Pulse of love 10/12/2013

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

«Θεραπεύοντας την πληγωμένη καρδιά»

Ηχομασάζ και το Τσάκρα της Καρδιάς

Μα πώς να αντικρίσεις το αύριο 
όταν τα μάτια σου είναι γεμάτα από το χθες…
Πώς να δεχτείς το καινούριο όταν σε κυριεύει το παλιό…
Πώς να γίνεις ζωή όταν σκάβεις τον ίδιο σου το τάφο…
Πως;      
Πες μου,      ΠΩΣ;
despoina palamari



Οι δύσκολες καταστάσεις που έχουν περάσει από την ζωή μας  πολλές φορές μας αποσυντονίζουν και μας βάζουν σε μια αμυντική θέση ζωής όπου τα πάντα τα εξετάζουμε πολύ διεξοδικά θέλοντας να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο από φόβο μήπως κάνουμε για άλλη μια φορά το λάθος βήμα, μήπως διαλέξουμε για άλλη μια φορά τον λάθος άνθρωπο, μήπως πληγωθούμε ξανά. 
Υψώνουμε προστατευτικά τείχη γύρω από την καρδιά νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα την προστατεύσουμε από τις συναισθηματικές κακοτοπιές και από τον πόνο που αφήνουν πίσω τους η εγκατάλειψη και η απόρριψη. Όμως τα ¨τείχη¨ δεν εμποδίζουν μόνο τους άλλους να την πλησιάσουν αλλά και εμάς τους ίδιους μας κρατάνε μακριά της. Έτσι σταδιακά σταματάμε να αισθανόμαστε και προτού το καταλάβουμε αρχίζουμε να σκεφτόμαστε ότι αισθανόμαστε. Αρχίζουμε να βιώνουμε τα συναισθήματα με το μυαλό μας και νομίζουμε ότι αγαπάμε, νομίζουμε ότι ερωτευόμαστε απλά και μόνο για να έχουμε την απατηλή αίσθηση ότι ζούμε.


Στην ουσία όμως αυτό που καταφέρνουμε με καρδιά κλειστή είναι να ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα γεμάτη δυστυχία αφού συνήθως, το μόνο που κάνουμε, είναι να τροφοδοτούμε το μυαλό μας συνέχεια με αρνητικές και φοβικές σκέψεις… 
Κι όλες αυτές οι ζυγίσεις και οι μετρήσεις, τα ναι  και τα σ’ αγαπώ που δεν ειπώθηκαν από τα χείλη μας, τα όχι που δεν φωνάξαμε, η αρνητικότητα και ο φόβος κλειδώνουν το σώμα και κλειδαμπαρώνουν την καρδιά ολοένα και περισσότερο. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε ενεργειακό επίπεδο αλλά και σε φυσικό. Πραγματικά σκληραίνει το περίβλημα του οργάνου της καρδιάς και παγώνουν τα συναισθήματα. Ταυτόχρονα δημιουργούνται και ενοχές αφού δεν εκφράζουμε την αλήθεια και τις επιθυμίες μας προκαλώντας μπλοκάρισμα στο θωρακικό διάφραγμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη ρηχή αναπνοή που αργά ή γρήγορα επιφέρει κρίσεις άγχους και πανικού.
Οι κρίσεις άγχους και πανικού, ο σωματικός πόνος, η αρρώστια είναι ο μόνος τρόπος για να φωνάξει το σώμα «ΒΟΗΘΕΙΑ», «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ»

Το Ηχομασάζ και η Ηχοθεραπεία είναι δυο μέθοδοι με οι οποίες μπορούν να απελευθερώσουν εντάσεις από το σώμα και να χαλαρώσουν το αναπνευστικό διάφραγμα έτσι ώστε να αρχίσει να βαθαίνει η αναπνοή. Καθώς αλλάζει η αναπνοή ταυτόχρονα αλλάζει και η νοητική μας κατάσταση καθώς, νους και αναπνοή είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.
«Αν θέλεις να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι άλλαξε τον τρόπο που αναπνέεις και αν θέλεις να αλλάξεις τον τρόπο που αναπνέεις άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι»

Με το Ηχομασάζ  βελτιώνεται η λειτουργία όλων των εσωτερικών οργάνων, ειδικά της καρδιάς, αφού με τον ήχο και τις δονήσεις των ηχογαβάθων ενεργοποιούνται οι θεραπευτικές δυνάμεις του οργανισμού δημιουργώντας τις συνθήκες να ενδυναμωθούν τα υγιή κύτταρα του σώματος ώστε να βοηθήσουν αυτά που ασθενούν. Οι κρίσεις άγχους και πανικού μειώνονται μέχρι που σταδιακά εξαφανίζονται και ο νους ηρεμεί. 

Με ποιο τρόπο όμως συμβαίνει αυτό:
Όταν αφήσουμε μια πέτρα να πέσει στα νερά μιας μικρής λίμνης, δημιουργούνται ομόκεντροι κυματισμοί, που εξαπλώνονται ολόγυρα, βάζοντας σε κίνηση κάθε μόριο του νερού. 
.
Με τον ίδιο τρόπο κατά τη διάρκεια του Ηχομασάζ, οι θεραπευτικές δονήσεις μεταφέρονται στο σώμα μας, (το οποίο αποτελείται κατά 80% σχεδόν, από νερό) από κύτταρο σε κύτταρο με ομόκεντρους κυματισμούς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κατά την διάρκεια της συνεδρίας το σώμα να εναρμονιστεί με αυτές τις θεραπευτικές δονήσεις και να μπει σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης. 
Χτυπώντας, με εφαρμοσμένα ήπια χτυπήματα, την ηχογαβάθα της καρδιάς πάνω στο καρδιακό τσάκρα σε συνδυασμό με την ηχογαβάθα που έχουμε τοποθετήσει πάνω στο ηλιακό πλέγμα χαλαρώνουμε το αναπνευστικό διάφραγμα, μαλακώνουν οι ιστοί και ανοίγουν τα κανάλια της ενέργειας. Ο ήχος και η  ενέργεια αρχίζουν να κυκλοφορούν στο σώμα μας. Περνάνε πρώτα μέσα από την καρδιά, την χαλαρώνουν, την μαλακώνουν και συνεχίζουν το κυκλικό τους ταξίδι μέσα στο σώμα, οδηγώντας μας στο να  βιώσουμε μια συνολική, ευεργετική, εσωτερική ηρεμία.
Με την καρδιά ανοικτή και το μυαλό χαλαρωμένο μπορούμε με τη βοήθεια του Ηχοθεραπευτή να επιλέξουμε τα κατάλληλα ¨setting¨ που προσφέρει η μέθοδος της Ηχοθεραπείας ώστε να κατανοήσουμε τι ήταν αυτό που μας οδήγησε στην κατάσταση εγκλωβισμού και μας έκανε να κλείσουμε την καρδιά μας. 

Οι περισσότεροι από εμάς καταναλώνουμε πολλή ενέργεια για να αποφύγουμε τα λεγόμενα ¨αρνητικά συναισθήματα¨ (θυμό, φόβο, πόνο, λύπη) και χωρίς να το καταλαβαίνουμε διατηρούμε με αυτόν τον τρόπο τα προβλήματα στη ζωή μας. Αν την ίδια ενέργεια την κατευθύνουμε ώστε να δούμε, να νιώσουμε και να κατανοήσουμε τα συναισθήματά μας τότε θα βρεθούμε στο μονοπάτι της ελευθερίας.  Για να συμβεί αυτό χρειάζεται κάθε ένας από εμάς να είναι συνειδητός. Να γνωρίζει ποιος είναι, πού θέλει να οδηγηθεί και τι θέλει να βιώσει.

Η Ηχοθεραπεία με τα εργαλεία-κλειδιά που προσφέρει μας βοηθά να συναντήσουμε τον εαυτό μας, να τον ενδυναμώσουμε και να ενισχύσουμε την Αυτοαγάπη, την Αυτοπεποίθηση και την Δημιουργικότητα μας. 
Μας βοηθά να αλλάξουμε την καθημερινότητα μας και κρατώντας την καρδιά μας ανοικτή, να δημιουργήσουμε μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που βιώναμε μέχρι τώρα. 
Μας βοηθά ακόμη να έχουμε μια θετική στάση απέναντι στη ζωή και να είμαστε ανοικτοί στις εμπειρίες που πάντα θα έρχονται. 
Σε κάθε περίπτωση η επιλογή είναι δική μας. Είναι επιλογή του καθενός μας αν θα ζει την ζωή του με το σταγονόμετρο ή  αν θα αφήσει την αγάπη να τον πλημμυρίσει. 


namaste
despoina palamari