Pulse of love 10/12/2013

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Κρατώντας καθαρή την προσωπική μας Δύναμη

Όταν το τρίτο τσάκρα είναι αδύναμο, δεν στηριζόμαστε στην ταυτότητα και στη δύναμή μας, και έχουμε την τάση να σπαταλάμε τη δύναμή μας αναζητώντας αποδο­χή, αντί να ενεργούμε στηριζόμενοι στη διαύγεια και στην ακεραιότη­τά μας. 
Αυτό γίνεται γιατί το σημείο αναφοράς μας, η αντίληψή μας για την ταυτότητά μας είναι ακόμα έξω από εμάς. 
Έτσι, αναζητούμε την ταυτότητά μας προσπαθώντας να ευχαριστήσουμε τους άλλους, να αγαπηθούμε, να πάρουμε αποδοχή. 
«Αγκιστρωνόμαστε» ενεργειακά σε άλλους, χάνοντας, έτσι, τον εαυτό και τη δύναμή μας.


Ακολουθεί μια διαλογιστική άσκηση ενδυνάμωσης του τρίτου μας ενεργειακού κέντρου από το βιβλίο της Margot Anand "Η Τέχνη της Καθημερινής Έκστασης" που θα μας φέρει πάλι σε επαφή με την "χαμένη" μας δύναμη.





ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ

ΣΚΟΠΟΣ
  • Να μάθετε πώς να επιστρέφετε στο κέντρο σας οποιαδήποτε στιγ­μή.
  • Να είστε σε θέση να χειριστείτε δυναμικά και με αυτοπεποίθηση μια νέα κατάσταση.
  • Να νιώθετε ισχυροί και συγκεντρωμένοι όταν πρόκειται να μιλή­σετε ή να παρουσιαστείτε σε κοινό.
  • Η ταχεία επούλωση των πληγών μετά το θάνατο αγαπημένου προσώπου.
  • Να ξανακερδίσετε την ενέργειά σας, όταν νιώθετε ότι τη δώσατε σε άλλους.
  • Να προετοιμαστείτε για ένα δύσκολο χωρισμό.


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Μπορείτε να εργαστείτε μόνοι ή με κάποιον άλλο. Σ’ αυτή την περίπτωση κάθεστε αντικριστά. Αν αυτό το πρόσωπο απουσιάζει ή έχει πεθάνει, φανταστείτε πως είναι εκεί και κάθεται μαζί σας.
Χρειάζεστε δεκαπέντε με είκοσι λεπτά (προτείνω τα πρωινά, προτού ξεκινήσετε τη δουλειά). Σ’ αυτό το διάστημα δεν πρέπει να σας διακόψουν ούτε να σας ενοχλήσουν. Κάτι σημαντικό: εφόσον ξε­κινήσετε το τελετουργικό πρέπει να το ολοκληρώσετε, ώστε η ενέρ­γεια να μη μείνει εγκλωβισμένη σε κάποιο τσάκρα. Αν σας διακόψουν, επιστρέψτε και συνεχίστε από το σημείο που σταματήσατε.
Αν έχετε ερωτική σχέση, κάντε την άσκηση σε τακτά χρονικά διαστήματα. Θα νιώσετε ότι η σχέση σας γίνεται πιο ελεύθερη και παιχνιδιάρικη.
Αν θέλετε να συγχωρήσετε κάποιον που σας πλήγωσε, που σας ράγισε την καρδιά, που σας ενόχλησε ή δεν σας άκουσε, κάντε αυτή την τελετουργία μια φορά την ημέρα μέχρι να νιώσετε πως έχετε θε­ραπευτεί.
Να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι με αιθέριο έλαιο μέντας — κα­θαρίζει την ενέργεια της αύρας σας.
Διαμορφώστε τον ιερό σας χώρο: το μόνο που χρειάζεστε είναι να ανάψετε ένα κερί και ένα αρωματικό ξυλάκι. Για να καθαρίσετε το χώρο, χτυπήστε ένα κουδουνάκι ή παίξτε, για λίγα λεπτά, ένα CD με μουσική από γκονγκ.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Καθίστε άνετα και ξεκινήστε με το Χαιρετισμό της Καρδιάς. Αν φαντάζεστε κάποιον να κάθεται απέναντι σας, κάντε το ίδιο μαζί του με τη φαντασία σας. 
Αν κάνετε το τελετουργικό με κάποιον που είναι φυσικά παρών, ξεκινήστε με μια Ζεστή Αγκαλιά και το Χαιρετισμό της Καρδιάς. Καθίστε αντικριστά, χαλαρά και άνετα και πάρτε μερι­κές βαθιές αναπνοές. Παραλείψτε τα δύο επόμενα βήματα και συνεχί­στε.
  • Κλείστε τα μάτια και πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές. Με τα μά­τια κλειστά, συγκεντρωθείτε στο πρόσωπο ή στην κατάσταση με τα οποία νιώθετε πως υπάρχουν εκκρεμότητες (η λύπη από έναν άλυτο χωρισμό, μια ξαφνική αναχώρηση, κάποιος από τη δουλειά με τον οποίο δεν νιώθετε άνετα, κ.λπ.).
  • Τώρα, με το μυαλό σας, πείτε σ’ αυτό το πρόσωπο ότι θέλετε να ολοκληρώσετε την κατάσταση μεταξύ σας και πως είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσετε και να ολοκληρώσετε τη σχέση σας.
  • Τοποθετήστε την παλάμη του αριστερού χεριού στο ηλιακό σας πλέγμα και την παλάμη του δεξιού χεριού από πάνω, ώστε τα χέρια να αναπαύονται ελαφρά το ένα πάνω στο άλλο. Φανταστείτε μια χορδή ενέργειας που εκτείνεται από το ηλιακό σας πλέγμα στο ηλιακό πλέγμα αυτού του προσώπου — από το κέντρο της δύναμής σας, στο κέντρο δύναμης αυτού του προσώπου. Θυμηθείτε τι σας συνέβη μ’ αυτό το πρόσωπο, δείτε τις καταστάσεις στις οποίες αντιμετωπίζατε δυσκολίες.
  • Τώρα, πάρτε βαθιά εισπνοή και σηκώστε και τα δύο χέρια πάνω από το κεφάλι (χωρίς να αλλάξετε θέση).
  • Εκπνεύστε αμέσως, κατεβάζοντας, συγχρόνως, απότομα και τα δύο χέρια με μία κίνηση, όπως κατεβαίνει μια κοφτερή λεπίδα ή η λεπίδα της γκιλοτίνας, και κόψτε την ενεργειακή χορδή. Χρατς!
  • Και τώρα, σπρώξτε απαλά με το δεξί σας χέρι την ενέργεια προς το άλλο πρόσωπο λέγοντας: «Σου επιστρέφω τη δύναμή σου».
  • Ξαναφέρτε το χέρι στο ηλιακό πλέγμα λέγοντας: «Παίρνω πίσω τη δύναμη μου». Καθώς αγγίζετε το ηλιακό πλέγμα, εισπνεύστε και φανταστείτε την ενέργεια να μπαίνει ελικοειδώς βαθιά στο σώμα σας. Πάρτε βαθιά αναπνοή και νιώστε τη δύναμη να ξανάρχεται σε σας.
  • Συνεχίστε μ’ αυτό τον τρόπο. Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για κάθε τσάκρα. Καθώς φέρνετε τα χέρια στο στήθος, φανταστεί τη χορδή ενέργειας να βγαίνει από το κέντρο της καρδιάς και να κατευθύνεται στο δικό του/της κέντρο. Επαναλάβετε την κίνηση της αποκοπής της χορδής γι’ αυτό το τσάκρα: εισπνεύστε βαθιά, ανασηκώστε τα χέρια, εκπνεύστε δυνατά, κόφτε τη χορδή, δώστε του/της πίσω τη δύναμή του/της, πάρτε πίσω τη δική σας δύναμη. Κάντε το και με το λαιμό, το τρίτο μάτι και την κορυφή της κεφαλής, μετά με την κοιλιά και, τέλος, με το κέντρο της σεξουαλικότητας.
  • Για να νιώσετε την ολότητά σας, την πληρότητα του ενεργειακού πεδίου σας, ολοκληρώστε την τελετουργία με τον καθαρισμό του πεδίου της αύρας που περιβάλλει το σώμα σας. Ρίξτε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο μέντας στις παλάμες των χεριών σας και τρίψτε τες μεταξύ τους. Αναπνέοντας βαθιά, μετακινήστε απαλά τα χέρια σας κατά μήκος της κορυφής της κεφαλής, μπροστά από το κεφάλι, το λαιμό, την καρδιά, το ηλιακό πλέγμα, την κοιλιά και το κέντρο της σεξουαλικότητας — τελειώστε αγγίζοντας το έδαφος.
  • Μείνετε για μια στιγμή ήσυχοι, και νιώστε πως ξανασυνδέεστε με τον εαυτό σας — είστε ολόκληροι, ολοκληρωμένοι, βελτιωμένοι. Νιώστε την ειρήνη και τη σιωπή.
  • Κλείστε με το Χαιρετισμό της Καρδιάς.


ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
Μην ανησυχείτε αν το κάνετε «ακριβώς όπως πρέπει». Αν κατα­λαβαίνετε το σκοπό, θα βρείτε το δικό σας τρόπο να το κάνετε. Είναι σημαντικό το κόψιμο να γίνεται γρήγορα και ενεργητικά, και η δή­λωση «σου επιστρέφω τη δύναμή σου και παίρνω πίσω τη δύναμή μου» να προφέρεται δυνατά και καθαρά.
Στο τέλος, και αν κάνετε το τελετουργικό με κάποιο πρόσωπο, μη συζητήσετε για τη διαδικασία. Χωρίστε και πηγαίνετε στις δου­λειές σας. Για μερικές ώρες μην επικοινωνήσετε.

Αν το κάνετε με κάποιο πρόσωπο που έχει πεθάνει, μπορεί να θέ­λετε να το ρωτήσετε αν συμφωνεί να κάνετε αυτή την άσκηση διαλο­γισμού. Αν λάβετε την εντύπωση ότι αντιστέκεται, εξηγήστε το σκο­πό με αγάπη και θετικό πνεύμα.
Η πιο συνηθισμένη παρεξήγηση που μπορεί να γίνει σ’ αυτή την τε­λετουργία είναι να νομίσετε ότι κόβετε κάθε σχέση μ’ αυτό το πρόσω­πο. Όχι! Μόνο όταν αποκτήσετε ξανά όλη την ενέργειά σας μπορείτε να είστε πραγματικοί φίλοι! Θυμηθείτε: Η δύναμη είναι εστιασμένη ενέργεια. Ξεκινήστε με τον εαυτό σας! Μόνο τότε μπορείτε να επιλέξετε ελεύθερα τι είδους σχέση επιθυμείτε. Μπορείτε να συνεχίσετε να αγαπιέστε χωρίς να χάνετε ενέργεια ή να τη σπαταλάτε ασυνείδητα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας μπορεί να αναδυθούν έντονα συναισθήματα. Αφήστε τα να έρθουν! Νιώστε τα, εκφράστε τα, κλάψτε. Μετά, συνεχίστε στο επόμενο τσάκρα, εωσότου περάσε­τε απ’ όλα.
Αν θέλετε, μπορείτε, αντί να ξεκινήσετε από το ηλιακό πλέγμα, να ξεκινήσετε από το σεξουαλικό κέντρο. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να κατευθυνθείτε προς την κορυφή της κεφαλής. Κάντε όπως θέλετε.


Δοκιμάστε αυτή την άσκηση διαλογισμού για τρεις έως εφτά ημέ­ρες και νιώστε τη διαφορά!