Pulse of love 10/12/2013

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

FACE YOGA

H FACE YOGA 
Είναι μια ολιστική μέθοδος αντιγήρανσης και πρόληψης που συνδυάζει ασκήσεις, πιεσοθεραπεία (acupressure) και μασάζ για το πρόσωπο και τον λαιμό. 

Είναι ένας υπέροχος φυσικός τρόπος για να διατηρήσετε το πρόσωπό σας υγιές και νεανικό.

Συνδυάζει ασκήσεις σε όλες τις μυικές ομάδες του προσώπου και του λαιμού, πιεσοθεραπεία και μασάζ.

Με τη FACE YOGA 
Οι μυς τονώνονται και δυναμώνουν
Οι ρυτίδες και οι γραμμές έκφρασης απαλύνονται και προλαμβάνονται
Η κυκλοφορία του αίματος τονώνεται 
Η κούραση και η ένταση φεύγουν
Κι όλα αυτά με έναν απολαυστικό τρόπο!



Τι σημαίνει κάνω Face Yoga
Μιλάτε. Γελάτε. Φιλάτε. Μασάτε. 
Πόσο… απασχολημένοι είναι οι μύες του προσώπου σας; Πόσο συχνά δίνετε σημασία στις επαναλαμβανόμενες αντανακλαστικές κινήσεις και εκφράσεις που αφήνουν στο πρόσωπο ίχνη ανεπιθύμητα και ανεξίτηλα;
Η Face Yoga είναι η ολιστική μέθοδος αντιγήρανσης, ο εναλλακτικός εκείνος τρόπος για να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας και να «σταματήσετε το ρολόι» your way. Πρακτικά, αποτελεί έναν συνδυασμό ασκήσεων, πιέσεων (acupressure) και μασάζ σε όλες τις μυϊκές ομάδες του προσώπου και του λαιμού, που μειώνουν και, κυρίως, προλαμβάνουν τις ρυτίδες, ενεργοποιούν την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης, αποκαθιστούν την κυκλοφορία αίματος και οξυγόνου στην περιοχή, ξεκουράζουν και ομορφαίνουν! Καιρός να σταματήσετε να… τσαλακώνεστε. Αν μάθετε να χρησιμοποιείτε σωστά τους μύες του προσώπου και του λαιμού, θα ξαναγίνετε φρέσκοι και δροσεροί. Θα αγαπήσετε ξανά αυτό που βλέπετε στον καθρέφτη και μαζί θα απογειώσετε την αυτοπεποίθηση και τη διάθεσή σας. Δεν είναι θέμα ματαιοδοξίας. Είναι θέμα ποιότητας ζωής. 
Αυτό σημαίνει κάνω Face Yoga.


Face (Yoga) Control
Στάσου μπροστά στον καθρέφτη. Δοκίμασε να σηκώσεις τα φρύδια σου χωρίς να κάνεις ρυτίδες στο μέτωπό σου. Ή δοκίμασε να γουρλώσεις τα μάτια σου χωρίς να κουνήσεις τα φρύδια σου. Στην πρώτη σου επαφή με την #FaceYoga υπάρχει περίπτωση κάποιες κινήσεις-ασκήσεις να μην μπορείς να τις κάνεις ή κάποιες άλλες να τις κάνεις για πρώτη φορά στη ζωή σου. Το ίδιο, δηλαδή, που συμβαίνει όταν αρχίζεις να γυμνάζεις το σώμα σου. Τι κάνεις; Δεν… απελπίζεσαι! Και κυρίως δεν αποθαρρύνεσαι, γιατί συνήθως οι ασκήσεις που σε δυσκολεύουν είναι αυτές που όταν τις καταφέρεις θα κάνουν και τη διαφορά στο πρόσωπό σου! Κάνε σύμμαχό σου τον καθρέφτη, ώστε να εκτελείς τις ασκήσεις σωστά, μέχρι να φτάσεις στο σημείο και να τις κάνεις σωστά.
Με την εξάσκηση είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα τα καταφέρεις. Άλλωστε το μυστικό της Face Yoga είναι ακριβώς αυτό: να μπορέσεις να α-π-ο-μ-ο-ν-ώ-σ-ε-ι-ς του μύες στις διάφορες ζώνες του προσώπου (μέτωπο, μάτια, μάγουλα, στόμα, πηγούνι/λαιμός) για να τους δυναμώσεις. 
Και να δεις το πρόσωπό σου να αλλάζει!


Η FACE YOGA ΚΙ ΕΓΩ
Πάντα είχα μια καλή σχέση με την κίνηση, το χορό, την άσκηση, το σώμα μου. Με το πρόσωπό μου, όμως;
Όταν συνειδητοποίησα ότι έχει αρχίσει να… υποκύπτει στη δύναμη της βαρύτητας ένιωσα την ανάγκη να κάνω κάτι και γι΄ αυτό. Κάτι εναλλακτικό, ασφαλές, φυσικό. Αυτό το κάτι λέγεται Face Yoga.
Θέλεις κι εσύ ένα πρόσωπο σφριγηλό, ξεκούραστο, όμορφο; Ποτέ δεν είναι πολύ αργά ή πολύ νωρίς. Ποτέ δεν είμαστε πολύ μεγάλοι ή πολύ μικροί. Μπορούμε πάντα. Και μπορούμε παντού.
Βάλε τη Face Yoga στη ζωή σου και δες το πρόσωπό σου να αλλάζει!

Αλεξάνδρα Βεκιάρη




H Αλεξάνδρα Βεκιάρη είναι Face Yoga Specialist, πιστοποιημένη από το International Holistic Medicine College και την Face Yoga Expert Αρετή Kαφαντάρη, 
Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια με την World Leading Face Yoga Expert, Danielle Collins.
Είναι βέρα Αθηναία, μητέρα δύο δίδυμων αγοριών κι έχει αφήσει πίσω της Πολιτικές Επιστήμες, Δημοσιογραφία, Επικοινωνία, Περιοδικά, Βιβλία και μισή ντουζίνα γλώσσες, αφού τα υπηρέτησε για πολλά χρόνια με αφοσίωση και συνέπεια.


Η σελίδα της στο facebook είναι: