Pulse of love 10/12/2013

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Αν θες να ζεις όμορφα τότε ακολούθησε τις 10 "μη" εντολές της Ζωής

Αν θες πραγματικά να απελευθερωθείς από κάθε είδους σκλαβιά τότε πρέπει να θυμάσαι τις 10 μη εντολές της Ζωής:

1. Ελευθερία     
Η έκσταση είναι Ελευθερία. Δεν μπορείς να ελέγξεις τον εκστατικό άνθρωπο. Μπορείς μόνο να ελέγξεις τον δυστυχισμένο άνθρωπο. Ο εκστατικός άνθρωπος δεν μπορεί να υποβιβαστεί σε σκλάβο. Δεν μπορείς να τον καταστρέψεις τόσο εύκολα. Δεν μπορείς να τον πείσεις να ζήσει σε καμιά φυλακή.

2.  Η Μοναδικότητα της Ατομικότητας 
Αν δεν πετάξεις την προσωπικότητα σου δεν θα μπορέσεις να βρεις την ατομικότητα σου. Η ατομικότητα δίνεται από τη Ύπαρξη. Η προσωπικότητα επιβάλλεται από την κοινωνία. Η ατομικότητα έχει ποιότητα λιονταριού και το λιοντάρι πηγαίνει μόνο του!


3. Αγάπη   
Η αγάπη είναι το μόνο θαύμα που υπάρχει. Η αγάπη είναι η σκάλα  που οδηγεί από το γη στον ουρανό. Αν μάθεις καλά την αγάπη, τότε έχεις μάθει τα πάντα. Αν χάσεις την αγάπη, τότε έχεις χάσει όλη σου τη ζωή.

4. Διαλογισμός 
Ο Διαλογισμός είναι σαν το φάρμακο. Η χρήση του είναι προσωρινή. Όταν μάθεις την ποιότητα του τότε δεν χρειάζεται να κάνεις κανένα συγκεκριμένο διαλογισμό. Τότε ο διαλογισμός  απλώνεται σε όλη τη Ζωή σου!

5. Σοβαρότητα 
Η σοβαρότητα είναι ένα είδος ασθένειας, ο καρκίνος της ψυχής. Είναι απολύτως καταστροφική, οδηγεί στην αυτοκτονία. οδηγεί στην θλίψη. Δεν μπορείς να είσαι σοβαρός χωρίς να είσαι θλιμμένος, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και θα είσαι σοβαρός μόνο αν έχεις χάσει επαφή με την ζωή και την ύπαρξη. Μόνο οι άρρωστοι άνθρωποι είναι σοβαροί. Oι υγιείς και οι ολοκληρωμένοι άνθρωποι ποτέ δεν είναι σοβαροί, δεν μπορούν να είναι...

6.    Παιχνιδιάρικη διάθεση
Η Ζωή είναι Παιχνίδι. Όταν την αντικρίζεις με αθωότητα και παιχνιδιάρικη διάθεση όλο το βάρος της καρδιάς σου θα εξαφανιστεί! 

7. Δημιουργικότητα 
Η δημιουργικότητα είναι η ποιότητα που εσύ φέρνεις στην κάθε δραστηριότητα που κάνεις… Δεν έχει σημασία  η συγκεκριμένη μορφή που παίρνει η δημιουργικότητα σου. Μπορεί να είναι ζωγραφική ή τραγούδι. Το να φυτεύεις ή να μαγειρεύεις ένα φαγητό. Το σημαντικό είναι να είσαι ανοικτός σε αυτό που θέλει να εκφραστεί μέσα από εσένα!

8.    Ευαισθησία
.
Γεννήθηκες, ήρθες στον κόσμο με ζωή, με συνειδητότητα, με τρομερή ευαισθησία. Μην προσπαθείς να χτίσεις γύρω σου ένα τείχος γνώσης. 
Όποιο βίωμα κι αν σου έρθει άφησέ το να συμβεί και μετά άφησέ το να  φύγει. Συνέχισε να καθαρίζεις το νου σου διαρκώς. Συνέχισε να πεθαίνεις ως προς το παρελθόν, ώστε να παραμένεις στο παρόν, στο εδώ και τώρα σαν νεογέννητο μωρό.

9.  Ευγνωμοσύνη 
Χρειάζεται να νιώθουμε Ευγνωμοσύνη και για τον πόνο και για τη χαρά. Και για τα δύο...
Οτιδήποτε έρχεται είναι δοσμένο από το Θεό και πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος. Εμάς μπορεί να μας αρέσει, μπορεί να μην μας αρέσει, αυτό όμως χρειαζόμαστε για την ανάπτυξη μας. Από τη στιγμή που εδραιώνεται αυτή η ιδέα στην καρδιά μας τότε κάθε στιγμή αυτής της Ζωής είναι γεμάτη Ευγνωμοσύνη


10.  Αίσθηση μυστηρίου


Συμπληρωματικές υπενθυμίσεις :
-Ποτέ μην υπακούς την εντολή του καθενός, εκτός αν έρχεται από μέσα σου, επίσης.
- Δεν υπάρχει άλλος Θεός εκτός από την ίδια τη Ζωή.
- Η αλήθεια είναι μέσα σου, μην την αναζητάς αλλού.
- Η αγάπη είναι η προσευχή.
- Το να γίνεις «ένα τίποτα» , είναι η πόρτα για την αλήθεια. Το κενό το ίδιο είναι το μέσο, ο στόχος και η επίτευξη.
- Η ζωή είναι εδώ και τώρα.
- Ζήσε συνειδητά.
- Μην κολυμπάς –να ρέεις.
- Πέθαινε κάθε στιγμή, ώστε να μπορείς να είσαι νέος σε   κάθε στιγμή.
- Μην αναζητάς. Αυτό που είναι, είναι. 
  Σταμάτα και παρατήρησε...


Aυτές είναι οι 10 μη εντολές του Osho. Τα κείμενα που υπάρχουν κάτω από τους τίτλους των 10 μη εντολών είναι φράσεις απο βιβλία του Osho επιλεγμένες από εμένα. 
Ελπίζω να μην μειώνουν αυτό που ήθελε να τονίσει ο Δάσκαλος…

namaste
despoina palamari