Pulse of love 10/12/2013

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

7 τρόποι να αντιμετωπίζετε τις αρνητικές καταστάσεις

Να σταματάτε για να δίνετε μιαν άλλη κατεύθυνση στις σκέψεις σας
Αρχίσατε μία εργασία και ξαφνικά βλέπετε ότι την αρχίσατε ενώ ήσασταν ταραγμένος... Μόλις θα το παρατηρήσετε αυτό, σταματήστε αμέσως! "Αν δεν σταματήσε­τε, θα εξακολουθείτε έπ’ αόριστον μ' αυτή την ταραχή χω­ρίς να μπορείτε να σταματήσετε. Λοιπόν, διακόψτε την εργασία σας και μετά ξαναρχίστε μ’ έναν άλλο ρυθμό. Η νέα κατάσταση θα διαιωνιστεί με τη σειρά της.
Γιατί, όταν κάποιος έχει οργιστεί, αναποδογυρίζει όλα τα αντικείμενα, κτυπά τις πόρτες, σκοντάφτει στα έπιπλα; Γιατί θέλει να απαλλαγεί από αυτή τη δύναμη που δεν ξέ­ρει πώς να δαμάσει. Όσο όμως κινείται, τόσο είναι υποχρεωμένος να κινείται. Πρέπει λοιπόν να κάνει το αντίθε­το, να σταματήσει εντελώς να κινείται για μία στιγμή και μετά να εξακολουθήσει την εργασία του.
Υποθέστε τώρα ότι αυτή ή ταραχή, σας συμβαίνει ενώ βαδίζετε στο δρόμο. Αφού εξακολουθείτε και βαδίζετε ή ταραχή δεν σταματά, πρέπει λοιπόν να σταματήσετε! Αλ­λά για να μη σας δουν οι περαστικοί, σταματήστε π.χ. μπροστά σε μία βιτρίνα ενός καταστήματος, κάνοντας δήθεν ό­τι κοιτάζετε κάτι. Και εδώ, προσπαθήστε να λύσετε το πρό­βλημα πού είναι η πηγή τής ταραχής σάς. Αφού διακόψατε την κίνησή σας, μπορείτε να δώσετε μιαν άλλη κατεύ­θυνση στη σκέψη σας.


Να διαλύεις σύννεφα με τη σκέψη
Όταν νιώθετε κακοδιάθετος, λυπημένος, ανήσυχος, θα πει πώς ένα σύννεφο περνά από μέσα σας. Τότε, προ­σπαθήστε να διαλογιστείτε για να διαλύσετε αυτό το σύν­νεφο αντί να το τροφοδοτείτε με τις σκέψεις σας. Αν τα καταφέρετε, θα δείτε ότι ο ήλιος, ο Θεός, είναι πάντοτε ε­κεί, ενώ ήταν πριν κρυμμένος από τα ίδια σας τα σύννεφα...
Κι αν αυτό το κάνετε λίγο, γιατί μετά να μην το κάνε­τε και πολύ; Μία φορά που θα είστε ικανοί να διασκορπί­σετε τα σύννεφά σας, θα μπορείτε να δοκιμάζετε να διασκορπίζετε και τα συλλογικά σύννεφα πού βαρύνουν τη γη. 
Όταν φυτέψατε σιτάρι και είδατε τα ωραία στάχυα που φύτρωσαν, θα μπορείτε να σπείρετε χιλιάδες παρόμοιους σπόρους, γιατί δεν αμφιβάλλετε ότι και οι άλλοι σπόροι θα σας δώσουν επίσης ωραία στάχυα. Το ίδιο λοιπόν είναι και για την εσωτερική εργασία. Όταν πετύχατε για τον εαυτό σας, γίνεστε σίγουρος ότι, χάρη στην εργασία σας, μπορεί­τε να βοηθήσετε όλη τη συλλογικότητα, όλη την ανθρωπότητα.


Να κάνετε λουτρό
Το νερό έχει την ιδιότητα να απορροφά τα πάντα. Απορροφά το καλό καθώς και το κακό, γι' αυτό όταν είστε σε ενθουσιασμούς, σε εκστάσεις. δεν πρέπει ούτε να πλέ­νεστε, ούτε. πάνω απ’ όλα, να κολυμπάτε. Αν όμως είστε δυστυχισμένοι και κολυμπήσετε, θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα μετά, γιατί το νερό απορρόφησε τη λύπη σας, τούς καημούς σας και τις αμηχανίες σας. Το νερό απορροφά τα πάντα, τα καλά όπως και τα άσχημα πράγματα.


Δώστε μια προθεσμία στο κακό
Υποθέστε ότι είστε αδιάθετος, έχετε πονοκέφαλο, έχετε έναν καημό, ένα κακό που σάς καταδιώκει. Βγείτε έ­ξω και κάντε ένα περίπατο, βαδίστε λέγοντας: « Όταν θα φτάσω σ' εκείνο το δέντρο πού είναι πιο κάτω. ή σ' εκείνο τον τοίχο, θα μου έχει περάσει αυτό το κακό». Πλησιάζετε λοιπόν σ' αυτό το σημείο με τη σκέψη ότι αυτή η απελευθέρωση θα γίνει τέλεια, και θα αισθανθείτε μία φώτιση, μιαν ανακούφιση, μία χαρά, μόλις θα φτάσετε στο καθορι­σμένο σημάδι. Αν αυτή η ανακούφιση είναι πολύ ασθενι­κή ξαναρχίστε διαλέγοντας ένα καινούργιο σημάδι, πιο μα­κριά, και βεβαιωθείτε ότι, εκεί, τό κακό σας θα εξαφανι­στεί εντελώς. Εξακολουθήστε έτσι μέχρι που να αισθαν­θείτε μιαν αληθινή καλυτέρευση.


Η δύναμη της Αγάπης
Όταν είστε δυσαρεστημένος, άρρωστος, ερεθισμένος ή αδύναμος, αντί να απελπίζεστε και να ανησυχείτε τούς άλλους, μείνετε ήσυχα στο σπίτι σας και πείτε: «Άφη­σα τον εαυτό μου να κρυώσει, πρέπει τώρα να τον ζεστάνω!» Κάντε μερικές αναπνοές, κάντε μία χειρονομία με αγάπη, στείλτε μία σκέψη αγάπης σε όλο το σύμπαν, γιατί η αγάπη είναι η αληθινή ζεστασιά. Θα διαπιστώσετε ότι, στέλνοντας κύματα αγάπης, ανοίξατε μέσα σας μία πηγή: την καρδιά, και τό νερό τρέχει τώρα. Αφήστε το να τρέχει και να κάνει την εργασία του γιατί θα εξαγνίσει τα πάντα μέσα σας.


Η δύναμη του λόγου
Στη Μύηση, διδάσκουν στους μαθητές να χρησιμοποι­ούν λέξεις, να τις προφέρουν με τέτοιο τρόπο ώστε να κι­νούν τις δυνάμεις τής φύσης. Τα λόγια είναι δυνατά, όμως δεν ξέρουμε ακόμα να τα μεταχειριστούμε, ούτε και να τα προφέρουμε σωστά. 
Όταν κρυώνετε και νιώθετε εγκαταλειμμένος, κι έχετε την εντύπωση ότι κανείς δεν σας αγαπά, προφέρετε τη λέξη «αγάπη», μία φορά. δύο φορές, δέ­κα φορές και με διαφορετικούς τρόπους: κινείτε έτσι τις κοσμικές δυνάμεις της αγάπης και δεν είναι δυνατόν πια να νιώθετε μόνος και εγκαταλειμμένος.

Όταν νιώθετε ότι είστε στο σκοτάδι, σαν να είσαστε πεσμένος στο βάθος μιας αβύσσου, προφέρετε τις λέξεις «σοφία», «φως», μέχρις ότου δονήσουν και τραγουδήσουν σε όλο τα κύτταρα του σώματός σας. Τη στιγμή εκείνη όλα θα φωτιστούν... 
Όταν νιώθετε βασανισμένος, περιορι­σμένος ταραγμένος, προφέρετε τη λέξη «ελευθερία». Μπο­ρείτε ακόμα να προφέρετε τις λέξεις «ομορφιά», «αλή­θεια», «δύναμη», «υγεία», «αρμονία»... Θα πείτε πώς αυτά είναι λίγα πράγματα. Ναι, μα κάθε λέξη, όσο την επαναλαμβάνετε, αποκτά μία μεγάλη δύναμη και επηρεάζει τη δι­κή σας ύλη. αν ξέρετε να την προφέρετε με ένταση και πε­ποίθηση.


Πώς να αγωνίζεστε ενάντια στα πνεύματα του κακού
Αν νιώθετε ταραγμένος, αν έχετε έναν πειρασμό, αυτό αποδεικνύει ότι σας επιτέθηκαν κακά πνεύματα. Λοιπόν, μη βγαίνετε για να αγωνιστείτε μαζί τους, αν βγείτε από το φρούριό σας ασφαλώς θα κτυπηθείτε, γιατί δεν έχετε τίποτα, ούτε πανοπλία, ούτε ασπίδα, ούτε όπλο. Τη στιγμή εκείνη, αντίθετα μπείτε όσο μπορείτε πιο βαθιά στον εαυ­τό σας.
Αντί να παλέψετε έξω ενάντια στους εχθρούς σας, πού είναι πολύ δυνατοί, μπείτε μέσα και αποφύγετε τους! Όταν παλεύετε μαζί τους τούς δυναμώνετε, γιατί ερεθί­ζεστε και γίνεστε πιο ανυπόμονοι και πιο νευρικοί. Σας συμ­βαίνει καμιά φορά να παλεύετε με ορισμένα ένστικτα, με ορισμένες επιθυμίες, αλλά αυτές αυξάνουν. 
Λοιπόν, μην παλεύετε, αρκεστείτε να μπαίνετε πιο βαθιά μέσα στον εαυτό σας και προσπαθήστε να μη σκέφτεστε αυτούς τους εχθρούς, να μην ασχολείστε με αυτούς, απλούστατα να πε­ριμένετε. Να σκέφτεστε τον Κύριο, μείνετε εκεί λίγο καιρό στο πιό υψηλό σας καταφύγιο; σε λίγες στιγμές θα διαπι­στώσετε ότι οι εχθροί σας έφυγαν. 
Ρωτάτε: «Μα αν οι εχθροί είναι ακόμα εκεί;» Ε, τότε, αν ακόμα είναι εκεί, κα­θώς θα έχετε ανεβεί στο υψηλό σας καταφύγιο, όπου βρίσκονται το φως, η σοφία, η δύναμη, θα μπορείτε τουλάχι­στο να τους χτυπήσετε με πραγματικά όπλα.
Αφήστε τους εχθρούς σας να φωνάζουν. Μην κλονί­ζεστε, μην κινήστε, μην ανησυχείτε γι' αυτούς και προπαντός, μην αγωνίζεστε εναντίον τους αφού δεν είστε καλά οπλισμένοι γι' αυτό τον αγώνα. 

ΑΪΒΑΝΧΩΒ
"Η Νέα Γη"