Pulse of love 10/12/2013

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

«Φτιάχνοντας υγείς σχέσεις»

Βιωματικό σεμινάριο Αυτοβελτίωσης στη Θεσσαλονίκη

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 
18:00 – 22:00
Ajna Yoga Pilates Studio
Ιουστινιανού 6 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεραπεύοντας τη σχέση μας με τα αρχέτυπα μας (εσωτερικό άντρα και εσωτερική γυναίκα) θεραπεύουμε ταυτόχρονα τις σχέσεις μας με τους άλλους. Ο πόνος από πληγές που έχουμε βιώσει στο παρελθόν από ερωτικούς συντρόφους ή από τους γονείς μας μπορεί να καταπραϋνθεί και να μετουσιωθεί αν θεραπεύσουμε τη σχέση μας με το αντίστοιχο αρχέτυπό μας.

Ήχοι από γκογκ και ηχογαβάθες, κινητικοί και θεραπευτικοί διαλογισμοί, διαλογιστικές αναπνευστικές τεχνικές, ενεργειακά μασάζ και παιχνίδια θα συμβάλουν όχι μόνο στο να κατανοήσουμε και να θεραπεύσουμε αλλά και στο να αφομοιώσουμε την αλλαγή ώστε να μπορούμε να έχουμε υγιείς "εξωτερικές" σχέσεις


Συντονίστρια: Δέσποινα Παλαμάρη

Πληροφορίες: 6973-216895   &   2314-020915

Ajna Yoga Pilates Studio
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ
ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ 6 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΚΕΨΕΙΣ- ΛΕΞΕΙΣ
Όλο παραπονιέσαι και λες: Δεν είναι ζωή αυτή που ζω. Δεν αντέχω άλλο πόνο, δυστυχία... Δεν αντέχω άλλη μιζέρια… Θέλω να αλλάξει η ζωή μου…
Τι κάνεις γι’ αυτό; Αναρωτιέμαι! 
Συνεχίζεις να σκέφτεσαι με τον ίδιο τρόπο, να λειτουργείς με τον ίδιο τρόπο, να σπέρνεις τους ίδιους σπόρους, να ποτίζεις τις ίδιες ιδέες, να βάζεις τις ίδιες ταμπέλες, να κατηγορείς όλους τους άλλους και να περιμένεις ότι κάποιος εκεί έξω με έναν μαγικό τρόπο θα σε λυτρώσει.

Μην περιμένεις από κανέναν άνθρωπο να σε απελευθερώσει. Μόνος σου δημιουργείς τα δεσμά, τις φυλακές σου. Καθημερινά με την συμπεριφορά σου, με τις σκέψεις σου, φροντίζεις οι αλυσίδες σου να είναι καλογυαλισμένες και τόσο δυνατές ώστε να μην υπάρχει καμιά πιθανότητα να ελευθερωθείς από αυτές. 

Εσύ ο ίδιος έχεις γίνει αυτό που είσαι! 
Πως μπορεί κάποιος άλλος να έρθει να σε βγάλει έξω από τις φυλακές σου και να σε γεμίσει ελευθερία. Κανείς, ούτε δάσκαλος, ούτε σύντροφος, ούτε θεραπευτής, ούτε φίλος δεν μπορεί να σου δώσει την αγάπη που χρειάζεσαι και να σου χαρίσει την ελευθερία αν εσύ ο ίδιος δεν αναλάβεις συνειδητά την ευθύνη σου και δεν αποφασίσεις ότι δεν χρειάζεσαι άλλο τα δεσμά σου. Αν εσύ ο ίδιος δεν πιστέψεις ότι δεν χρειάζεσαι να ζεις μια ¨μικρή¨ ζωή αλλά αυτό που χρειάζεσαι είναι να ανοίξεις την καρδιά σου και να πεις ΝΑΙ στον εαυτό σου.

Όταν προσεγγίζεις τους άλλους με καρδιά αμυντική, οχυρωμένη πίσω από πανοπλίες και εξαντλημένη από το βάρος των πληγών σου δεν θα μπορέσεις ποτέ να πάρεις την αγάπη που τόσο χρειάζεσαι όσο κι αν τη ζητάς. Οι συνθήκες επικοινωνίας με τον σύντροφο, τους φίλους, τους γονείς, τα παιδιά θα δυσκολεύουν ολοένα και περισσότερο και πάντα θα ζητάς από αυτούς να αλλάξουν γιατί έτσι νομίζεις ότι θα γίνεις ευτυχισμένος. 
Ποτέ όμως δεν θα είσαι ικανοποιημένος από την αγάπη που θα παίρνεις. Πάντα θα ζητιανεύεις περισσότερη κι αν εσύ ο ίδιος δεν δώσεις αγάπη πρώτα στον εαυτό σου, αν δεν θεραπεύσεις τις πληγές σου και δεν μπεις στην σφαίρα της Αυτοαγάπης τότε θα καταλήξεις να είσαι ένας ζητιάνος της αγάπης. 

Έχεις τη Δύναμη και το Δικαίωμα να Αλλάξεις τη Ζωή σου και να αποκτήσεις περισσότερη Αγάπη και Ελευθερία. Δεν υπάρχει κανένας και τίποτα που να μπορεί να σε περιορίσει παρά μόνο ο κατασκευασμένος εαυτός σου.  Ίσως τώρα να είναι η κατάλληλη στιγμή να πεις stop σε οτιδήποτε σε κρατά εγκλωβισμένο και να αναρωτηθείς;
«Αυτή τη Zωή θέλω να Zω;»
«Αυτή τη Ζωή Αξίζω να Ζω;»

Κι αν αποφασίσεις ότι ήρθε η ώρα για την πολυπόθητη αλλαγή έλα μαζί μας το Σάββατο 26 Νοεμβρίου για να αναγνωρίσεις ότι σε πληγώνει, σε εγκλωβίζει, σε περιορίζει και γεμάτος κατανόηση να προσεγγίσεις τον πληγωμένο σου εαυτό μέσα από μια ¨άλλη¨ ματιά. Να τον αγκαλιάσεις, να τον θεραπεύσεις αγκαλιάζοντας και θεραπεύοντας ταυτόχρονα τον εσωτερικό σου άντρα και την εσωτερική σου γυναίκα. 

Να θυμάσαι ότι θεραπεύοντας τη σχέση σου με τα αρχέτυπα και ανοίγοντας την καρδιά σου ανοίγεις ταυτόχρονα και τα φτερά σου και είσαι έτοιμος να γνωρίσεις μια νέα ελευθερία που θα σε οδηγήσει στους ουρανούς της Αγάπης.



namaste
despoina palamari