Pulse of love 10/12/2013

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Τάντρα και Τσάκρα : Το μονοπάτι της παλλόμενης ενέργειας

Απελευθερώνοντας τα μπλοκαρίσματα από τα ενεργειακά μας κέντρα


"Τάντρα και Τσάκρα"

Κάθε Τετάρτη στον 

"ΑΓΑΠΗΣ ΧΩΡΟΣ"

20:00- 22:3


Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 20:00- 22:30 στον ΑΓΑΠΗΣ ΧΩΡΟΣ ξεκινάει ένας καινούργιος ταντρικός κύκλος με τον τίτλο "ΤΑΝΤΡΑ και ΤΣΑΚΡΑ". 
Αρχίζουμε με ένα εισαγωγικό σεμινάριο  και  με έναν ιδιαίτερο πανέμορφο κινητικό διαλογισμό “τον Διαλογισμό της Έκστασης”. 
Θα συνεχίσουμε με 7 εβδομαδιαίες συναντήσεις που θα μας επιτρέψουν να βαδίσουμε στο μονοπάτι της παλλόμενης ενέργειας, να συνδεθούμε με τα ενεργειακά μας κέντρα (τσάκρα), να γνωρίσουμε τις ποιότητες τους και να απελευθερώσουμε την τυχόν μπλοκαρισμένη ενέργεια που μπορεί να έχουν .


Σε κάθε μια από τις 7 συναντήσεις μας θα ασχοληθούμε με το κάθε τσάκρα ξεχωριστά και μέσα από ταντρικές αναπνοές, ασκήσεις, διαλογισμούς και ταντρικά παιχνίδια θα κατανοήσουμε καλύτερα τη λειτουργία τους, θα εξισορροπήσουμε την ενέργεια τους και θα τα εναρμονίσουμε μεταξύ τους ώστε να ρέει μέσα μας η ενέργεια αβίαστα, να ζωντανέψει το σώμα μας, να ανοίξει η καρδιά μας, να ελευθερωθεί το μυαλό μας από αρνητικά μοτίβα σκέψεων και να ενσωματωθεί το Πνεύμα μας με όλο το “ερωτικό πάθος” της Ζωής. 

Αναλυτικά
Το καθένα από τα επτά ενεργειακά κέντρα που υπάρχουν στο σώμα μας περιέχει ένα συμπαντικό μάθημα που πρέπει να μάθουμε καθώς εξελισσόμαστε σε υψηλότερα επίπεδα συνείδησης. Αυτά είναι :

Α) Το πρώτο τσάκρα περιέχει μαθήματα σχετικά με τον υλικό κόσμο. 
(Τετάρτη 23  Μαρτίου)

Β) Το δεύτερο τσάκρα περιέχει μαθήματα σχετικά με την σεξουαλικότητα, την εργασία και την υλική επιθυμία.
(Τετάρτη 30  Μαρτίου)

Γ) Το τρίτο τσάκρα δίνει μαθήματα σχετικά με το εγώ, την προσωπικότητα και την αυτοεκτίμηση.
(Τετάρτη 6 Απριλίου)

Δ) Το τέταρτο τσάκρα δίνει μαθήματα σχετικά με την αγάπη, την συμπόνια και την συγχώρεση. 
(Τετάρτη 13  Απριλίου) 

Ε) Το πέμπτο τσάκρα περιέχει μαθήματα σχετικά με την θέληση και την αυτοέκφραση. 
(Τετάρτη 20 Απριλίου) 

Στ) Το έκτο τσάκρα περιέχει μαθήματα σχετικά με τον νου, την διαίσθηση, την ενόραση και τη σοφία. 
(Τετάρτη 27 Απριλίου) 

Ζ) Το έβδομο τσάκρα περιέχει μαθήματα σχετικά με την πνευματικότητα. 
(Τετάρτη 4    Μαΐου) 

Αυτά τα επτά μαθήματα ζωής μας κατευθύνουν προς τα υψηλότερα επίπεδα συνείδησης. 
Αν δουλέψουμε άμεσα με τα τσάκρα μας, μπορούμε να μεταμορφώσουμε τις αρνητικές στάσεις και τα αρνητικά πρότυπα συμπεριφοράς, να ενισχυθούμε στους τομείς που νιώθουμε αδύναμοι και να βελτιώσουμε την υγεία, τη σεξουαλική μας ζωή, την επαγγελματική μας σταδιοδρομία και τις σχέσεις μας. 
Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα που δείχνουν πώς τα κωλύματα σε κάθε τσάκρα επηρεάζουν το σώμα, το νου, τα συναισθήματα, την ενέργεια και τη συμπεριφορά. Χρειάζεται όμως να θυμόμαστε ότι το σώμα και το πνεύμα δεν έχουν άμεση σχέση μόνο με την ασθένεια αλλά και με την θεραπεία.



Τα μπλοκαρίσματα στα τσάκρα
Margot Anand

Τα εφτά τσάκρα είναι το ενεργειακό δίκτυο του σώματος που μετατρέπει την ενέργεια της ζωής σε δύναμη, συνείδηση και έκσταση.

Όταν υπάρχει εγκλωβισμός στο πρώτο τσάκρα, το σεξουαλικό κέντρο, η σχέση μας με την απόλαυση είναι γεμάτη ένταση μπορεί, μάλιστα, να υποστεί σοβαρή διαταραχή. Αν η σχέση μας με τη σεξουαλικότητα έχει δυσκολίες, η ζωική ενέργεια υποβαθμίζεται και η φλόγα μειώνεται. Μπορεί να δυσκολευτούμε να διευθύνουμε ολοκληρωμένα τη δύναμη της ζωής μας. Γινόμαστε ευάλωτοι σε προβλήματα και ασθένειες των γενετήσιων οργάνων. Η σχέση μας με τη δουλειά γίνεται θέμα επιβίωσης και στερείται απόλαυσης. Επειδή ποτέ δεν καταφέρνουμε να νιώσουμε ότι μας φτάνουν αυτά που έχουμε, πιέζουμε τον εαυτό μας και γινόμαστε εργασιομανείς. Ή μπορεί να καταρρεύσουμε και να  μη βρίσκουμε κανένα νόημα σε τίποτα.

Όταν υπάρχει εγκλωβισμός στο δεύτερο τσάκρα, το κέντρο της κοιλιάς, τα προσωπικά όρια είναι ασαφή και θολά, τόσο για μας όσο και για τους άλλους. Ίσως, μάλιστα, δεν είμαστε καν σε θέση να βάλουμε όρια. 
Επειδή δεν μπορούμε να διακρίνουμε με σαφήνεια τα «δικά μας» από «των άλλων», δυσκολευόμαστε να πούμε όχι. Δεν φροντίζουμε τον εαυτό μας, και αποκτούμε προβλήματα υγείας. Η έλλειψη ροής ενδέχεται να προκαλέσει δυσκοιλιότητα, συναισθηματική και εντερική. Βρισκόμαστε παγιδευμένοι σε διάφορες καταστάσεις που νιώθουμε πως δεν μπορούμε να αλλάξουμε ή βιώνουμε έντονα συναισθήματα γενικής αδυναμίας που μας παραλύουν.

Όταν υπάρχει εγκλωβισμός στο τρίτο τσάκρα, έχουμε μειωμένο αίσθημα αυτοεκτίμησης. Επιτρέπουμε στους άλλους να μας εκμεταλλεύονται και γινόμαστε θύματα με το να είμαστε το πρόσωπο που, ενώ εκφράζει θυμό σε διάφορες καταστάσεις, δεν θέλει να πάρει την ευθύνη και να τις αλλάξει.


Εγκλωβισμός στο τέταρτο τσάκρα, το τσάκρα της καρδιάς, κάνει τον πόνο από παλιές πληγές να μη μας αφήνει να εμπιστευτούμε. Το μυαλό παίρνει τη θέση της καρδιάς. Αμφισβητούμε τους πάντες και τα πάντα. Και, παρότι ο πόνος της μοναξιάς μάς κάνει να θέλουμε ν’ αγαπηθούμε, εμείς φοβόμαστε μήπως πληγωθούμε, κι έτσι κρατάμε την καρδιά μας κλειστή στην αγάπη και στις σχέσεις.

Εγκλωβισμός στο πέμπτο τσάκρα, το κέντρο του λαιμού, επιφέρει απώλεια επαφής με τον πυρήνα του αυθεντικού εαυτού μας, με συνέπεια να δυσκολευόμαστε να εκφραστούμε ελεύθερα και αυθεντικά. Κολλάμε σε υποδεέστερους ρόλους και, ενώ πρέπει να μιλήσουμε, εμείς δαγκώνουμε τη γλώσσα μας και δεν επικοινωνούμε την αλήθεια μας.
 

Εγκλωβισμός στο έκτο τσάκρα, το τρίτο μάτι, προκαλεί αίσθημα σύγχυσης ή χαμού. Όσοι δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το πού πάνε και ποιος είναι ο σκοπός τους, γίνονται οπαδοί και περιμένουν από άλλους να τους καθοδηγήσουν και να τους δώσουν απαντήσεις. Συγχρόνως, επειδή ασυνείδητα νιώθουν άσχημα για την κατάσταση εξάρτησης στην οποία βρίσκονται, γίνονται κριτικοί και επικριτικοί με τους άλλους.

Εγκλωβισμός στο έβδομο τσάκρα, το κέντρο στην κορυφή της κεφαλής, μας κάνει να μην εμπιστευόμαστε την ανώτερη καθοδήγηση, ούτε να πιστεύουμε πως η λύση στα προβλήματα μας βρίσκεται μέσα μας. Η σχέση μας με το Πνεύμα, τη θεία φύση, είναι αδιευκρίνιστη. Η πνευματικότητά μας αποτελεί ένα είδος διπλού δεσμού ή αμφίβολης ελπίδας. Προσπαθούμε να ζήσουμε θεμελιώνοντας την πίστη μας σε κάτι που, στην πραγματικότητα, δεν κατέχουμε, με αποτέλεσμα η ζωή να μας γεμίζει φόβο και απογοήτευση.



Η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική σε όλες τις συναντήσεις


Συντονίστρια: Παλαμάρη Δέσποινα 


Τηλέφωνα επικοινωνίας: 
697 321 6895 & 6932755511 


"ΑΓΑΠΗΣ ΧΩΡΟΣ"
Ναυάρχου Σαχτούρη 9, Παράδεισος Αμαρουσίου
Αθήνα