Pulse of love 10/12/2013

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Αιγυπτιακή θεραπεία

Οι ασκήσεις θεραπευτικής εικονοπλασίας ενεργούν στην εσωτερική, υποκειμενική πραγματικότητα του καθενός μας και μπορούν μέσω αυτής να αλλάξουν ότι συμβαίνει στην εξωτερική μας πραγματικότητα, στον φυσικό μας κόσμο.

Η Αιγυπτιακή άσκηση εικονοπλασίας είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο, ένας ισχυρός βοηθός για την αυτοθεραπεία σας.

Εκτέλεση:
Κλείστε τα μάτια και εκπνεύστε τρεις φορές.
Φανταστείτε ότι στέκεστε σε ένα μεγάλο ανοιχτό χωράφι με καταπράσινο χορτάρι. Δείτε τον εαυτό σας να τεντώνεται προς το μέρος του χρυσού ήλιου που λάμπει μέσα σε ένα ασυννέφιαστο γαλανό ουρανό.  Δείτε τα μπράτσα σαν να μακραίνουν, να τεντώνονται, με τις παλάμες αστραμμένες προς τα πάνω, προς το μέρος του χρυσού ήλου. Οι ακτίνες του ήλιου μπαίνουν από τα δάχτυλα σας και κυκλοφορούν μέσα και έξω από τις παλάμες σας. 

Δείτε μια χρυσή ακτίνα (στο δεξί σας χέρι αν είστε δεξιόχειρας και αντίθετα αν είστε αριστερόχειρας) να προβάλλει από την άκρη κάθε  δάχτυλού σας και να σχηματίζει ένα μικρό χρυσό χέρι και στην άκρη κάθε ακτίνας που προβάλλει από το αριστερό σας χέρι δείτε ένα μάτι. Θα σχηματιστούν πέντε χέρια και πέντε  μάτια.
Στρέψτε τώρα αυτά τα χέρια και τα μάτια προς το κορμί σας και χρησιμοποιήστέ τα για να βρείτε και να δείτε το δρόμο, προς εκείνο το σημείο του σώματος σας, που χρειάζεται θεραπεία. Ταυτόχρονα ρίχνετε χρυσό φως για να βλέπετε καθαρά την περιοχή που ερευνάτε. 
Με τα μικρά σας χέρια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ίσως μια βούρτσα για να ξύσετε, συσκευές λέιζερ για να χειρουργήσετε, δοχεία με χρυσή ή χρυσογάλανη αλοιφή για να θεραπεύσετε, χρυσή βελόνα και κλωστή για να ράψετε και ότι άλλο νομίζετε ότι χρειάζεται για να φέρετε την περιοχή στην αρχική της υγεία. Τα άχρηστα υλικά που απομακρύνατε από την περιοχή που θεραπεύσατε τα συγκεντρώνετε σε ένα χρυσό κουβά και τα παίρνετε μαζί σας καθώς βγαίνετε από το σώμα σας για να τα πετάξετε πίσω σας όταν βγείτε. Είναι σημαντικό να βγείτε από το σώμα από τον ίδιο δρόμο από τον οποίο μπήκατε. 
Απλώνετε για άλλη μια φορά τα χέρια σας προς το μέρος του ηλίου και επιτρέπετε στα μικρά χέρια και στα μικρά μάτια να μαζευτούν μέσα στις παλάμες σας ώστε να τα χρησιμοποιήσετε την άλλη φορά που θα το χρειαστείτε. Ύστερα ανοίξτε τα μάτια…

Είναι καλό να κάνετε αυτή την άσκηση εικονοπλασίας συνεχόμενα για 21 μέρες και αν δεν νιώσετε ότι έχει απομακρυνθεί το πρόβλημα υγείας επαναλαμβάνεται μετά από διάλλειμα 7 ημερών για άλλες 21 μέρες.

Χρησιμοποιήστε την αιγυπτιακή θεραπεία για όσο καιρό χρειάζεστε αλλά να θυμάστε ότι δεν αντικαθιστά τον γιατρό απλά επιταχύνει την διαδικασία της θεραπείας. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να έχετε ξεκάθαρη πρόθεση όσον αφορά το τι θέλετε να πετύχετε.
Αν διαπιστώσετε ότι κάνετε διάφορες αλλαγές στον τρόπο εκτέλεσης της εικονοπλαστικής άσκησης, μη διστάσετε. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να σας οδηγήσει στην θεραπεία σας…



Σημείωση: Οι  ασκήσεις εικονοπλασίας συμβαίνουν  μόνο στην πραγματικότητα του μυαλού μας. Οτιδήποτε χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε σαν εργαλείο το κάνουμε μόνο στον κόσμο της φαντασίας μας.


από το βιβλίο
¨θεραπευτικός οραματισμός¨
του Gerald Epstein και τις εκδόσεις ‘Εσοπτρον









περισσότερες πληροφορίες 
για την "θεραπευτική εικονοπλασία" στο