Pulse of love 10/12/2013

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

"Ταξιδεύοντας στα συναισθήματα" (διαλογισμός κάθαρσης)

«Μεταμορφώνοντας τη Ζωή μας με το Φιλί της Πεταλούδας» 

"Ταξιδεύοντας στα συναισθήματα"  
(διαλογισμός κάθαρσης)

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου
19:00 - 21:30

ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΖΩΗΣ 
Απόλλωνος 4
Σύνταγμα

Δεν είσαι εσύ το γέλιο, δεν είσαι εσύ το δάκρυ
Δεν είσαι εσύ η χαρά, δεν είσαι εσύ η θλίψη
Είσαι αυτός που μπορεί να γελάσει, να κλάψει, να θυμώσει, να χαρεί, να φοβηθεί, να εκστασιαστεί... 
Είσαι αυτός που ορίζει ανά πάσα στιγμή τη νοητική και τη συναισθηματική του κατάσταση. Μην βαλτώνεις μέσα σε μίζερες αρνητικές, φοβικές ή θυμωμένες σκέψεις. Σταμάτα να σπαταλάς ενέργεια κρατώντας τα συναισθήματα στο κεφάλι σου και γίνε αυτός που ορίζει τις στιγμές του...

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου θα γίνει ένα δίωρο βιωματικό διαλογιστικό ταξίδι κάθαρσης και απελευθέρωσης όπου θα περπατήσουμε πάνω στη γέφυρα των συναισθημάτων. Εκεί, στο εδώ και τώρα, θα μάθουμε πώς να μην ταυτιζόμαστε με αυτά. Θα μάθουμε πως να μην αγκιστρωνόμαστε πάνω τους αλλά να τα αφήνουμε να περνάνε και εμείς, να παραμένουμε στο κέντρο μας, παρατηρητές, έτοιμοι κάθε στιγμή να διαχειριστούμε τη καινούργια συναισθηματική συνθήκη που θα έρθει να μας συναντήσει. 


Τον μεγαλύτερο πόνο στη ζωή μας τον προκαλούμε εμείς οι ίδιοι όταν αγκιστρωνόμαστε πάνω σε καταστάσεις και ανθρώπους πιστεύοντας ότι αυτό το δύσκολο και φοβικό "πράγμα" είναι η ζωή μας. Κανένας δεν μας είχε πει μεγαλώνοντας ότι δεν είμαστε ο θυμός μας, ότι δεν είμαστε ο φόβος μας. Κανένας δεν μας είχε πει ότι έχουμε την δυνατότητα να μετασχηματίζουμε και να μετουσιώνουμε τα πάντα στη ζωή μας αρκεί να παρέχουμε στον εαυτό μας την δυνατότητα της αποστασιοποίησης, της μη ταύτισης.

Πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας αν ξέραμε ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαμε να είμαστε παρατηρητές όχι μόνο των γεγονότων που διαδραματίζονται σε αυτήν αλλά και του ίδιου μας του εαυτού.
Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο τρόπος ζωής μας αλλά και η επαφή μας με τους άλλους ανθρώπους αν γινόμασταν "παρατηρητές" και δεν οικειοποιούμασταν τα συναισθήματα μας αφήνοντας τα να ορίζουν την καθημερινότητα μας.
Και για να μην παρερμηνευτώ ο "παρατηρητής" δεν είναι ο "απόμακρος". Ο "παρατηρητής" δεν φοβάται τη ζωή αλλά είναι ολοκληρωτικά μέσα της. Ζει με πληρότητα στο εδώ και στο τώρα επιτρέποντας στην κάθε στιγμή να τον διδάσκει ποιος είναι και που πάει  



Οι επόμενες συναντήσεις μας
v "Γνωρίζοντας το Σώμα, τον Γνωστό - Άγνωστο"   17 Φεβρουαρίου 
v "Επαφή με τα Αρχέτυπα"    3  & 17 Μαρτίου
v "Επαφή με τους Προγόνους"   7 Απριλίου
v "Ο θρόνος"    28 Απριλίου 
v "Αγκαλιάζοντας τον Θεϊκό Εαυτό μας"    5 Μαΐου
v "Το πέταγμα της Πεταλούδας"    19  Μαΐου



Συντονίστρια: Δέσποινα Παλαμάρη

Συμμετοχή: 20 ευρω

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Πληροφορίες: 210-33 13 713 & 6973216895


ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΖΩΗΣ 
Απόλλωνος 4 (1ος όροφος) 
Σύνταγμα