Pulse of love 10/12/2013

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

10 Χρυσοί κανόνες για επιτυχημένη Επικοινωνία

Όλοι ξέρουμε τον τρόπο που μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους άλλους ανθρώπους. Όμως κάτι γίνεται, κάποια στιγμή και ξεχνάμε τα πάντα.  
Γι’ αυτό, είναι καλό πότε- πότε να ξαναθυμόμαστε κάποιους «κανόνες» που μας επιτρέπουν να έχουμε μεταξύ μας καλύτερη επικοινωνία.
Είναι σημαντικό σε κάθε μορφή επικοινωνίας να Θεωρήσεις ότι ο άλλος έχει καλές προθέσεις και ότι πρόκειται να δώσει τον καλύτερο εαυτό του. Έτσι θα αποφύγεις να μπεις επιθετικά ή αμυντικά στην μεταξύ σας επικοινωνία και θα είσαι έτοιμος κι εσύ να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου.



10 Χρυσοί κανόνες για  επιτυχημένη Επικοινωνία  
v Προτού μιλήσεις ξεκαθάρισε το τι θέλεις μέσα σου. Νιώσε τι επιζητάς ώστε να μπορέσεις να είσαι συ­γκεκριμένος στο λόγο σου και να παρουσιάσεις με ακρίβεια τη θέση σου.


v Είναι καλό στην αρχή να ξεκινήσεις λέγοντας όμορφα λόγια, εκφράζοντας την εκτίμηση σου έτσι ώστε  ο άλλος να νιώσει ότι γίνεται αποδεκτός και ότι έχεις διάθεση να τον ακούσεις

v Μίλησε στους άλλον με τον τρόπο που θα ήθελες να σου μιλήσει και αυτός.

v Μοιράσου την αλήθεια από την καρδιά σου χωρίς κρίση, χωρίς κατηγόρια.

v Πες πέντε ή έξι προτάσεις και μετά μείνε σιωπηλος. Αφήσε τα λόγια σου να πιάσουν τόπο και ετοιμάσου να ακούσεις. Μην έχεις το κεφάλι σου γεμάτο από τις δικές σου σκέψεις, τις δικές σου ερωταπαντήσεις.

v Ακου! 

v Πάρε βαθιά και αργή αναπνοή ακούγοντας ώστε να νιώσεις και να κατανοήσεις πιο εύκολα τα λόγια του άλλου. Μην κρατάς την ενέργεια στο κεφάλι. Κατέβασε τη στην καρδιά και επικοινώνησε με τον άλλον  μέσα από το κέντρο της κατανόησης κι όχι της νόησης. 

v Καλωσόρισε στην καρδιά σου το πρόσωπο, τη στιγμή. Θυμήσου ότι αυτό το πρόσωπο, η κατάσταση, η στιγμή είναι οι δάσκαλοί σου. 

v Κράτα ανοιχτό το μυαλό σου. Κράτα ανοιχτή την καρδιά σου. Έχε ολοκληρωτική παρουσία στη στιγμή και ΑΚΟΥ!!!


namaste 
despoina palamari