Pulse of love 10/12/2013

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Μια Παράσταση Γεννιέται…



Μια Παράσταση Γεννιέται…

Ανεκπλήρωτοι Έρωτες… 
Άγγελοι ή Δαίμονες;
.
"HOLISTING ACTING"
Θεατρική Αυτογνωσία
.
L.A. Theater 
Κωνσταντινουπόλεως 82, Γκάζι 



Κάθε Τετάρτη στις 19:00 με την μέθοδο της Holisting acting  θα προσεγγίζουμε τον άνθρωπο μέσα από το θέατρο στο εργαστήρι θεατρικής αυτογνωσίας που αρχίζει στις 4 Φεβρουαρίου.
...Αρχετυπικές μορφές, με άμεση πρόσβαση στο άχρονο του χωροχρόνου, που μπορούν να επηρεάζουν συμπεριφορές, να φτιάχνουν προσωπεία, να καθορίζουν ρόλους και όλα αυτά δοσμένα μέσα από λέξεις που γεννιούνται στη σκηνή όταν η καρδιά χτυπά στους ρυθμούς της δημιουργίας …
Εκεί που το γέλιο και το δάκρυ είναι εκδήλωση καρδιάς, εκεί που ο φόβος κι ο θυμός μετουσιώνονται σε πληρότητα, εκεί που ο δάσκαλος καλεί τον μαθητή να γίνει δάσκαλος και να ανέβει στη σκηνή, εκεί που όλα γίνονται ένα...



"Μια Παράσταση Γεννιέται" λοιπόν στην κυριολεξία... 
Ο στόχος μας είναι να διαπραγματευτούμε τα αρχετυπικά ανεκλήρωτα που μεταφέρονται από το παρελθον στα σύγχρονα προβλήματα (περιβαλλοντολογική, οικονομική, κρίση ηθικών αξιών) και να τα αποδώσουμε σε μια παράσταση που θα γράφεται λέξη προς λέξη σε κάθε μας συνάντηση. 




Τα τετράωρα μαθήματα μας θα γίνονται κάθε Τετάρτη με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθήσουν τον μαθητή-ηθοποιό να καταδυθεί μέσα του και να έρθει σε επαφή με εκείνες τις αρχετυπικές φιγούρες, που θα του καθορίζουν την στάση και τη συμπεριφορά του, σε μια ιστορία ζωντανή, που θα εξελίσσεται σε κάθε μάθημα 



Θα περιλαμβάνουν: 
v Γιόγκα, 
v Τhai-chi,  χορογραφημένη κινεζική σπαθασκία, 
v Kινητικούς και δυναμικούς διαλογισμούς, 
v Αναπνευστικές ασκήσεις και ορθοφωνία, 
v Bιωματική αυτογνωσία, 
v Tο ξύπνημα των Αισθήσεων μέσα από αυτοσχεδιασμό 
    με τη συνοδεία ήχων από gong και ηχογαβάθες, 
v Yποκριτική και τεχνικούς αυτοσχεδιασμούς
.
Θα υπάρξει και προαιρετικό μάθημα aerial yoga με την καθοδήγηση της ηθοποιού Όλγας Σταμπόλλογλου (που έχει εκπαιδευτεί στα ακροβατικά πανιά) και θα ενισχύσει την κινηματογραφική αισθητική που θα έχει η παράσταση.

Ειδικότερα θα ξεκινάμε με σωματικό ζέσταμα (γιόγκα,  thai-chi, κινεζική σπαθασκία, κινητικούς και δυναμικούς διαλογισμούς, αναπνοές και ορθοφωνία) 
Θα συνεχίζουμε με βιωματικούς  αυτοσχεδιασμούς μέσα από τους οποίους θα γεννιόνται οι ρόλοι και θα τελειώνουμε με μάθημα υποκριτικής και τεχνικούς αυτοσχεδιασμούς.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σκοπός των μαθημάτων είναι η γέννηση μιας παράστασης όπου  θα πρωταγωνιστεί ο «Ανεκπλήρωτος Έρωτας». Γι’ αυτό κάθε φορά μέσα από την εσωτερική δράση των μαθητών-ηθοποιών θα γεννιόνται οι ρόλοι και θα αναπτύσσεται η δραματουργία (η πλοκή του έργου), της οποίας υπεύθυνοι, συγγραφικά και σκηνοθετικά, θα είναι οι δάσκαλοι-συντονιστές. 



.
.
Αρχετυπικές φιγούρες, Άγγελοι και Δαίμονες, Πολεμιστές του Φωτός και του Σκότους, Πατέρας-Μητέρα, Άντρας-Γυναίκα θα συνθέτουν την Αιώνια Πάλη και θα οδηγήσουν από το Θάνατο στην Αναγέννηση, για να φτάσουμε στον Ιούνιο, όπου στην κορύφωση των μαθημάτων, θα δημιουργηθεί μιας ¨κινηματογραφικής αισθητικής¨ θεατρική παράσταση όπου ο μαθητής θα σταματήσει να ¨αμείβει¨ το δάσκαλο για την μαθητεία του και ο δάσκαλος θα αρχίσει να ¨αμείβει¨ το μαθητή (ψυχικά και υλικά μέσω της παράστασης) για την δημιουργικότητα του.
Ηθοποιοί και θεατές σε ένα παιχνίδι συναισθημάτων μετακίνησης ενεργειών στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον όπου η κάθαρση, διαφορετική για τον καθένα, θα οδηγεί στην πληρότητα που χαρίζει η ενότητα…

Άγγελοι και Δαίμονες όλα Ένα… Όλα Φως…


Τα μαθήματα δεν θα είναι μόνο για ηθοποιούς αλλά και για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τον εαυτό τους με έναν διαφορετικό τρόπο.

Η συμμετοχή στην παράσταση θα είναι προαιρετική για τους μαθητές.





Συντονιστές - Δάσκαλοι 
L.A. (Life n' Art) Theater (http://latheater.gr/)- Ευτυχία Αργυροπούλου

Live in the moment- acting adventure- Μάνος Αμανάκης

Pulse of love (http://pulseoflove.blogspot.gr/)- Δέσποινα Παλαμάρη





Λίγα λόγια για τους συντονιστές
Η Ευτυχία Αργυροπούλου 
είναι: Manager του Athens International Digital Film Festival - AIDFF
Ιδρύτρια & καλλιτεχνική διευθύντρια της Σχολής Τεχνών L.A. (Life n’ Art) Theater.
Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Βογιατζή – Τράγκα και ολοκλήρωσε κύκλο σπουδών υποκριτικής στο Ωδείο Αθηνών και μεταπτυχιακό κύκλο στο Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου.
Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια στο Θεατρικό Εργαστήρι «Βασίλης Διαμαντόπουλος», στο «Θέατρο Σφαίρα» και στο «Θέατρο των Αλλαγών».
Συνεργάστηκε με διάφορες θεατρικές ομάδες και συμμετείχε σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές.
Τώρα, παρακολουθεί Μαθήματα Σκηνοθεσίας στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.
.
Έχει σκηνοθετήσει: «Το Πανηγύρι» του Δ. Κεχαϊδη, «Το Παράπονο του Ελύτη» σε διασκευή - κείμενα δικά της, «Το Πεπρωμένο Φυγείν Αδύνατο» του Β. Σαμιώτη, «Αγγέλα» του Γ. Σεβαστίκογλου, «Που να σου εξηγώ» της Ν. Μητροπούλου, «Παραμύθι αλά κρεμ» της Μ. Μπουράνη. 
Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη συγγραφή.




Ο Μάνος Αμανάκης 
έχει σπουδάσει στην Δραματική Σχολή της Μαίρης Βογιατζή Τράγκα και στο Θέατρο Αλλαγών. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια Αρχαίου Δράματος, σωματικού θεάτρου και αυτοσχεδιασμού. 
Έχει συμμετάσχει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις, καθώς και σε διάφορες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. 
Έχει κάνει εκπαιδεύσεις σε ολιστικά συστήματα προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης όπως: RADIX BIONERGETIC BODYWORK, τεχνική ΑLEXANDER, Αλληλοσυμβουλευτική, REBIRTHING κ.τ.λ. 
Επίσης ασκείται επί σειρά ετών στο ΤΑΙ-CHI, QI ONG και ΥΟGA. Oργανώνει και συντονίζει Θεατρικά Σεμινάρια Αυτογνωσίας παράλληλα με την δραστηριότητα του σαν ηθοποιός.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο: 
http://manosamanakis.webs.com/     
και στο http://liveinthemoment-actingadventures.webs.com/about-us





Η Δέσποινα Παλαμάρη 
είναι Σωματοθεραπεύτρια (Κρανϊοιερή Εξισορρόπηση, Ηχομασάζ, και Ηχοθεραπεία), Ενεργειακή θεραπεύτρια (Master Reiki, Καρούνα Ρέικι, Pranic healing) και διδάσκει Θεραπευτική γιόγκα, τεχνικές χαλάρωσης, διαφορετικά είδη διαλογισμού (μέσω της αναπνοής, της κίνησης, του οραματισμού, των ήχων, της σιωπής) και ταξίδια φαντασίας για παιδιά και ενήλικες που γράφει η ίδια και τα επενδύει με ήχους απο γκογκ και ηχογαβάθες. 
Έχει εκπαιδευτεί στο θεατρικό παιχνίδι και η ¨Ηχογιόγκα¨ είναι ένα δικό της σύστημα για παιδιά και γονείς που συνδυάζει τη γιόγκα, το θεατρικό παιχνίδι και τα ταξίδια φαντασίας.
Πιστεύει ότι «το Σώμα είναι το Όχημα για να συναντήσει κάποιος την Ψυχή του» και σύμφωνα με αυτή τη φιλοσοφία συντονίζει Βιωματικά σεμινάρια Αυτογνωσίας και Αυτοβελτίωσης από το 2005.
Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη συγγραφή.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο: http://pulseoflove.blogspot.gr/p/blog-page.html






L.A. (Life n' Art) Theater  
Κωνσταντινουπόλεως 82, Γκάζι
Μετρό Κεραμεικός


Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχών στα :    
210-5789337   &   6973216895    &   6983099928

Μια εικόνα.... χίλιες λέξεις



...εικόνες από το demo- παρουσίαση των μαθημάτων ...