Pulse of love 10/12/2013

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Διαλογισμός κυκλικής αναπνοής στα τσάκρα

Κάθισε ή ξάπλωσε άνετα αν προτιμάς. Χαλάρωσε κάθε ένταση στο λαιμό, στο κεφάλι, στους ώμους και στη σπονδυλική στήλη. Δώσε πέντε λεπτά για χαλάρωση. Κλείσε τα μάτια, χαλάρωσε το πρόσωπο, παρακολούθησε και ακολούθησε την αναπνοή (το μόνο που χρειάζεται είναι να αναπνέεις ελεύθερα από τη μύτη κρατώντας χαλαρό το σαγόνι). 
Άφησε την ανάσα σου, βαθιά και απαλή να κυκλοφορήσει μέσα σου χωρίς να την πιέζεις ή να την οδηγείς. Με κάθε εισπνοή, νιώθεις την ενέργεια της ζωής (πράνα) να μπαίνει και να αναζωογονεί το σώμα σου. Με κάθε εκπνοή, αφήνεις τις εντάσεις να φύγουν. Κάθε σκέψη που έρχεται, άφησέ την να έρθει και να πε­ράσει, όπως βλέπεις να περνούν τα σύννεφα στον ουρανό… 

Σε κάθε αναπνοή χαλαρώνεις ολοένα και περισσότερο...
Σταδιακά  εστιάζεις την προσοχή σου στην περιοχή του πρώτου τσάκρα, στη βάση της λεκάνης. Φαντάζεσαι ότι αναπνέεις σε αυτή την περιοχή. Ακουμπάς απαλά τα χέρια σου πάνω της και συγκεντρώνεις όλη την προσοχή σου εκεί. Αρχίζεις να νιώθεις ότι έχεις μια βαθιά σχέση με την Γη.


Τη νιώθεις σαν ένα ασφαλές μέρος που σου παρέχει τροφή, φροντίδα, στέγη, ασφάλεια. Καθώς συνεχίζεις να αναπνέεις μέσα από το πρώτο σου ενεργειακό κέντρο αισθάνεσαι ότι μέσα σου γεννιέται η πίστη ότι από εδώ και πέρα η ζωή σου θα είναι γεμάτη από ικανοποίηση, σταθερότητα και εσωτερική δύναμη. Γεμίζεις αισιοδοξία και ζωντάνια…

Στην επόμενη αναπνοή που θα πάρεις μεταφέρεις τα χέρια σου στην κοιλιά σου (το δεύτερο ενεργειακό σου κέντρο). Εισπνέεις από το πρώτο σου τσάκρα και εκπνέεις από το δεύτερο. Δημιουργείς ένα κύκλο αναπνοής ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερό σου τσάκρα. Μεταφέρεις με την αναπνοή σου όλα τα δώρα που σε γέμισε το πρώτο τσάκρα στο δεύτερο και ταυτόχρονα ενδυναμώνεις την περιοχή της κοιλιάς σου με τα δώρα που έρχεται να σου χαρίσει το δεύτερο ενεργειακό σου κέντρο. 
Νιώθεις ότι ο «κάθε» άλλος είναι κομμάτι του εαυτού σου. Η δύναμη της δημιουργίας και της γονιμότητας σε πλημμυρίζει. Δεν υπάρχει τίποτα που θα σε κανει να φοβάσαι… Δεν υπάρχει κανένας που θα σε κανει να φοβάσαι…  Αφήνεσαι στην των συναισθημάτων…  Αφήνεσαι στην φυσική ροή της ζωής…

Συνεχίζεις για λίγο ακόμα να αναπνέεις κυκλικά στο πρώτο και δεύτερό σου τσάκρα και ύστερα μεταφέρεις τα χέρια σου στην περιοχή του στομαχιού σου. Όλη η προσοχή σου έρχεται τώρα στην περιοχή του ηλιακού πλέγματος (τρίτο τσάκρα) και ενώ εισπνέεις από το δεύτερο τσάκρα, εκπνέεις από το τρίτο μεταφέροντας εκεί, μέσω της αναπνοής, όλα τα δώρα που σε πλημμύρισε το δεύτερό σου τσάκρα.
Φαντάζεσαι ότι εισπνέεις από την κοιλιά και ότι εκπνέεις από το στομάχι. Μια αίσθηση γαλήνης και εσωτερικής αρμονίας δημιουργείται μέσα σου καθώς αρχίζεις να δέχεσαι ολοκληρωτικά τον εαυτό σου ενώ ταυτόχρονα  σέβεσαι και τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα των άλλων ανθρώπων. Νιώθεις ότι γεμίζεις φως και ενέργεια που τυλίγει το σώμα σου και σε προστατεύει από αρνητικές δονήσεις.

Συνεχίζεις για λίγο ακόμα την κυκλική αναπνοή ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο σου τσάκρα και ύστερα μεταφέρεις τα χέρια και την προσοχή σου στην περιοχή της καρδιάς σου (τέταρτο τσάκρα). Εισπνέεις από το τρίτο σου ενεργειακό κέντρο και εκπνέεις κατευθείαν μέσα από την περιοχή της καρδιάς.
Η αγάπη σε πλημμυρίζει και η χαρά της προσφοράς δονείται σε κάθε σου κύτταρο. Η καρδιά σου γεμίζει ομορφιά, συμπόνια, συγχώρεση και αγάπη όχι μόνο για τους άλλους αλλά και για τον εαυτό σου

Συνεχίζεις για λίγο ακόμα να εισπνέεις από το τρίτο σου ενεργειακό κέντρο και να εκπνέεις μέσα από την περιοχή της καρδιάς και ύστερα μεταφέρεις την προσοχή σου και τα χέρια σου, αν νιώθεις ότι χρειάζεται, στην περιοχή του λαιμού σου. Η εισπνοή σου τώρα γίνεται μέσα από το καρδιακό κέντρο και η εκπνοή σου μέσα από το κέντρο του λαιμού σου (πέμπτο τσάκρα) 
Η εκπνοή, σου απελευθερώνει όλα τα μπλοκαρίσματα που υπάρχουν εδώ και σου επιτρέπει να εκφράζεις τα συναισθήματα σου και την εσωτερική σου αλήθεια χωρίς κανένα φόβο έχοντας πλήρη σεβασμό και εμπιστοσύνη στον Θεό-Δημιουργό.

Σταδιακά μεταφέρεις την προσοχή σου στο μέτωπο. Στο έκτο ενεργειακό σου κέντρο, αυτό της διαίσθησης και της ενόρασης. Η εισπνοή σου τώρα γίνεται μέσα από το κέντρο του λαιμού σου και η εκπνοή σου μέσα από το τρίτο σου μάτι. Η αναπνοή σου επιτρέπει να συνδεθείς, μέσα από το έκτο σου τσάκρα, με όλα τα επίπεδα δημιουργίας, πέρα από την φυσική πραγματικότητα. Ξυπνά μέσα σου την ανάγκη να είσαι συνειδητός ώστε να μπορείς να αποδεσμευτείς από τις υποκειμενικές αντιλήψεις και να δεις την αλήθεια. 

Στη συνέχεια αρχίζεις να αναπνέεις συνδέοντας το έκτο σου τσάκρα με την κορώνα σου, στην κορυφή του κεφαλιού σου (έβδομο τσάκρα). Εισπνοή από το έκτο και εκπνοή από το έβδομο. Γίνεσαι άνθρωπος έτοιμος να ζήσεις το παρόν σου αφού έχεις γεμίσει με δύναμη, αποφασιστικότητα, δημιουργία, αγάπη, κατανόηση, συμπόνια όλο σου το σώμα και έχεις συνδεθεί με την απεραντοσύνη της Ύπαρξης…

Αρχίζεις να αναπνέεις όλες τις ποιότητες του «ουρανού» μέσα από το έβδομο σου τσάκρα και να τις κατευθύνεις μαζί με την αναπνοή σου προς τα κάτω, περνώντας μέσα από κάθε τσάκρα ξεχωριστά για να τις εκπνεύσεις όλες μέσα από το πρώτο σου τσάκρα. Εισπνέεις από την κορώνα του κεφαλιού σου και εκπνέεις από το τσάκρα της βάσης… Εισπνέεις από τον ουρανό και εκπνέεις στην γη. 
Το σώμα σου γεμίζει από το λευκό Θεϊκό φως. Γίνεσαι φωτεινός και έχοντας τα επτά ενεργειακά σου κέντρα ενωμένα ακτινοβολείς θετικότητα και αρμονία. Είσαι πλήρης.


Σταδιακά νιώθεις το φυσικό σου σώμα στο εδώ και τώρα. Παίρνεις βαθιές αναπνοές μέχρι την κοιλιά και σε κάθε εκπνοή γυρνάς όλο και περισσότερο στο τώρα κρατώντας μέσα σου ενεργοποιημένα όλα τα δώρα που πήρες από το κάθε τσάκρα. Νιώθεις ξαναγεννημένος και έτοιμος να περπατήσεις τη μέρα σου… 


Όποτε είσαι έτοιμος ανοίγεις τα μάτια…
namaste 
despoina palamari