Pulse of love 10/12/2013

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

5 θέσεις-κλειδιά που κρατούν ζωντανή τη φλόγα της δύναμης σου

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ


Η επιτυχία στηρίζεται στη δύναμή σου να ξέρεις ποιος είσαι και τι θέλεις από το τρίτο σου τσάκρα, την πηγή της δύναμης που κρύβεται μέσα σου. Όταν ο ακτινοβόλος ήλιος ανατέλλει και στέλνει τις ακτί­νες του στον κόσμο, το υπέροχο πλάσμα που κρυβόταν μέσα σου όλον αυτό τον καιρό αποκαλύπτεται σε σένα και στους άλλους. Στη συνέχεια παρατίθενται πέντε θέσεις-κλειδιά για την ενδυνάμωση. Ακολούθησέ τα και θα κρατήσεις ζωντανή την εσωτερική φωτιά.

Γνώριζε τι θέλεις: Η εμπειρία μου με τους ανθρώπους μου έχει δείξει πως πάντα γνωρίζουμε τι θέλουμε, αλλά συχνά δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να εμπιστευτεί ότι το γνωρίζουμε, ή φοβόμαστε να κάνουμε αυτό που θέλουμε.

Μοιράσου αυτό που ξέρεις: Το να μοιραζόμαστε τις ιδέες, τη σοφία που έχουμε κερδίσει από την εμπειρία, μας συνδέει με τους άλλους και μας επιτρέπει να επεξεργαστούμε τις γνώσεις μας σε βαθύτερο επίπεδο. Η εργασία σε ομάδα προσφέρει ανε­κτίμητη στήριξη και ανατροφοδότηση.

Αντιμετώπισε τις αντιστάσεις σου: Πρέπει να αγκαλιάσουμε τις σκιές μας. Κάντε έναν κατάλογο με τις αντιρρήσεις, τους φόβους και τις αμφιβολίες που γεννιούνται όταν έρχεστε αντιμέ­τωποι με τις δεσμεύσεις σας («είναι πολύ δύσκολο», «δεν θ’ αρέσει στο συνεργάτη μου»).

Ανάλαβε δράση: Ο φόβος εμφανίζεται στη σκιά της αναποφασιστικότητας, αλλά στο φως της δράσης εξαφανίζεται. Πρέπει να προχωράμε προς τους στόχους μας, όσο μικρά κι αν είναι τα βή­ματά μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις εκφωνήσεις από το Χάρτη του Τσάκρα, ή την επίκληση στην αρχή του κεφα­λαίου. Θα μας βοηθήσουν να μείνουμε στην πορεία μας.

Να είσαι υπομονετικός/ή: Το ταξίδι των χιλίων μιλίων ξεκινάει με ένα βήμα, αλλά τα βήματα που πρέπει να γίνουν εί­ναι πολλά. Αν τα κάνουμε ένα ένα, θα μπορέσουμε να απολαύ­σουμε κάθε βήμα, κάτι που δεν θα γίνει αν τρέξουμε αμέσως στο τέρμα.

Είμαστε το άθροισμα όλων όσων έχουμε κάνει και έχουμε ζήσει. Και οι προσπάθειές μας συνεχίζουν να λάμπουν στον κόσμο, ανεξάρτητα από το αν είναι ευρέως διαδεδομένες ή δυσδιάκριτες. 

Προς το τέλος της ζωής του, ο Μαχάτμα Γκάντι βρισκόταν σ’ ένα τρένο, όταν ένας δημοσιογράφος πλησίασε από την αποβάθρα το παράθυρό του και τον ρώτησε: 
«Γκάντι, έχεις κάποιο μήνυμα για τον κόσμο;» 
Το τρένο ξεκινούσε και ο Γκάντι τού απάντησε: 
«Το μήνυμά μου είναι η ζωή μου!» 

Το ίδιο ισχύει για όλους μας. Και αυτό που μας δίνει δύναμη είναι να το γνωρίζουμε και, μετά, να το ζούμε.


Η Τέχνη της Καθημερινής Έκστασης
Margot Anand