό να πλένουμε τα χέρια μας με αλατόνερο ή με οινόπνευμα 


● Για να καθαρίζουμε τον χώρο μας μπορούμε να χρησιμοποιούμε ένα σκεύασμα που θα περιέχει ¼ νερό και ¾ οινόπνευμα καθώς και σταγόνες από αιθέραια έλαια όπως φασκόμηλο και να ψεκάζουμε παντού, ιδιαίτερα στο πάτωμα και τις γωνιές. Και αν θέλουμε να ενισχύσουμε την καλή ενέργεια 
στο χώρο μας μπορούμε να βάζουμε συχνά να ακούγονται ψαλμωδίες είτε με το μάντρα ΟΜ είτε με Γρηγοριανά.

● Ένας άλλος τρόπος ενεργειακού καθαρισμού είναι το μπάνιο με νερό και αλάτι. Αν κάποιος αισθάνεται φορτισμένος από την μέρα του, τη δουλειά, τα μαθήματα, τις συνεδρίες ή τα σεμινάρια είναι καλό να αποφορτίζεται κάνοντας ντους με νερό και ρίχνοντας πάνω του αλάτι. Τρίβει καλά το σώμα του με το αλάτι ώστε να καθαριστεί ενεργειακά και ξεπλένεται πάλι με νερό. 
 
Σε αυτό το ιδιαίτερο καθάρισμα είναι πολύ σημαντική η πρόθεση αλλά και το να ζητήσουμε από το νερό να λειτουργήσει θεραπευτικά για μας. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το νερό όχι μόνο ακούει αλλά και μεταβάλλει την δομή του ανάλογα τους ήχους και την δόνηση που αυτοί εκπέμπουν. Χρησιμοποιήστε το προς όφελος σας και αισθανθείτε την ενέργεια σας πάλι φρέσκια και καθαρή.

● Μια πανάρχαια τεχνική ενεργειακού καθαρίσματος είναι το κάψιμο του φασκόμηλου μαζί με το λιβάνι. Το φασκόμηλο έχει καθαρτικές ενεργειακά ιδιότητες και είναι πολύ αποτελεσματικό. Μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει είτε για το ενεργειακό καθαρισμό του χώρου του είτε για τον καθαρισμό της αύρας του.

● Η συχνή επαφή με την φύση, το περπάτημα στο δάσος ή στην ακρογιαλιά, το κολύμπι κ.α. βοηθούν στο να ανανεώνουμε την ενέργεια μας. Επίσης είναι καλό να έχουμε φυτά και να τα φροντίζουμε προσωπικά. Είναι μια διαδικασία που γειώνει ενώ ταυτόχρονα αναζωογονεί.


Είναι απαραίτητο να επιλέγεις καθημερινά δραστηριότητες που σε τρέφουν σε όλους τους τομείς και να αποφεύγεις να έχεις συγκεκριμένες συμπεριφορές από συνήθεια και φόβο. 

Να θυμάσαι:Όταν καθημερινά αγαπάς και φροντίζεις τον εαυτό σου 
όταν δεν έχεις προσδοκίες και φιλόδοξους στόχους 
όταν απολαμβάνεις αυτό που κάνεις
όταν έχεις θετικές σκέψεις 
όταν αδειάζεις την νοητική "κούπα" σου και είσαι ανοικτός στο καινούριο 
όταν ακολουθείς την εσωτερική σου φωνή με σοφία 
τότε δημιουργείς τις συνθήκες της  εξέλιξης σου και μέρα με τη μέρα θα ευθυγραμμίζεσαι συνεχώς με την παλλόμενη ενέργεια του Σύμπαντος που κυλά και αλλάζει διαρκώς.


namaste 
despoina palamari