Pulse of love 10/12/2013

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Χρωματοθεραπεία

Τα χρώματα είναι ήχοι που έχουν γίνει ορατοί. Ασκούν ισχυρή επίδραση πάνω μας μέσα από τις συγκεκριμένες δονήσεις τους. 
Είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι στην επιρροή των χρωμάτων (γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού, το πράσινο των δασών, το καφέ της γης κ.λ.π) 

Το προσωπικό μας περιβάλλον επηρεάζεται από το χρώμα που έχουν τα ρούχα μας και τα σκεπάσματα του κρεβατιού μας, από τα έπιπλα και τις ταπετσαρίες μας, ακόμη και από τις τροφές μας. Παντού ερχόμαστε σε επαφή με χρωματικές δονήσεις και επηρεαζόμαστε από αυτές συνειδητά ή όχι. 




Παρακάτω σας δίνω χρήσιμες πληροφορίες για τα χρώματα και για την θεραπεία των συναισθημάτων με τη βοήθεια τους από το βιβλίο  "ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ" των εκδόσεων Διόπτρα

1. ΚΟΚΚΙΝΟ
Εμψυχώνει και δημιουργεί διάθεση για δράση, επικοινωνία, δημιουργία και εξωστρέφεια. Δίνει ενέργεια και θερμαίνει. Αυξάνει την αιμοποίηση και ενεργοποιεί την κυκλοφορία του σώματος. Διώχνει την νωθρότητα και αυξάνει την ζωτικότητα. Αποδεσμεύει την καταπιεσμένη ενέργεια. Διευρύνει το πεδίο δράσης.

2. ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Απελευθερώνει νέες ιδέες και βοηθά στην απορρόφηση τους. Κινητοποιεί την υπάρχουσα ενέργεια. Την εκδήλωση του φυσικού δυναμικού και τις διεργασίες για την απόκτηση νοητικής σοφίας και γνώσης. Μετατρέπει την κατώτερη ενέργεια σε ανώτερη και μετουσιώνει την κατώτερη φύση σε ανώτερη. Βοηθά στον συνειρμό ιδεών. Χαροποιεί και ισχυροποιεί την θέληση. Κινητοποιεί τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου και την καταπιεσμένη ενέργεια. Βοηθά στην απελευθέρωση της διανόησης.

3. ΚΙΤΡΙΝΟ
Αυξάνει τον αυτοέλεγχο και την διανοητική ωριμότητα. Δημιουργεί έμπνευση στο νοητικό πεδίο. Τονώνει το νευρικό σύστημα και δίνει ανώτερη ζωτικότητα. Βοηθά στην αφύπνιση των ταλέντων και των νέων ιδεών. Ακόμη στην αυτογνωσία μέσω της αυτοκριτικής.  Βοηθά στην εκλογή υψηλών ιδεών για την ζωή και στην κινητοποίηση των αισθημάτων. Εξαγνίζει την σκέψη. Συντελεί στην αφομοίωση στο σώμα αλλά και στο πνεύμα. Ισχυροποιεί την διανόηση.

4. ΠΡΑΣΙΝΟ
Βοηθάει στην εκδήλωση των συναισθημάτων και στην τόνωση τους. Αναπτύσσει την λογική και την επικοινωνία. Συμβιβάζει τις δυο αντίθετες τάσεις του νου και τις καρδιάς. Δημιουργεί συνθήκες προόδου στο σώμα και τον νου δηλαδή αρμονία. Εξισορροπεί το νευρικό σύστημα. Αναπτύσσει την συναδελφικότητα και την συνεργασία. Συμφιλιώνει και καταπολεμά την ματαιοδοξία. 

5. ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΠΛΕ
Αυξάνει την διάθεση για ερευνά και για την αναζήτηση της απόλυτης αληθείας. Δημιουργεί ανώτερες ιδέες και εσωτερική γαλήνη. Δίνει εσωτερική δύναμη και δημιουργεί τάση για εξερεύνηση του αγνώστου. Δίνει πνεύμα δικαιοσύνης. Δημιουργεί την ικανότητα της εκλογής του αυθεντικού και αυξάνει το θρησκευτικό συναίσθημα.

6. ΙΩΔΕΣ
Αυξάνει τις ψυχικές ικανότητες και την κατανόηση των ανώτερων ιδεών. Δίνει ψυχική ανάταση και έμπνευση στο ψυχικό πεδίο. Αυξάνει την ικανότητα κατανόησης των ιδιοτήτων του Θείου και της απόκτησης της θεογνωσίας. Δημιουργεί υψηλά ιδανικά και ειρηνοποιό διάθεση. Αυξάνει την διαλογιστική ικανότητα και την διαίσθηση. Προπαρασκευάζει την ψυχή για την επαφή με το Θείο. 

7. ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΜΠΛΕ (indigo)
Καθαρίζει το αίμα, τον νου και την ψυχή. Αυξάνει την διαίσθηση και δίνει δύναμη και πρακτικότητα. Εξαγνίζει την σκέψη, τα συναισθήματα και απελευθερώνει τις ψυχικές ικανότητες. Διευρύνει τις ψυχικές αισθήσεις και αυξάνει την ψυχική επικοινωνία. Εκμηδενίζει τον φόβο. Δίνει αυτογνωσία και αυξάνει την εσωτερική κατανόηση.

Οραματιζόμενοι τα χρώματα μπορούμε να κάνουμε θεραπεία σε όλα τα επίπεδα (στο σώμα και την ψυχή μας). Αν μπορούμε να βρούμε την πηγή του θυμού π. χ. στο σώμα ή που αυτός εστιάζεται σωματικά αρχίζουμε να οραματιζόμαστε τα χρώματα από αυτό το σημείο του σώματος και σιγά τα απλώνουμε σε όλο το σώμα, διαφορετικά οραματιζόμαστε τα χρώματα σε όλο το σώμα και εκεί που νιώθουμε ότι ΄΄τραβαει΄΄ περισσότερο επιμένουμε.

Ανάλογα το θέμα χρησιμοποιούμε και τα κατάλληλα χρώματα :
Άγχος : ιώδες – κίτρινο - ανοικτό μπλε
Αγανάκτηση : πράσινο - πορτοκαλί
Αναποφασιστικότητα : ιώδες – κίτρινο
Απογοήτευση :ίντιγκο –ιώδες
Απαισιοδοξία : κίτρινο –κόκκινο –πορτοκαλί
Απληστία : κίτρινο –ανοικτό μπλε
Αφηρημάδα : πορτοκαλί –πράσινο
Ανυπομονησία : ανοικτό μπλε – πράσινο
Γκρίνια : κόκκινο - πράσινο
Δειλία : κόκκινο – πορτοκαλί – πράσινο
Διανοητική κόπωση : ιώδες – κόκκινο – πορτοκαλί - κίτρινο
Ενοχές : ιώδες –πορτοκαλί –ανοικτό μπλε
Εκδικητικότητα : πορτοκαλί – ανοικτό μπλε – πράσινο – ιώδες
Έλλειψη θέλησης : πορτοκαλί – ίντιγκο
Έλλειψη ικανοποίησης : κόκκινο – κίτρινο
Έλλειψη εμπιστοσύνης : πράσινο – πορτοκαλί
Εκνευρισμός : πράσινο ιώδες
Έμμονη ιδέα : ιντιγκο – κόκκινο
Ζήλεια : πράσινο – ανοικτό μπλε - ιώδες
Θυμός : πράσινο – ανοικτό μπλε 
Κυκλοθυμικότητα : πράσινο – ανοικτό μπλε – ιντιγκο – πορτοκαλί – κόκκινο
Καταπίεση : πορτοκαλί – πράσινο
Κόμπλεξ : ίντιγκο – πορτοκαλί – πράσινο
Κλειστοφοβία : κίτρινο – ίντιγκο – πράσινο
Μελαγχολία : κόκκινο – κίτρινο – ιώδες
Μίσος : πορτοκαλί – ανοικτό μπλε –ίντιγκο – πράσινο
Νωθρότητα : κόκκινο – πορτοκαλί – ιώδες
Προσκόλληση : ίντιγκο – κόκκινο
Υπερευαισθησία : ιώδες - πράσινο
Φοβίες : κίτρινο - ίντιγκο - ανοικτό μπλε
Ψυχική μιζέρια : κόκκινο - πράσινο

Σπύρος Διαμαντίδης




Ακόμη οι χρωματικές δονήσεις μας επηρεάζουν μέσα από τα επτά τσάκρα που υπάρχουν στο σώμα μας με πολύ ειδικό τρόπο. Κάθε χρώμα του φάσματος αντιστοιχεί σε ένα ενεργειακό κέντρο. Όταν γνωρίζετε την αλληλεπίδραση ανάμεσα στα χρώματα και τα ενεργειακά κέντρα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με συνειδητό και σκόπιμο τρόπο για θεραπεία και ευεξία. Για παράδειγμα αν θέλουμε να ενεργοποιήσουμε το τσάκρα της καρδιάς μπορούμε να φοράμε συχνά ρούχα σε χρώμα ροζ και να διακοσμήσουμε ανάλογα το χώρο του σπιτιού ή της εργασίας μας.

Υπάρχει μια μέθοδος όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρώματα για την θεραπεία και την εξισορρόπηση των ενεργειακών σας κέντρων.
Οραματιστείτε μια κόκκινη σπίθα στην περιοχή του πρώτου τσάκρα να μεγαλώνει και να μετατρέπεται σε μια σφαίρα με λαμπερό κόκκινο φως. Στην συνέχεια στρέψετε την προσοχή σας στο δεύτερο τσάκρα όπου μια πορτοκαλί σπίθα γίνεται σφαίρα με έντονο πορτοκαλί φως. Συνεχίζετε με αυτόν τον τρόπο για όλα τα τσάκρα χρησιμοποιώντας κίτρινο για το τρίτο, ροζ ή πράσινο για το τέταρτο, ανοικτό μπλε για το πέμπτο, λουλακί ή μωβ για το έκτο και λευκό ή βιολετί για το έβδομο.
Δυο με τρία λεπτά εικονοποίησης (οραματισμού) είναι αρκετά για κάθε ενεργειακό κέντρο. Στο τέλος παραμείνετε με τα μάτια κλειστά για λίγο ήρεμοι και σιωπηλοί.


Νιώστε ότι είστε ο κυρίαρχος όχι μόνο του φυσικού σας σώματος αλλά και των λεπτών ενεργειακών σας στρωμάτων.

Παίξτε με τα χρώματα και θεραπεύστε το σώμα και την ψυχή σας....


namaste
despoina palamari