Pulse of love 10/12/2013

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Ο διαλογισμός της συμπόνιας με τη μέθοδο τού Ατίσα

Ας ενωθούμε, να φέρουμε την Αγάπη στον κόσμο μας...

Οι πάντες βρίσκονται κάτω από το βάρος μεγάλης δυστυχίας, οι πάντες βρίσκονται κάτω από μεγάλο πόνο, όλων των ανθρώπων η καρδιά πονάει. Υπάρχει πολύς πόνος. Έχουμε μια ευκαιρία να διαλογιστούμε όλοι μαζί για να φέρουμε το φως της αγάπης μέσα στο σκοτάδι του πόνου. 
Δεν έχει σημασία πόσο είμαστε εκπαιδευμένοι στο διαλογισμό. Δεν έχει σημασία το που θα βρισκόμαστε. Aρκεί να έχουμε ανοικτό το μυαλό και την καρδιά μας και να επιλέξουμε κάθε βράδυ να χαρίσουμε λίγα λεπτά από το χρόνο μας για να κάνουμε τον κόσμο μας φωτεινότερο…
Κάθε βράδυ μετά τις 10.30 ας ενώσουμε τις ενέργειες μας, την αγάπη της καρδιά μας κι ας διαλογιστούμε φέρνοντας το φως της αγάπης στον κόσμο μας. Και πιστέψτέ με μέσα από αυτή τη διαλογιστική διαδικασία οι περισσότερο κερδισμένοι θα είμαστε εμείς γιατί θα μάθουμε να μετασχηματίζουμε την αρνητικότητα και ταυτόχρονα θα προσφέρουμε την ενέργεια της καρδιάς μας χωρίς προσδοκίες και ιδιοτέλεια. Θα γίνουμε οι ίδιοι Αγάπη…

despoina palamari



Μετασχηματίζοντας τον πόνο 
Osho: Όταν εισπνέεις, φαντάσου ότι εισπνέεις όλα τα βάσανα, όλο τον πόνο, όλων των ανθρώπων στον κόσμο. Εισπνέεις όλο το σκοτάδι, όλη την αρνητικότητα, όλη την κόλαση που υπάρχει παντού. Άφησε την καρδιά σου να τα απορροφήσει.
Όταν εισπνέεις, να εισπνέεις όλο τον πόνο και όλα τα βάσανα ολόκληρης τής ύπαρξης, του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.
Όταν εκπνέεις, βγάλε προς τα έξω όλη τη χαρά που έχεις, όλη την ευτυχία, όλη την ευλογία. Να εκπνέεις αφήνοντας τον εαυτό σου να λιώσει μέσα στην ύπαρξη. Αυτή είναι η μέθοδος τής συμπόνιας. Πάρε μέσα σου όλο τον πόνο και δώσε προς τα έξω όλες τις ευλογίες. Όταν το κάνεις, θα εκπλαγείς.

Από τη στιγμή που θα πάρεις μέσα σου όλων τον πόνο του κόσμου, δεν θα είναι πια πόνος. Η καρδιά αυτόματα μεταμορφώνει την ενέργεια. Η καρδιά έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει το κάθε τι. Πιες τον πόνο και θα τον δεις να μεταμορφώνεται σε ευτυχία. Ύστερα, άφησε την ευτυχία να απλωθεί προς τα έξω.

Ο Ατίσα λέει ότι ο πόνος προέρχεται από τρία δηλητήρια: Από την προσκόλληση, από την αποστροφή και από την αδιαφορία. Πώς λοιπόν μπορείς να μην έχεις προσκολλήσεις, να μην αποστρέφεσαι τίποτα και να μην είσαι αδιάφορος; Με το να μάθεις να απορροφάς τον πόνο. Τότε το δηλητήριο του πόνου μεταμορφώνεται σε συμπόνια.
Και να θυμάσαι, μην απορροφάς μόνο τον ανθρώπινο πόνο, αλλά ολόκληρης τής ύπαρξης, των βράχων, των δέντρων, των ζώων και των ανθρώπων. Και όχι μόνο τον πόνο που υπάρχει στο παρόν, αλλά ολόκληρο τον πόνο του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Όταν εισπνέεις όλον αυτόν τον πόνο, δεν μπορείς να αποστρέφεσαι τίποτα πια και δεν μπορείς να είσαι αδιάφορος. Κι όταν βγάζεις προς τα έξω όλη τη χαρά, την ευτυχία και τη μακαριότητα, δεν μπορείς να είσαι άλλο πια προσκολλημένος...




Περισσότερα για το διαλογισμό του Ατίσα και το πως μπορούμε να εξελιχτούμε πνευματικά μέσα από αυτή την διαλογιστική διαδικασία στο: