Pulse of love 10/12/2013

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Έχω μια τίγρη μέσα μου...

Μέσα σε όλους μας υπάρχει μια τίγρη που καραδοκεί. Αυτή η τίγρη είναι ο «άγριος», ο αδέσμευτος εαυτός μας. Εκείνο το κομμάτι μέσα μας που δεν έχει εξημερωθεί και που παραμένει αγνό. Αρκετοί ίσως έχουν έρθει σε επαφή με την τίγρη τους και άλλοι πάλι μπορεί να την αποφεύγουν με αποτέλεσμα να βιώνουν πόνο και θλίψη. 
Η επαφή με την τίγρη και η αποδοχή της ύπαρξης της την εξημερώνει, την ημερεύει και σταδιακά την κάνει να γίνει σύμμαχος και φίλος. Η άρνηση της ύπαρξης της δημιουργεί όλα τα προβλήματα και τα μπλοκαρίσματα που έχουμε στο σώμα μας.


Αν θέλεις να γίνεις πραγματικά ελεύθερος άνθρωπος χρειάζεται απλά να προσεγγίσεις την τίγρη σου. Βγες κάπου έξω, στην εξοχή, μόνος σου ή κλείσου στο σπίτι σου και επέτρεψε της να εκφραστεί. Μπορεί να ουρλιάξεις, να κλάψεις, να γελάσεις ή να τραγουδήσεις αλλά η φωνή ή το κλάμα που θα βγει να εκφράζει την ψυχή σου. Να έρχεται κατευθείαν από την κοιλιά σου. Εκεί που σκεπάζονται όλα αυτά που μπλοκάρουν το συναίσθημα και την ελευθερία μας.

Πέρα από πρέπει και γιατί, 100%  συνειδητός σ’ αυτό που συμβαίνει μέσα σου. Αν έρθει ο πόνος ή η θλίψη να σε συναντήσει είναι καλό να τους κάνεις συμμάχους σου και να δεις ποια πληγή κρύβουν πίσω τους. Ποια πληγή σου που ακόμα δεν έχει γιατρευτεί...  

Αν έρθει η κριτική και η επίκριση να σε κυριεύσει πολύ συνειδητά έκπνευσέ τη τρεις φορές δυνατά βάζοντας την πρόθεση να αποδεσμευτείς από οποιοδήποτε είδος κριτικής. 
Είναι σημαντικό να μην σε απασχολήσει το πώς σε κρίνουν οι άλλοι. Σε αυτό το κόσμο ήρθαμε για να πετάξουμε με τα δικά μας φτερά, να πάρουμε τις δικές μας ανάσες ελευθερίας, να ζήσουμε τη δική μας ζωή και να απελευθερώσουμε την ψυχή μας στην πληρότητα της γαλήνης.

namaste
despoina palamari