Pulse of love 10/12/2013

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ηχομασάζ στα τσάκρα

Η καθημερινότητα, οι δύσκολες συναισθηματικές καταστάσεις ή ακόμα και η πάλη για την επιβίωση, το άγχος και ο φόβος μπορούν να μας μπλοκάρουν ενεργειακά και να δημιουργήσουν συνθήκες δυσλειτουργίας στο σώμα και το μυαλό. Να επηρεάσουν τα ενεργειακά μας κέντρα και να μας αποδυναμώσουν ενεργειακά.

Υπάρχουν δυο τρόποι για να εναρμονίσουμε τα τσάκρα και να τα ελευθερώσουμε από τα μπλοκαρίσματα. 

Ο πρώτος είναι να τα εκθέσουμε σε ενεργειακές δονήσεις παρόμοιες με αυτές που έχουν όταν λειτουργούν αρμονικά. Τέτοιες ενεργειακές δονήσεις υπάρχουν στα καθαρά, λαμπερά χρώματα, στους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, στους ήχους, στα αιθέραια έλαια καθώς και στα στοιχεία που συναντάμε στην φύση. Η δεύτερη μέθοδος έχει για στόχο μια εσωτερική στάση αποδοχής χωρίς όρους, η οποία με την σειρά της οδηγεί σε πλήρη χαλάρωση. 



Όταν αρνιόμαστε οποιοδήποτε μέρος του εαυτού μας συνειδητά ή ασυνείδητα, όταν τον κρίνουμε και απορρίπτουμε κάποια μέρη μας συντηρούμε μια κατάσταση έντασης που εμποδίζει την χαλάρωση και το λύσιμο των μπλοκαρισμάτων. Μια στάση αποδοχής του εαυτού μας χωρίς όρους απαιτεί ειλικρίνεια και κουράγιο. Ειλικρίνεια γιατί χρειάζεται να δούμε τον εαυτό μας όπως είναι με όλες τις αδυναμίες και τα αρνητικά του χαρακτηριστικά. Κουράγιο, για να τα δεχτούμε και να είμαστε πρόθυμοι να πούμε ναι σε όλα χωρίς εξαίρεση.

Ειδικότερα όσον αφορά τον Ήχο, το ΗΧΟΜΑΣΑΖ είναι μια μέθοδος που εναρμονίζει τα τσάκρα και τα απελευθερώνει από μπλοκαρίσματα αφού οι ήχοι από τις ηχογαβάθες δημιουργούν δονήσεις στο σώμα και στα ενεργειακά μας κέντρα παρόμοιες με αυτές που είχαν στην αρμονική τους λειτουργία. 

Πως μπορούμε όμως να ξέρουμε ότι το σώμα μας ή τα τσάκρα δεν έχουν αρμονική λειτουργία;

Αν υπάρχει πόνος ή κούραση στο σώμα αυτό είναι ένδειξη ότι κάτι δεν λειτουργεί καλά. Δείχνει ότι υπάρχει ενέργεια που έχει μείνει στάσιμη μέσα μας. Το άγχος της καθημερινότητας, τα προβλήματα και οι επαναλαμβανόμενες σκέψεις που οδηγούν σε αδιέξοδο, οι συναισθηματικές εντάσεις και το στρες μπορούν εύκολα να κάνουν την ενέργεια να λιμνάσει μέσα στο σώμα μας και μας οδηγούν σε σωματική, συναισθηματική και νοητική ανισορροπία.  

Το Ηχομασάζ στα τσάκρα βοηθά το σώμα να απελευθερώσει την  λιμνάζουσα ενέργεια  και να επιστρέψει πάλι στην κατάσταση ζωντάνιας και ευεξίας ανεβάζοντας στο σώμα τα επίπεδα της ζωτικής ενέργειας. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας τοποθετούνται τα ηχητικά σκεύη (ηχογαβάθες) πάνω στο σώμα με συγκεκριμένη διαδικασία και με ηχητικά τόξα ενώνονται σταδιακά όλα τα ενεργειακά κέντρα (τσάκρα) μεταξύ τους.  Οι ηχογαβάθες δονούνται με προσαρμοσμένα χτυπήματα ώστε να απελευθερώσουν από τα τσάκρα την εγκλωβισμένη (αρνητική) ενέργεια που μπορεί να υπάρχει μέσα τους. Με αυτόν τον τρόπο ελευθερώνεται η ροή ενέργειας μέσα τους, ενεργοποιούνται οι αυτοθεραπευτικές ιδιότητες του οργανισμού και καθώς ανοίγουν τα ενεργειακά κανάλια που υπάρχουν στο σώμα (μεσημβρινοί ενέργειας) επιτρέπουν στην ενέργεια να κυκλοφορήσει παντού και να πλημμυρίσει το  κάθε κύτταρο του σώματος.

Μέσα από αυτήν την κατάσταση ο δέκτης (θεραπευόμενος) σταδιακά οδηγείται σε μια βαθιά χαλάρωση. Χαλαρώνοντας το σώμα, ανοίγει το κέντρο της καρδιάς και το κέντρο της κοιλιάς, ησυχάζει το νοητικό του κέντρο και επανέρχεται πάλι η αρμονία μέσα του. Αυξάνεται η αυτοπεποίθηση, η αποφασιστικότητα, η  δημιουργικότητα και η αποδοτικότητά του και δημιουργείται εναρμόνιση ψυχής, σώματος και πνεύματος.


namaste
despoina palamari



πληροφορίες: 6973216895