Pulse of love 10/12/2013

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Όλες οι δυνάμεις είναι μέσα στη σκέψη

Η σκέψη επιτρέπει να εξάγουμε την πεμπτουσία των πραγμάτων. 
.
Στην εργασία της σκέψης βρίσκονται απίθανες δυνατότητες και τίποτε απ’ έξω δεν μπορεί να εξισωθεί μ’ αυτό το μέσον, ακόμα και αν όλος ο κόσμος σας ανήκει... Όταν εξάγουμε από το μετάλλευμα σίδερο ή χαλκό, χρειάζονται τόνοι και τόνοι από αυτό το μετάλλευμα για να αποκτήσουμε μία μικρή ποσότητα μετάλλου. Το υπόλοιπο είναι χώμα, άχρηστα υλικά.
Να λοιπόν τι θέλω να σας δώσω να καταλάβετε: ότι όλες οι εργασίες των ανθρώπων γενικά είναι να ανακινούν τόνους χώμα, την πιο χυδαία ύλη, ενώ μόνο ή σκέψη επι­τρέπει να εξάγουμε την πεμπτουσία. Όσο δεν ξέρετε να εργάζεστε με τη σκέψη για να συγκεντρωθείτε, για να δαμάζετε τον εαυτό σας, να αυτοελέγχεστε, να κατευθύνετε τις ενέργειές σας προς τις ανώτερες περιοχές, αυτά που θα αποκτήσετε δεν θα μοιάζουν παρά με βαγόνια από παλιοσίδερα. Αυτά τα παλιοσίδερα είναι μια ενοχλητική ύλη με την όποια δεν μπορείτε τίποτα να κάνετε όσο δεν ξέρε­τε να εξάγετε από αυτή την πεμπτουσία.


Να χρησιμοποιείτε πάντοτε τη σκέψη για το καλό
Γενικά, οι πνευματιστές ξέρουν πως η σκέψη είναι μια δύναμη, ότι μπορεί να κρυσταλλωθεί, να πάρει ένα σχήμα, και να πραγματοποιηθεί. Αγνοούν όμως ότι μια σκέψη μπο­ρεί να προκαλέσει ταραχές στο μεγάλο κοσμικό οργανισμό στον όποιον όλοι μας ανήκουμε, και δεν κάνουν ποτέ το ερώτημα αν oι σκέψεις, στις όποιες συγκεντρώνονται, εί­ναι σύμφωνες με το σχέδιο τού Θεού. 
Συχνά, οι πνευματιστές ζητούν, με ανήκουστη βία, να αποκτήσουν αυτό πού επιθυμούν... Όχι, πρέπει να καταλάβουν ότι ή σκέψη δεν χρησιμεύει μόνο για να ζητούν χρήματα, να γοητεύουν τις γυναίκες (ή τούς άντρες) και για ν' αποκτούν αγαθά που ή ζωή τους τα αρνείται. Η σκέψη πρέπει πάντοτε να κατευθύνεται για το καλό όλων, πρέπει να έχει ένα πρόσωπο και αφιλοκερδή σκοπό: την ευτυχία όλων των ανθρώπων και την πραγματοποίηση της Βασιλείας του Θεού στη γη.


Ο ρόλος της μουσικής στην εργασία της σκέψης
.
Η μουσική αντιπροσωπεύει ένα δυνατό ρεύμα, μας προτρέπει και μας ενθουσιάζει, γι’ αυτό οφείλουμε να τη χρησιμοποιούμε για να ενωνόμαστε με το ιδανικό μας και για να ξαναβρίσκουμε τις πολύτιμες πνευματικές στιγμές πού ζήσαμε. Ακούγοντας μουσική πρέπει να καλούμε ό,τι το καλύτερο έχουμε μέσα μας, πρέπει να είναι σαν τον αέρα πού φυσάει στα πανιά τού καϊκιού μας για να το οδηγήσει στον ουράνιο προορισμό του.


Η συγκέντρωση
Πρέπει να ξέρετε πώς να συγκεντρώνεστε. Αν είστε ταραγμένος, δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε, και αν θέ­λετε πάση θυσία να δοκιμάσετε, δίνετε ένα βίαιο σοκ στα κύτταρά σας. Πρέπει να είστε διπλωμάτης με τα κύτταρά σας, δεν πρέπει να υποπτεύονται τι θα τούς ζητήσετε. Αρχίζετε λοιπόν με το να τα ηρεμείτε. Μετά τα κατευθύνετε, σιγά και επιδέξια, και έτσι φτάνετε στο σκοπό σας, μπορείτε να συγκεντρωθείτε στο θέμα που σας απασχολεί. Ε­νεργείτε κατά διαδοχικά στάδια μέχρι τη στιγμή πού μέσα σας γίνεται μια τόσο μεγάλη και δυνατή ισορροπία ώστε όλα σας τα κύτταρα να συνεργάζονται μαζί σας. Θα έχετε λοιπόν δώσει έναν τόσο καλό προσανατολισμό στη σκέψη σας ώστε να εξακολουθεί κάθε μέρα προς αυτή την κα­τεύθυνση.


Διαλογισμός
.
Στο διαλογισμό, η νόηση πρέπει ν' ανυψώνεται, να διαλέγετε ένα θέμα που ξεπερνά τη συνηθισμένη ζωή, και να συγκεντρώνεστε σ’ αυτό. Όταν το κατορθώσετε, μπο­ρείτε να σταματήσετε για να θαυμάσετε μόνον την ομορφιά στην όποια φτάσατε, και να εμποτισθείτε από αυτήν. Και τέλος, αν μπορείτε να ταυτιστείτε μ' αυτήν την ομορφιά, είτε είναι ένα αφηγημένο θέμα, ή ένα ον, το πιο υπέρτατο Ον, τότε είναι η τελειότητα.
Το πρώτο στάδιο, είναι λοιπόν η συγκέντρωση και ο διαλογισμός. Μετά έρχεται ο θαυμασμός: σταματάτε σ' αυ­τή την τέλεια εικόνα, γεμίζετε από αυτή την εικόνα, χαίρε­στε και είστε ευτυχισμένοι. Και μετά, αν μπορείτε να πάτε ακόμα πιο μακριά, ταυτίζεστε μ’ αυτήν.
Ο διαλογισμός είναι σαν τη μάσηση των τροφών. Όταν βάζετε τροφές μέσα στο στόμα σας και τις μασάτε, οι αδένες εργάζονται και παίρνετε με τη γλώσσα τις πιο αι­θέριες και τις πιο πνευματικές ενέργειες. Ο διαλογισμός είναι, λοιπόν, η μάσηση των σκέψεων. Αλλά βέβαια, όταν μιλάμε για διαλογισμό, υπονοούμε ότι ή σκέψη προσκολλάται σε θέματα θρησκευτικά και πνευματικά. Ο διαλογισμός πρέπει να σας οδηγεί σε έναν πιο ανώτερο κόσμο και να σας φέρνει την ειρήνη, την ηρεμία και τη χαρά.


Όλες οι δυνάμεις είναι μέσα στη σκέψη
Ο αληθινός μαθητής είναι ένα ον που έχει πιστέψει ότι η σκέψη είναι μία πραγματικότητα και ότι όλες οι δυ­νάμεις είναι μέσα στη σκέψη. Ξέροντας αυτό, ακόμα και στις πιο δυσμενείς περιστάσεις τής ζωής. πού οι άλλοι εί­ναι δυστυχισμένοι, εξουθενωμένοι, οργισμένοι, επειδή εμ­ποδίζονται να κάνουν οτιδήποτε, ο μαθητής κάνει ό,τι θέ­λει με τη σκέψη του. Δεν χάνει ποτέ μία στιγμή και κανείς δεν μπορεί να τον περιορίσει: είναι ελεύθερος και, πάνω απ' όλα, είναι ένας δημιουργός. 
.
Εκείνοι που δεν έχουν τη συνήθεια να εργάζονται με τη σκέψη τους, πάντοτε παραπονιούνται ότι κάτι τους λεί­πει, ότι καταπιέζονται και δεσμεύονται, βρίσκουν πάντοτε μία αίτια να είναι δυστυχισμένοι, γιατί δεν ανακάλυψαν ό­τι ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο όλες τις δυνατότητες αλλά μόνο στον τομέα της σκέψης! Την ημέρα που θα ξέρουν πως να επωφελούνται από όλες τις περιστάσεις της ζωής, για να είναι πάντοτε στην κορυφή με τη σκέψη τους, θα πετούν πάνω απ' όλα.


ΑΪΒΑΝΧΩΒ
«Η ΝΕΑ ΓΗ»