Pulse of love 10/12/2013

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Ζωντανεύοντας την παγωμένη καρδιά....

Βιοενεργειακή άσκηση που επαναφέρει σε αρμονία τη σχέση μυαλού–σώματος. 


Αν νιώθετε ότι έχετε απόσταση από τους ανθρώπους, από τη Ζωή... 
Αν νιώθετε ότι τα χάδια και τα αγγίγματα σας εγκλωβίζουν... 
Αν η ζωτική σας ενέργεια δεν τροφοδοτεί τις στιγμές σας τότε χρειάζεται να αναρωτηθείτε τι συμβαίνει με το συναισθηματικό σας κέντρο, το κέντρο της καρδιάς. 
Συνήθως όταν συμβαίνουν όλα αυτά χρόνιες εντάσεις έχουν συσσωρευτεί όχι μόνο στο σώμα αλλά και στην καρδιά μας. Αυτές συνδέονται όχι μόνο με συναισθηματικές συγκρούσεις που έχουμε βιώσει από προηγούμενους συντρόφους και έχουν μείνει άλυτες μέσα μας αλλά και με άλλες, που προέρχονται ως επί το πλείστον από πληγές στην παιδική μας ηλικία.


Ένας  τρόπος που βοηθά να ξεπαγώσουν τα μπλοκαρίσματα στην περιοχή της καρδιάς και να πέσουν τα τείχη προστασίας που μας απομονώνουν από την ίδια τη ζωή είναι η αναπνοή. Η βαθιά, αργή αναπνοή που αν γίνει με συγκεκριμένο τρόπο μπορεί να βγάλει τα μπλοκαρίσματα της καρδιάς στην επιφάνεια και να την απελευθερώσει.

Η βιοενεργειακή άσκηση που ακολουθεί είναι από το βιβλίο του Alexander lowen «Αφεθείτε στο σώμα σας και στη ζωή» επαναφέρει την αρμονία στη σχέση μυαλού–σώματος και μπορεί να βοηθήσει άντρες και γυναίκες να ξανανιώσουν την ζωντάνια να κυλάει μέσα τους και να ξαναφέρουν την αγάπη και τη χαρά στη ζωή τους.

Εφαρμογή
Την άσκηση μπορείτε να την κάνετε πρωί ή βράδυ για 21 μέρες τουλάχιστον αλλά είναι απαραίτητο να υπάρχει ησυχία γύρω σας.

Ξαπλώστε με την πλάτη πάνω σε ένα σκαμπό, τα χέρια ανοικτά στο πλάι και με τα πέλματα να πατάνε στο πάτωμα για τρία ως πέντε λεπτά αναπνέοντας βαθιά και επιτρέποντας στην αναπνοή σας να βαθαίνει ολοένα και περισσότερο. 
Αν νιώσετε ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε ήχους ή κραυγές μπορείτε να το κάνετε αλλά να ξέρετε ότι χρειάζεται να βγαίνουν αυτοί οι ήχοι χωρίς προσπάθεια από μέρους σας.

Αν βγουν στην επιφάνεια κάποιοι λυγμοί μην τρομάξετε. Από τη στιγμή που θα αρχίσετε να κλαίτε η αναπνοή θα γίνει πιο εύκολη και πιο βαθιά. Το κλάμα είναι σημαντικό γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μια αντίσταση σ' αυτό.  Κι αν είστε αποφασισμένοι να ξεπεράσετε τις δυσκολίες σας, συνεχίστε να αναπνέετε με κλάμα ή χωρίς, δεν έχει καμιά σημασία. Το κλάμα στη δύση είναι μια “παράδοση” και παλιά θεωρούνταν αποτυχία. Αλλά η πραγματική παράδοση, το άφημα στο σώμα είναι ο μόνος δρόμος για την θεραπεία και την λύτρωση.



Άσκηση "ξεπαγώματος" της καρδιάς για ζευγάρια
Οι άντρες από τη φύση τους (σε αντίθεση με τις γυναίκες που το δυνατότερο τους κέντρο είναι το καρδιακό) έχουν δυνατό το πρώτο τους ενεργειακό κέντρο, το κέντρο του sex και γι΄αυτό το πρωί που ξυπνάνε, πριν ακόμα προλάβουν να τους κατακλύσουν οι σκέψεις, αυτό, είναι απόλυτα ζωντανό. Για να ανοίξουν και να ενεργοποιήσουν το καρδιακό τους κέντρο χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από τις γυναίκες. 
Όμως και στους δυο μπορεί να συμβεί ενεργειακό πάγωμα στην καρδιά. Έκτος από την αναπνοή ένας άλλος τρόπος που ενεργοποιεί το κέντρο της καρδιάς και βοηθά να ξεπαγώσουν οι “παγωμένες” καρδιές και να ξαναβρούν όχι μόνο την ποιότητα τους, την ποιότητα της αγάπης, αλλά και τη χαρά τους είναι το χάδι και το μασάζ στην περιοχή του στήθους 

Αν νιώθετε ότι στη σχέση σας κάτι δεν "πάει καλά" και θέλετε τον σύντροφο σας (γυναίκα ή άντρα δεν έχει σημασία) πιο τρυφερό, πιο δοτικό,  με μεγαλύτερη “παρουσία” στις στιγμές σας τροφοδοτήστε την καρδιά του με αγάπη. Ξεχάστε το sex και ασχοληθείτε με το σώμα του. Γεμίστε το με χάδια, φροντίδα, αποδοχή και αγάπη που θα ξεχειλίσει από την δική σας καρδιά. Και κυρίως φροντίστε την περιοχή του στήθους του. Γεμίστε τη με αγγίγματα και χάδια κάθε είδους. Χαϊδέψτε τη με απαλότητα, με τρυφερότητα, νιώθοντας ότι δεν την χαϊδεύει το χέρι σας αλλά η καρδιά σας. 

Εκεί όπως είστε ξαπλωμένοι και αγκαλιασμένοι συγκεντρωθείτε για λίγο στην αναπνοή σας και νιώστε ότι η καρδιά σας μεγαλώνει, γεμίζει το στήθος σας και προεκτείνετε μέχρι τις παλάμες σας. Νιώστε ότι η ενέργεια της καρδιάς σας φτάνει μέχρι τα ακροδάχτυλα σας. 

Στη συνέχεια αγγίξτε τον σύντροφό σας νιώθοντας ότι αυτή που τον αγγίζει είναι η καρδιά σας και δώστε του μέσα από το κάθε άγγιγμα σας όλη την αγάπη της. Κι αφού χορτάσει το χάδι σας γεμίστε την περιοχή του στήθους του με φιλιά. Κάθε είδους φιλιά. Στεγνά φιλιά, υγρά φιλιά… φιλιά καυτά, πικάντικα, απαλά, δαγκωτά… κάθε είδους. 

Ακουμπήστε απαλά τα χείλη σας σε κάποιο σημείο του θώρακα του και στείλτε εκεί τον καυτό αέρα της ανάσας σας. Και αφού κάνετε αρκετές επαναλήψεις διαλέξτε κάποιο άλλο σημείο για να κάνετε το ίδιο…

Αφήστε τα χέρια σας πάλι να ταξιδέψουν πάνω στο στήθος του και με τα ακροδάχτυλά σας δώστε του “το χάδι του νερού”. Επιτρέψτε τους να κυλήσουν πάνω στο στήθος του όπως κυλάνε οι σταγόνες της βροχής. Άλλοτε απαλά, άλλοτε πιο δυνατά, άλλοτε πιο γεμάτα… να κυλίσει σαν νεράκι το χάδι σας ώστε να φροντίσει και να δώσει τη "θρέψη" που χρειάζεται η περιοχή της καρδιάς. Γιατί αυτή η "θρέψη" θα φτάσει σίγουρα μέχρι την καρδιά του και θα την κάνει να ανοίξει σαν λουλούδι.

Μετά ακουμπήστε την παλάμη σας στο κέντρο του στήθους και πιέστε με απαλότητα, επαναλαμβανόμενα, αρκετές φορές. Αυτές οι μικρές επαναλαμβανόμενες πιέσεις ενεργοποιούν και απεμπλοκάρουν το καρδιακό του κέντρο.
Ύστερα ξαπλώστε δίπλα του σιωπηλά, χωρίς σκέψεις και αφήστε τη σιωπή να ενώσει τις καρδιές σας.

Αυτά τα ιδιαίτερα αγγίγματα στην περιοχή του στήθους χρειάζεται να γίνονται συχνά αν θέλετε ο σύντροφος σας να μαλακώσει ενεργειακά και να αποκτήσει πάλι όλες εκείνες τις ιδιότητες-ικανότητες που του αξίζει να έχει αλλά και που θα έχει τη διάθεση να τις προσφέρει και σε σας…


namaste
Ματθίλδη Νέαρχου