Pulse of love 10/12/2013

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Τα 5 κλειδιά της επιτυχίας

Η επιτυχία στηρίζεται αποκλειστικά στη δική σου δύναμη. Στο να ξέρεις ποιος είσαι, να ξέρεις τι θέλεις και που θες να πας! Να ξέρεις που είναι η πηγή της εσωτερικής σου δύναμης και να φροντίζεις να κρατάς αναμμένη την εσωτερική φωτιά σου…

Υπάρχουν 5 κλειδιά που μπορεί να σε βοηθήσουν να κρατήσεις ζωντανή την εσωτερική φλόγα που γεννάει την δύναμή σου:

  • Γνώριζε τι θέλεις.
  • Μοιράσου αυτό που ξέρεις.
  • Αντιμετώπισε τις αντιστάσεις σου.
  • Ανάλαβε δράση.
  • Να έχεις υπομονή.

Γνώριζε τι θέλεις 
Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι γνωρίζουμε τι θέλουμε αλλά επειδή συνήθως αμφισβητούμε την αξία μας, δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να εμπιστευτεί ότι εμείς ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα τι είναι καλό για μας και πιο μονοπάτι χρειάζεται να βαδίσουμε. Επιτρέπουμε στον φόβο και στη χαμηλή αυτοεκτίμηση να γίνουν εμπόδια στο δρόμο μας κι όσο περισσότερη ενέργεια τους δίνουμε τόσο μεγαλύτερα μοιάζουν τα εμπόδια που συναντάμε. 


Μοιράσου αυτό που ξέρεις 
Η εμπειρία, το βίωμα κάνει τη γνώση, Σοφία. Έχουμε ιερό καθήκον αυτή τη γνώση να τη μοιραζόμαστε και με άλλους ανθρώπους. Να κάνουμε ίσως πιο εύκολο το προχώρημά τους, να βελτιώσουμε τη συλλογική συνείδηση και να ανατροφοδοτήσουμε την καρδιά μας και τη φλόγα μέσα μας με αγάπη.
Αν θέλεις αφθονία, πρώτα δώσε, τόσο στον εαυτό σου όσο στους άλλους. Αν δεν μοιράζεσαι τα πλούτη της καρδιάς σου η ¨φτώχεια¨ θα υπάρχει πάντα σε κάποιο επίπεδο στη ζωή σου.


Αντιμετώπισε τις αντιστάσεις σου 
 Φως και σκοτάδι, όλα μέσα μας. Αν αγκαλιάσουμε τις σκιές μας επιτρέπουμε στο φως μας  να λάμψει περισσότερο.
Ας αναγνωρίσουμε τους φόβους μας. Τις αντιρρήσεις και τις αμφιβολίες που γεννιούνται όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις δεσμεύσεις μας. Την άρνηση να συναντήσουμε τις πληγές μας. Την αντίσταση μας στο καινούργιο και στο μη γνωστό. Ας αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας.



Ανάλαβε δράση 
Ο φόβος εμφανίζεται στην ακινησία της στασιμότητας και στη σκιά της αμφιβολίας, της αναβλητικότητας και της αναποφασιστικότητας. Εξαφανίζεται όμως άμεσα στο φως της δράσης. Δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε ούτε να θέλουμε με το πρώτο βήμα να φτάσουμε στο τέρμα. Ας  προχωράμε μπροστά όσο μικρά κι αν είναι τα βή­ματά μας. 


Να έχεις υπομονή 
Margot Anand: «Το ταξίδι των χιλίων μιλίων ξεκινάει με ένα βήμα, αλλά τα βήματα που πρέπει να γίνουν εί­ναι πολλά. Αν τα κάνουμε ένα- ένα, θα μπορέσουμε να απολαύ­σουμε κάθε βήμα, κάτι που δεν θα γίνει αν τρέξουμε αμέσως στο τέρμα.»

Είμαστε όλα όσα έχουμε σκεφτεί, όλα όσα έχουμε κάνει και όλα όσα έχουμε ζήσει. Το φωτεινό του λιθαράκι ο καθένας από εμάς το έχει αφήσει στον κόσμο και αυτό που είμαστε συνεχίζει να λάμπει ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ή όχι αναγνωρισιμότητα. Κάποιοι το βλέπουν, κάποιοι το αισθάνονται και κάποιοι άλλοι το διαισθάνονται. Δεν έχει σημασία. 

Ας αφεθούμε στη "ροή" με εμπιστοσύνη γνωρίζοντας ότι όλα γίνονται στον κατάλληλο χρόνο. Όταν κι εμείς οι ίδιοι θα έχουμε την ωριμότητα να γευτούμε τους καρπούς των προσπαθειών μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ενεργοποιήσουμε την ιδέα με στόχο το γενικότερο καλό, να φυτέψουμε τον σπόρο της στην καρδιά μας και να είμαστε ανοικτοί στις ευκαιρίες που θα μας προσφέρει το Σύμπαν.

Προς το τέλος της ζωής του Μαχάτμα Γκάντι ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Γκάντι, έχεις κάποιο μήνυμα για τον κόσμο;» Και ο Γκάντι του απάντησε: «Το μήνυμά μου είναι η ζωή μου!» 

Το ίδιο ισχύει για όλους μας. Και αυτό που μας δίνει δύναμη είναι να το γνωρίζουμε και μετά, να το ζούμε.


namaste
despoina palamari