Pulse of love 10/12/2013

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Όταν η Ζωή προστάζει, εσύ ακολουθείς…

Η Ζωή είναι μικρή!
Αν θέλεις πραγματικά να Ζεις τότε χρειάζεται να ακολουθήσεις τα 10 «ΜΗ» Προστάγματα της Ζωής!

💗 Μη χάνεις χρόνο ελπίζοντας!
Πίστεψε και Προχώρα… 
Οι προσδοκίες πληγώνουν και σε καθυστερούν. 
Άδραξε τη μέρα, άδραξε τη στιγμή και Προχώρα!!

💗 Μην κατηγορείς τους άλλους για τα λάθη σου!
Σ’ αυτό τον κόσμο όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης και για τη χαρά και για τη λύπη μας. Για το δίκαιο και για το άδικο. Για το λάθος και για το σωστό. Γιατί τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. 
Καμουφλαρισμένες πληγές έχουμε όλοι μας. Άλλες πάνε σε βάθος, άλλες είναι πιο επιφανειακές. Το ζήτημα όμως δεν είναι αν υπάρχουν αλλά τι κάνεις με αυτές. Θα τις προσπεράσεις για να τις βρεις παρακάτω ή θα τις αντικρίσεις και θα ξεμπερδέψεις μια και καλή μαζί τους;


💗  Μη παραχωρείς τη δύναμη σου σε κανέναν.
Μην επιτρέπεις να αποφασίζει για σένα κάποιος άλλος. Κανένας δεν μπορεί να αισθανθεί καλύτερα από εσένα, Εσένα. Κανένας δεν μπορεί να ξέρει καλύτερα το δρόμο που χρειαζεται να βαδίσεις ούτε τις αποφάσεις που χρειάζεται να πάρεις. Άλλωστε ποιος μπορεί να βαδίσει το μονοπάτι σου φορώντας τα δικά σου παπούτσια, νιώθοντας τους χτύπους της δική σου καρδιάς μέσα του και χαράζοντας τα δικά σου αχνάρια στο μονοπάτι της ζωής. Μην χαραμίζεις το χρόνο σου, μην αποδυναμώνεις τον εαυτό σου δίνοντας παραχωρητήρια Ζωής.   

💗  Μη περιμένεις τίποτα από κανέναν! 
Ούτε αναγνώριση ούτε αποδοχή. Είσαι αυτό που είσαι κι αν δεν σ’ αρέσει άλλαξέ το! Άλλαξέ το όμως για σένα, για να νιώσεις εσύ καλύτερα. Για να έρθεις πιο κοντά στον Εαυτό σου κι όχι γιατί κάποιος άλλος σε θέλει διαφορετικό.

💗 Μη σκύβεις το κεφάλι από ντροπή αλλά από ταπεινότητα!
Κράτα τα πόδια σου στη γη αλλά τη ματιά σου… τη ματιά σου να τη στέλνεις ψηλά, όσο πιο ψηλά μπορείς, για να βλέπεις Τι Μπορείς Να Γίνεις!

💗  Μη ξοδεύεσαι αλλά να χαρίζεσαι! 
Να χαρίζεις τον εαυτό σου, να χαρίζεις την αγάπη σου για να ξανάρχεται πίσω διπλή και τριπλή. Χωρίς όρια, χωρίς περιορισμούς, χωρίς κλισέ και ταμπέλες. 
Κι αν δεν μπορείς άλλο, να λες: Δεν Μπορώ! Αν δεν θέλεις άλλο, να λες: Δεν Θέλω! Και να γελάς!! 
Να γελάς χαρούμενα γιατί, αν μη τι άλλο, τους χάρισες την Αλήθεια σου!!!

💗  Μη φοβάσαι μήπως πληγωθείς! 
Θα πληγωθείς έτσι κι αλλιώς. Ακόμα κι αυτός ο ίδιος ο φόβος σε πληγώνει. Σε κρατά αιχμάλωτο, δειλό και στερημένο. Αν δεν ρισκάρεις δεν θα κερδίσεις ποτέ. 
Και δεν μιλώ για νίκη αλλά για εμπειρία! 
Πως θα σε μάθεις; Πως θα σε νιώσεις; Πως θα σε γιάνεις αν δεν σε αγαπήσεις! Πως θα ποτίσεις την ψυχή σου αν κρατάς σφαλιστά τα δάκρυα σου, πες μου πως;

💗 Μην ελέγχεις για να μην ελέγχεσαι!
Ελεύθερος άνθρωπος γεννήθηκες και ζητάς να πεθάνεις σκλαβωμένος; Και μην φαντάζεσαι ότι είσαι ελεύθερος επειδή δεν βλέπεις τα σίδερα της φυλακής σου. Τα σίδερα της ζήλειας, των ενοχών, της ανασφάλειας, της κακίας, του φθόνου, της απληστίας, της αναβολής, της… της… της… σε κρατάνε σε χειρότερες φυλακές. Κλεισμένος στις φυλακές του μυαλού σου αυτομαστιγώνεσαι καθημερινά προσπαθώντας… 
Αλήθεια τι προσπαθείς να κάνεις; Έχεις καταλάβει; 
Πάρε μια βαθιά ανάσα κι άρχισε να Συγχωρείς… να συγχωρείς εσένα, τους άλλους… Πως νομίζεις ότι θα γεμίσεις τα πνευμόνια σου με ανάσες Ζωής; Πως αλλιώς νομίζεις ότι θα μπορείς να νιώθεις ελεύθερος άνθρωπος;

💗  Μην αφήνεις να σε κλέβουν οι σκέψεις! 
Λησταρχίνες της στιγμής σε μετακινούν στο χρόνο κι άλλοτε σε αναδεύουν αδυσώπητα στο παρελθόν κι άλλοτε σε πλανεύουν σε ένα μέλλον που μπορεί να μην έρθει ποτέ! 
Ωραία η λογική δε λέω αλλά η λογική, δεν έχει σχέση με τη σοφία. Ο πραγματικά σοφός άνθρωπος είναι αυτός που μπορεί ταυτόχρονα να γίνεται λίγο τρελός και λίγο ανόητος και να το απολαμβάνει.

💗  Μη ξεχνάς!!!
Η Ζωή είναι μικρή και συμβαίνει ΤΩΡΑ!!!
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ: ΖΗΣΕ! 
ΖΗΣΕ ΤΩΡΑ!! 
ΖΗΣΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!!!


namaste
despoina palamari