Pulse of love 10/12/2013

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Βιώνω τις σχέσεις μου με Ελευθερία

«Υπάρχω, 
βιώνω τις σχέσεις μου, 
μέσα από την Ελευθερία »

Στρέφουμε την προσοχή μας στις σχέσεις γύρω μας, προσωπικές, επαγγελματικές και λύνουμε, τακτοποιούμε, επαναπροσδιορίζουμε τις συνδέσεις μας με τους άλλους, κάτι που σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τελικά όλες τις πτυχές του εαυτού μας, γιατί οι άνθρωποι γύρω μας -σε οποιαδήποτε σχέση και αν είναι- μας δείχνουν κάποια πτυχή μας, οπότε όταν το αναγνωρίζουμε αυτό, όταν μπαίνουμε σε μια διαδικασία να επανατοποθετήσουμε κάποιες απόψεις, προσεγγίσεις, ιδέες απέναντι στις σχέσεις, ουσιαστικά αυτό μας μεταφέρει σε νέο επίπεδο ύπαρξης, μάλλον συνύπαρξης στην προκειμένη περίπτωση, σε νέο πεδίο αλληλεπίδρασης και με τον εαυτό μας και με τους άλλους, γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα.


Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αυτό το νέο επίπεδο στο οποίο μεταφερόμαστε μέσα απ’ αυτή την εσωτερική επεξεργασία δεδομένων που υπάρχουν, αυτό το επίπεδο είναι στον υλικό μας κόσμο, διότι στις ανώτερες σφαίρες οι εξελιγμένες πτυχές του εαυτού μας εξερευνούν τις ύψιστες δυνατότητες ήδη και το θέμα μας εδώ σαν απεσταλμένοι στον υλικό κόσμο, αυτό που καλούμαστε να κάνουμε, είναι να δούμε τα θέματα στην ζωή μας σε όλους τους τομείς, στην επαγγελματική, στην οικονομική ευημερία, στην καθημερινή μας σύνδεση με το πνεύμα στην ύλη, δηλαδή στην πράξη. Εδώ, τί κάνουμε στο γήινο επίπεδο και αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι χρειάζεται να εξελιχθούμε, να μπορέσουμε να καταλάβουμε την ύλη, να γίνουμε εμείς ο κύριος του εαυτού μας. Ας μην ξεχνάμε ότι γι’ αυτό είμαστε εδώ, γι’ αυτό ήρθαμε, να εξερευνήσουμε αυτό τον υπέροχο πλανήτη.

Έτσι λοιπόν σε ό,τι αφορά τις σχέσεις αυτό που χρειάζεται είναι να επανατοποθετήσουμε και να δηλώσουμε, να προσδιορίσουμε ποιές σχέσεις, δηλαδή ποιά χαρακτηριστικά θέλουμε να έχουν οι σχέσεις στη ζωή μας, ανεξαρτήτως εάν είναι προσωπικές, φιλικές, επαγγελματικές, αδελφικές, όλων των ειδών οι σχέσεις. Για όλα αυτά υπάρχουν κάποια βασικά θεμέλια. Για εσάς, για εσάς προσωπικά, σε αυτό το στάδιο της εξέλιξης -γιατί δεν σημαίνει πως αυτό που είναι καλό για μένα, άρα είναι και για τον άλλον, πάντα θυμάμαι την καταλληλότητα της εξέλιξης του ανθρώπου- υπάρχουν κάποια σημαντικά θέματα. Αυτό που εγώ θέλω να μοιραστώ μαζί σας, θα το νιώσετε αν συνηχεί και με την καρδιά σας. Για να μπορέσουμε λοιπόν αρχικά να εκδηλώσουμε και να «διεκδικήσουμε», καταλαβαίνετε πως το λέω, θα πρέπει πρώτα να έχουμε προσδιορίσει ποιές είναι αυτές οι σχέσεις στη ζωή μας και ποιά είναι τα χαρακτηριστικά που για μας είναι σημαντικό να έχει μια σχέση. 

Και θα ξεκινήσω με την εμπιστοσύνη. Τί σημαίνει για σας αυτός ο όρος; Σας χαρακτηρίζει κατ’ αρχήν, πιστεύετε ότι είναι κάτι σημαντικό και θα πρέπει να υπάρχει στη σχέση σας; Και εφόσον ξεκινάμε να μιλήσουμε για τις σχέσεις, καταλαβαίνετε κατ’ ευθείαν ότι αυτή η εμπιστοσύνη είναι το χαρακτηριστικό που πηγάζει πρώτα απ’ όλα από εμάς τους ίδιους. Και η ερώτηση είναι, εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας; Δηλαδή όταν έρχεται μία διαίσθηση, μία καθοδήγηση, μία παρόρμηση θετική, η οποία είναι συνδεδεμένη με την καρδιά, ακολουθούμε την διαίσθησή μας, εμπιστευόμαστε τις ικανότητές μας, παίρνουμε τον φόβο μας αγκαλιά να κάνουμε την πρώτη κίνηση προς τα κει που νιώθουμε ότι πραγματικά είναι η πορεία της ψυχής μας; Απλά αναρωτηθείτε...

Συνήθως αυτό που συμβαίνει, επειδή δεν έχουμε αρκετή πίστη και εμπιστοσύνη σε εμάς τους ίδιους, προσπαθούμε να τις αντλήσουμε, να τις προκαλέσουμε με τις πράξεις μας ή τα λόγια μας από τους άλλους, «ψαρεύουμε» αυτό που λέμε για επιβεβαίωση, «ψαρεύουμε» για φιλοφρονήσεις από τους άλλους, για να νιώσουμε την αξία που μας δίνουν εκείνοι. Και αν εκείνοι εμπιστεύονται αυτό που πάμε να κάνουμε, αποκτούμε και εμείς εμπιστοσύνη και πίστη  για το βήμα που επιθυμούμε να κάνουμε, οτιδήποτε είναι αυτό. Μπορεί να είναι δουλειά, μπορεί να είναι κάποια σχέση, κάποιο καινούργιο βήμα. 
Μετά άλλος ένας μηχανισμός, όταν δεν δουλεύει η εμπιστοσύνη μέσα μας, είναι ότι ελκύουμε στη ζωή μας ανθρώπους και καταστάσεις που μας αποδεικνύουν ότι δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε τους άλλους. Και αυτό επειδή ακριβώς δεν έχουμε στραφεί μέσα μας για να ανακαλύψουμε την αυτο-αγάπη, να ανακαλύψουμε την αυταξία και επιτέλους την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Και όταν αυτό δεν ισχύει και όταν αυτό δεν υπάρχει, κλεινόμαστε οι ίδιοι από τον εαυτό μας, όχι στον εαυτό μας, από τον εαυτό μας, τρέχουμε από τον εαυτό μας και βεβαίως και από τους άλλους.

Και το μάθημα εδώ ουσιαστικά είναι απλό, αγαπημένοι μου. Είμαστε όλοι θεοί πάνω σ’ αυτό τον πλανήτη, όπως έλεγα και πριν και εδώ ήρθαμε όλοι μας με όλα τα ταλέντα-θησαυρούς-δώρα-ευλογίες, είμαστε θαυματοποιοί, έχουμε τα πάντα, όλα όσα χρειαζόμαστε. Έχουμε την ομορφιά, ικανότητες, όπως έλεγε ο Κρύων, ο καθένας μας όταν ενσαρκώνεται φέρει τα ύψιστα δυναμικά. Ο καθένας μας μπορεί να είναι ο πιο πλούσιος, μπορεί να είναι ο πρωθυπουργός, μπορεί να είναι ηθοποιός και όταν λέω μπορεί να είναι, υπάρχουν δυναμικές, υπάρχουν σαν φουσκαλίτσες δυνατοτήτων φαντασθείτε γύρω σας. Εσείς περπατάτε και γύρω σας υπάρχουν δυναμικά, δυνατότητες τα οποία μπορούν -εάν εσείς με την βελονίτσα σας τρυπήσετε ένα απ’ αυτά- να αρχίσουν να υλοποιούνται, να εκδηλώνονται στη ζωή σας.
Όμως το θέμα είναι να πιάσουμε αυτή την βελονίτσα και να τρυπήσουμε την φουσκαλίτσα και το πρώτο βήμα σ’ αυτό είναι η εμπιστοσύνη. Όταν λοιπόν ακούτε την διαίσθησή σας να μην την αμφισβητείτε, γιατί μέσα από την διαίσθηση, μέσα από την καρδιά μας σαν οδηγό, θα μπορέσουμε να φθάσουμε και να υλοποιήσουμε τις πιο όμορφες αρμονικές σχέσεις, τις πιο όμορφες δημιουργίες, οικονομική ευημερία, ευημερία σε όλους τους τομείς. Οπότε όταν κλεινόμαστε απ’ τον εαυτό μας, φράζουμε αυτή την ροή και σαφώς και φράζουμε την ροή προς τους άλλους. Έχουμε τα πάντα, γι’ αυτό στραφείτε προς τα μέσα, ξεκινήστε μια όμορφη σχέση με τον εαυτό σας, εμπιστευθείτε τον θεό μέσα σας και επιτρέψτε του να σας καθοδηγήσει και από κει θα δείτε ότι όλες οι σχέσεις σας -ξεκινώντας από την πρώτη και την πιο σημαντική αυτήν του εαυτού σας- θα ανθίσουν και σίγουρα θα φέρουν πολλή ενέργεια αγάπης, εμπιστοσύνης και σεβασμού.

Το δεύτερο πολύ σημαντικό στοιχείο μετά την εμπιστοσύνη στις αρμονικές σχέσεις, σε όλες τις σχέσεις -μιλάμε πρώτα για την σχέση του εαυτού μας, γιατί η σχέση του εαυτού μας ουσιαστικά κατ’ ευθείαν προεκτείνεται και στη σχέση μας με τους άλλους, τα παιδιά μας, τους συζύγους, φίλους, όλους- είναι η ελευθερία. Και είναι όχι απλά σημαντικό αυτό το στοιχείο, αλλά βγαίνει και από τα πρώτα στις νέες ενέργειες από τα μηνύματα που έρχονται από τις ανώτερες σφαίρες.
Πόσο ο άνθρωπος παραμείνει προσκολλημένος σε ανθρώπους, καταστάσεις, σχέσεις, σε εμπειρίες, με τις περιουσίες, τα χρήματα, αποκτήματα και ό,τι άλλο εδώ στην υλική μας πραγματικότητα; Γιατί έχουμε παίξει όπως είπα πολλές ζωές και πραγματικά η προσκόλληση του ανθρώπου σε όλα αυτά, ουσιαστικά δηλώνει και το πόσο συνδεδεμένος είναι με την 3η διάσταση. Εάν πιστεύει εκείνος ο άνθρωπος ότι είναι ελεύθερος, έχοντας όλες αυτές τις εξαρτήσεις και τις προσκολλήσεις, όταν είναι κτήμα τους, απλά βρίσκεται στη δική του μεγάλη πλάνη.
Αυτό που είμαστε αγαπημένοι, είναι ότι είμαστε μέρος αυτού του κόσμου, μα σε καμμία περίπτωση δεν του ανήκουμε, είτε είναι κράτος, είτε είναι κοινωνία, είτε είναι σχέση, είτε είναι παιδιά, είτε είναι γονείς. Δεν υπάρχει η έννοια του ανήκω κάπου, γιατί είμαστε πνεύμα στην υλική πραγματικότητα. Όταν λοιπόν το κατανοήσουμε αυτό και αντιληφθούμε ολοκληρωτικά ότι δεν ανήκουμε, δεν ανήκουμε σε κανέναν και σε τίποτα, ότι είμαστε όλοι -ανεξαρτήτως συνειδησιακού επιπέδου του κάθε ανθρώπου- κυρίαρχοι του εαυτού μας και ότι εξελισσόμαστε σαν μονάδες και εδώ στη Γη εξερευνούμε την ύλη, βιώνουμε εμπειρίες, παίζουμε το παιχνίδι τού είμαι άνθρωπος και ότι ως πνεύμα είμαι άφθονο, το σύμπαν και το πνεύμα παντού και πάντα μας στηρίζουν. Είμαστε πλήρεις, είμαστε όντα του σύμπαντος και δεν έχουμε προσκόλληση σε τίποτα, ό,τι χρειαζόμαστε το έχουμε, υπέροχους ανθρώπους, σχέσεις, δουλειές, δημιουργικές ιδέες, υλική άνεση, τα έχουμε όλα.

Έχει να κάνει πραγματικά το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας. Εάν αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε μίζερα ανθρωπάκια, τα οποία είμαστε προσκολλημένα στην ύλη, εντάξει και αυτό είναι ένα μάθημα. Το έχουμε ζήσει όμως και είμαστε εδώ για να βγούμε απ’ αυτό, να πούμε ότι την ζήσαμε αυτή την πραγματικότητα, είδαμε ότι είναι μια ωραία ψευδαίσθηση, πάμε να ζήσουμε μια άλλη πραγματικότητα τώρα. Και αυτό που ουσιαστικά κατανοούμε απ’ αυτή την προσκόλληση είναι ο μηχανισμός του φόβου, ο οποίος μας αναγκάζει να προσκολλούμαστε, μας αναγκάζει να δεθούμε συναισθηματικά με κάτι, με ανθρώπους, με καταστάσεις, κρατώντας αυτούς τους ανθρώπους, τις σχέσεις με νύχια και με δόντια, γιατί φοβόμαστε να τα χάσουμε. 


Μα δεν χάνουμε τίποτα και ποτέ. Και αυτό που έχουμε βιώσει όλοι, είναι πως αλυσοδενόμαστε με καταστάσεις και γενικά με προβληματικές σχέσεις και έτσι καταφέρνουμε απλά να μένουμε στάσιμοι, αγαπημένοι μου. Μένουμε στάσιμοι. Δεν επιτρέπουμε στην ροή της εξέλιξης, που είναι η φύση μας, διότι είμαστε εξελισσόμενα όντα. Φαντασθείτε πόσους αιώνες μάς πήρε για να μπορέσουμε να θυμηθούμε και να πιστέψουμε ότι είμαστε πνεύμα στην ύλη, στην εμπειρία.
Και όλους αυτούς τους μηχανισμούς του φόβου, που οι ίδιοι βέβαια στήσαμε για να είναι ενδιαφέρον το παιχνίδι, είναι καιρός εδώ στη Γη να θυμηθούμε ότι εμείς τους στήσαμε, παίξαμε και ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε. Έτσι λοιπόν με τον τρόπο της προσκόλλησης δεν επιτρέπουμε στην ροή της εξέλιξης, στη ροή της δημιουργίας να εισρεύσει στη ζωή μας, γιατί είμαστε όντα δημιουργικά. Όταν δημιουργούμε, μεταφερόμαστε και πάλι ξαναερχόμαστε στην πορεία προς το φως και την σύνδεσή μας με την αληθινή αγάπη, που είναι η απόλυτη ελευθερία. 
Η αληθινή αγάπη είναι απόλυτη ελευθερία και στην ελευθερία δεν χωράει η έννοια του φόβου. Όταν φοβόμαστε να εκφραστούμε, να δημιουργήσουμε, να εμπιστευθούμε και να αφεθούμε στη ροή, για ποιά ελευθερία μιλάμε; Δεν υπάρχει ελευθερία. Όταν ξυπνάμε το πρωί και κάνουμε πράγματα με το ζόρι, για ποιά ελευθερία μιλάμε. Κι εγώ λέω απλά τιμήστε την πορεία σας, έχετε φτάσει ως εδώ. Για να ακούτε αυτό το μήνυμα, για να είσαστε σήμερα εδώ ή και εσείς που θα το ακούσετε ηχογραφημένο, ή το διαβάζετε απευθύνεται σ’ εσάς, σε όλους εμάς. Έχουμε όλες τις ομάδες των αγγελικών οικογενειών αυτή την στιγμή μαζί μας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το ότι ακούμε και μέσα από μένα βγαίνουν αυτά τα μηνύματα είναι για όλους εμάς, εμείς που έχουμε ξυπνήσει και απλά μας καθοδηγούν και μας ενημερώνουν ότι έχουμε όλα τα εργαλεία για να αφήσουμε όλα αυτά τα δεσμά και να αφήσουμε την ελευθερία, που είναι η αγάπη, να λάμψει.

Εδώ που φτάσαμε αλλάζει η σελίδα, αλλάζει η σελίδα για την τέχνη  της δημιουργίας σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Βασίζεται στην απόλυτη απελευθέρωση από ό,τι κρατιέστε. Επιτρέψτε στον εαυτό σας και τις σχέσεις σας να ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΝ. Ελευθερώστε τον εαυτό σας από τον παλιό θυματικό, κακομοίρικο εαυτό σας. Δεν είστε πια εκείνοι που ενσαρκωνόσαστε απλά για να παίξετε τον άνθρωπο. Είστε εδώ για να φέρετε πολύ σημαντικά μηνύματα για την ανθρωπότητα, με τις πράξεις σας, με τις εμπειρίες σας, με το να είσαστε άνθρωπος ευτυχισμένος γεμάτος χαρά.
Δεν λέμε ότι όλοι θα αρχίσουμε να συγκεντρωνόμαστε σε αίθουσες και να κάνουμε σεμινάρια, που κι αυτό είναι ευπρόσδεκτο, γιατί για τα 7 δισεκατομμύρια είμαστε πολύ λίγοι εκείνοι που μεταφέρουμε το φως, αλλά ο καθένας από εσάς, εκείνος που πάει στην δουλειά του το πρωί και είναι στο γραφείο, όταν θυμάται ότι είναι θεός, η δόνησή του αλλάζει, οι καταστάσεις, οι εμπειρίες και οι άνθρωποι γύρω του αλλάζουν, αλλάζουν οι σχέσεις και τα βιώματα και οι εμπειρίες των ανθρώπων που είναι γύρω σας, γιατί είμαστε ένα, είμαστε συνδεδεμένοι και δεν είμαστε εδώ τυχαία και δεν είμαστε εδώ αυτή την στιγμή απλά για να συναντηθούμε και να πούμε τα μηνύματα.
Έτσι λοιπόν αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να απαλλαγούμε, να ελευθερωθούμε από τον παλιό μας εαυτό, να μάθουμε αληθινά να αναπνέουμε, συνειδητά να επιτρέψουμε στον πνεύμα μας να βγει μπροστά, γιατί είμαστε εκείνοι που ανοίγουν το μονοπάτι, το μονοπάτι της αληθινής τέχνης, της τέχνης της δημιουργίας, η οποία έχει πάντα συνοδοιπόρο το πνεύμα και εκείνο απλά αυτή την στιγμή σας παρατηρεί και περιμένει. 
Αυτή την στιγμή δείτε το σαν απλά να έχετε την πόρτα σας κλειστή, γιατί είσαστε πολύ απασχολημένοι με τις προσκολλήσεις, με τις εμμονές, πολλές φορές με την μιζέρια στην οποία είμαστε στραμμένοι για αιώνες σ’ αυτό το παιχνίδι, γιατί πολλές φορές μας είναι βολικό, γιατί το έχουμε μάθει. Είναι βέβαια μια συνήθεια, η οποία πηγάζει από τον νου και τους προγραμματισμούς, αλλά όπως είπα και πριν σ’ αυτό το σημείο που βρίσκεται η ανθρωπότητα αγαπημένοι θεοί και δημιουργοί, έχει γίνει το άλμα, έχει γίνει η μετατόπιση του μαγνητικού πλέγματος της Γης και το πέπλο έχει λεπτύνει και έτσι όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενθυμούνται και όλο και περισσότερο εμείς αποκτούμε την εσωτερική δύναμη να επιλέγουμε να έχουμε επίγνωση καθημερινά, σε κάθε μας στιγμή και να γνωρίζεται πως έχουμε πάντα σύμμαχο την εξελιγμένη εκδοχή του εαυτού μας, η οποία είναι εδώ για να μπορέσουμε να γράψουμε μαζί τα νέα σενάρια, τα νέα σενάρια τα οποία εμπεριέχουν νέες εμπειρίες, εμπειρίες τις οποίες μπορείτε αυτή την στιγμή να ξεκινήσετε να εκδηλώνετε, γιατί δεν βγαίνουν από τον νου. 


Όταν ξεκινάει η σύνδεση με το πνεύμα, μπορεί να ανακαλύψετε ότι είσαστε ένας υπέροχος ζωγράφος, ότι μπορείτε να συνθέσετε υπέροχα μουσικά κομμάτια, ότι ξαφνικά σας ενδιαφέρει η γλυπτική. Μέσα από όλα αυτά συνδέεστε όμως με τον κόσμο, η ενέργειά σας περνάει μέσα στη δημιουργία σας.
Υπάρχουν ακόμα και οι άνθρωποι, οι οποίοι επιλέγουν -κάτι που δεν ήταν μέχρι τώρα εφικτό- την εμπειρία της ανάληψης μέσα στο βιολογικό τους σώμα, χωρίς δηλαδή να φύγουν από την Γη. Αυτό λοιπόν που μας λένε οι ανώτερες σφαίρες είναι ότι το παιχνίδι για πολλούς από εμάς δεν ωφελεί σε τίποτα πια και ότι απλά παίζεται από συνήθεια. Μάλιστα σήμερα πριν την συνάντησή μας δόθηκε ένα παράδειγμα από την πνευματική μου οικογένεια και γελούσαν όταν μετέφεραν το μήνυμα. 
Είναι λένε σαν τα τσιγάρα που καπνίζετε. Κάποιοι άνθρωποι που καπνίζουν και λένε ότι από το πακέτο τα 10 τσιγάρα που κάνουν την ημέρα μόνο μερικά απ’ αυτά ευχαριστιούνται, τα άλλα απλά τα καπνίζουν από συνήθεια. Ένα τέτοιο παράδειγμα, παράλογο μεν, αλλά στέκει, γιατί το θέμα είναι ότι αυτή η συνήθεια μας κάνει κακό και δεν έχει και νόημα, γιατί όταν παίζουμε απλά από συνήθεια και μπαίνουμε στην διαδικασία του θύματος, του κλέφτη, του απογοητευμένου ανθρώπου, κατεστραμμένου, σε κατάθλιψη, άνθρωπου που επιλέγει να ζήσει την φτώχια, απαρνείται τον εαυτό του, αυτά είναι τα παιχνίδια που έχουμε μάθει, γιατί τα έχουμε παίξει χιλιάδες φορές. Έχουμε υπάρξει και δολοφόνοι και θύτες και θύματα και κλέφτες και το αντίθετο, οπότε βγείτε από την σκλαβιά σας, ελευθερώστε τον εαυτό σας από τον παλιό εαυτό.
Και έτσι, για να το συνδέσουμε πάλι με το θέμα μας σήμερα, θα αποκτήσουμε αγαπημένοι πιο καθαρές, πιο ουσιαστικές γραμμές και βάσεις για τις σχέσεις μας. Η ελευθερία λοιπόν. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι η έννοια που χρειάζεται να προσέξουμε. Και περνάμε σε μία άλλη έννοια, η οποία είναι η φροντίδα, είναι η συμπαράσταση, είναι ο σεβασμός για τον δρόμο των άλλων, για το μονοπάτι της εξέλιξης των άλλων ανθρώπων γύρω μας. 

Προσπαθήστε προτού κρίνετε, προτού κατηγορήσετε, προτού θυμώσετε, προτού διαφωνήσετε με κάποιον, να δείτε τον θεό/την θεά που έχετε απέναντί σας. Βγείτε λίγο απ’ αυτό το παιχνίδι, κάντε το στην άκρη. Δεν χρειάζεται να ρίχνουμε συνέχεια μπαλιές ποιός θα ρίξει πιο πολύ, πιο γρήγορα, πιο δυνατά. 
Σωπάστε τον εγωισμό σας και πείτε απλά μέσα σας, εγώ ξέρω ποιός ή ποιά είσαι, είσαι θεός/θεά, αναλόγως ποιόν έχετε απέναντί σας. Ξέρω ότι ενσαρκώθηκες κι εσύ σ’ αυτό τον πλανήτη και σέβομαι το παιχνίδι σου. Σ’ ευχαριστώ που ενσαρκώθηκες και ξανασυναντηθήκαμε και πάλι. Χαιρετήστε τον νοερά. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πάλι πόσο επηρεάζετε την εσωτερική σας μεταμόρφωση, πόσο φως επιτρέπετε να εισρεύσει στη δική σας ζωή, στο πεδίο σας, αλλά και στο πεδίο του άλλου. 
Εάν ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους έχετε κάποιες εντάσεις, τριβές, προβλήματα, ενοχές ή τύψεις, ως γνωστόν αυτά όλα επηρεάζουν το υλικό σας σώμα, αυτά όλα επιβαρύνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την σύνδεσή σας με την ίδια την ζωή, γιατί ούτε καθαρή σύνδεση με το πνεύμα έχετε, ούτε καθαρή αντίληψη, διαύγεια, όρεξη για να εξερευνήσετε, να δημιουργήσετε, ούτε ερωτική διάθεση, ούτε χαρά μπορείτε να βιώσετε όταν πονάει το υλικό σας σώμα, το οποίο κουβαλά όλες σας τις τριβές, όλες σας τις απογοητεύσεις, όλους τους θυμούς, μνησικακίες και τα λοιπά.
Έτσι λοιπόν, στα πλαίσια αυτής της συνάντησής μας σήμερα, σας προτρέπω να χρησιμοποιήσετε αυτή την μέθοδο που θα πούμε στη συνέχεια, η οποία απελευθερώνει, την οποία ίσως πολλοί την έχετε ακουστά, αλλά σήμερα θα την ακούσετε με μια άλλη κατεύθυνση, η οποία κατεύθυνση έχει πρωταγωνιστή εσάς. Αυτή η μέθοδος αποτελείται από μερικές μαγικές λέξεις και μας γυρίζει πάλι στην δική μας αυτο-αγάπη, στον δικό μας αυτοσεβασμό και αποδοχή και κατανόηση του παιχνιδιού που διαμορφώνουμε κάθε φορά που επιτρέπουμε στον εαυτό μας να εμπλακεί σε τέτοιες καταστάσεις, σε εμπειρίες που βάζουμε τον εαυτό μας και τον πληγώνουμε.
Οι λέξεις είναι απλές, θα τις πω αρχικά και μετά θα κάνουμε την άσκηση μαζί. Θέλω πρώτα να χαλαρώσετε τώρα, χέρια-πόδια δεν σταυρώνονται. Θα σκεφθείτε ένα άνθρωπο, μια κατάσταση, η οποία σας προβληματίζει, σας φέρνει ένταση ή για την οποία εσείς νιώθετε απογοητευμένος από τον εαυτό σας ή οτιδήποτε. 
Πάμε να πάρουμε αρχικά 2-3 αναπνοές μαζί. Όπως ξέρετε εισπνέουμε από την μύτη, εισπνοή βαθιά – κλείστε τα μάτια – εκπνοή από το στόμα – εισπνέω – εκπνέω – κλείστε τα μάτια και δείτε αυτή την κατάσταση μπροστά σας. Δεν χρειάζεται να πιεστείτε πολύ, απλά έχετε την εικόνα εκεί και αυτά τα λόγια που θα πούμε τώρα θέλω να τα απευθύνετε προς τον εαυτό σας, προς το σώμα σας, προς το υλικό σας πεδίο. Θέλω μέσα από τα βάθη της καρδιάς σας να επαναλάβετε αυτά που θα πω. 
Δείτε την κατάσταση, δείτε τον άνθρωπο και τώρα πείτε στον εαυτό σας, στο σώμα σας: «Συγχώρησέ με, σε αγαπώ, σε συμπονώ και σε ευγνωμονώ». Να το επαναλάβουμε άλλη μία φορά. «Συγχώρησέ με -κοιτάτε τον εαυτό σας-, σε αγαπώ, σε συμπονώ και σε ευγνωμονώ». Πάρτε βαθιά εισπνοή – εκπνοή και εισπνέω και εκπνοή.


Θέλω από δω και στο εξής να αντιλαμβάνεστε πλήρως ότι σε όποια κατάσταση, εμπειρία ή σχέση και αν έχετε βάλει τον εαυτό σας -γιατί εμείς βάζουμε τους εαυτούς μας να παίζουν αυτά τα παιχνίδια, οι άλλοι είναι εκεί για να παίξουν τον ρόλο τους-, δεν χρειάζεται να συγχωρέσετε ποτέ κανέναν άλλον. Εφόσον μπορείτε να έρθετε σε ηρεμία και σε ειρήνη με τον εαυτό σας, να ζητήσετε από τον εαυτό σας συγχώρεση και να του πείτε ότι τον αγαπάτε και ότι διαλύονται όλοι οι λόγοι για τους οποίους στήσατε αυτό το παιχνίδι. 
Θέλω να αναγνωρίσετε αυτή την αλήθεια και το δεδομένο ότι όλοι είμαστε συνδεδεμένοι. Μπορείτε να καταλάβετε πώς επηρεάζετε το σύνολο, με το να ξεπεράσετε, να απελευθερώσετε, να αλλάξετε τον εαυτό σας από τέτοια συναισθήματα, από κακία, από θυμό, από ενοχές, από τύψεις, από εξάρτηση, από προσκόλληση και όταν το νιώσετε και το αντιληφθείτε, θα μπορέσετε την επόμενη φορά να κοιτάξετε αυτό τον άνθρωπο, αυτή την κατάσταση, με μια τελείως άλλη ματιά, γνωρίζοντας ότι είναι απλά ένα κομμάτι σας και πως καθρεφτίζει εσάς ή εκείνο που είναι εκεί κοντά σου, γύρω σου, για να δεις ότι δεν το θέλεις πια στη ζωή σου, ότι για σένα πια αυτό το παιχνίδι έχει τελειώσει, χωρίς όμως να κρίνεις τον άλλον, χωρίς να δικάζεις, απλά να σεβαστείς το παιχνίδι αυτού του θεού που έχεις απέναντι.
Από δω λοιπόν μπορούμε να πούμε εύκολα στον εαυτό μας «μ’ αγαπάω», να κοιτάξετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και να πείτε «σ’ αγαπάω», με όλη σας την καρδιά και εάν το προεκτείνουμε, γιατί όπως είπα όλα πηγάζουν από την σχέση με τον εαυτό μας πρώτα, κοιτάζοντας και έναν άλλον άνθρωπο στα μάτια και να πούμε στα δικά του μάτια, στη δική του ψυχή, που γνωρίζουμε ότι είναι θεός και είμαστε συνδεδεμένοι, «μ’ αγαπάω», κοιτώντας εκείνον/εκείνη στα μάτια. «Μ’ αγαπάω», γιατί γνωρίζετε ότι είστε ένα, γιατί γνωρίζετε ότι είστε ο ένας μέρος του άλλου και ότι όταν λέτε «μ’ αγαπάω», αγαπάω τον εαυτό μου μέσα σ’ εσένα, αγαπώ το κομμάτι μου μέσα σ’ εσένα. Επιτρέπω στον Εαυτό μου γενναιόδωρα και συνειδητά να αναπνέω και έτσι επιτρέπω στις σχέσεις μου να αναπνέουν.

Μ’ αυτό τον τρόπο, με το να διαχειριζόμαστε και να εφαρμόζουμε αυτές τις γνώσεις στην καθημερινότητά μας, δημιουργούμε τον νέο κόσμο. Και ουσιαστικά ποτέ δεν θα κάνουμε κάτι σε άλλον, το οποίο δεν θέλουμε να κάνει κάποιος σ’ εμάς. Έτσι λοιπόν δημιουργείται νέος κόσμος, όπου η αλληλεπίδραση, η σύνδεση μεταξύ μας, είναι σε τελείως νέα επίπεδα κατανόησης, είναι σε τελείως νέα επίπεδα αγάπης και ενδυνάμωσης. Είναι σαν να φυτεύουμε ρίζες για νέα δάση, για νέες ομάδες, κοινωνίες, χώρες, όλα καινούργια αναγεννιούνται μέσα από την σχέση μας πρώτα με τον εαυτό μας.
Φανταστείτε πόσο σημαντικοί είμαστε, και δεν εννοώ από την έπαρση του εγώ, πόσο σημαντική είναι εκείνη η σχέση μας με τον εαυτό μας αρχικά. Γεμίζουμε φως συνειδητά, όταν αγαπάμε ειλικρινά, ποιοτικά, ουσιαστικά τον εαυτό μας. Γεμίζουμε φως, χτίζουμε καινούργιο κόσμο μέσα από την αγάπη, μέσα από την αγάπη, η οποία έχει ελευθερία, ελευθερία έκφρασης, δημιουργίας, επικοινωνίες.
Είμαστε οι πρόδρομοι της νέας συλλογικής συνειδητότητας αγαπημένοι. Καθώς λοιπόν επιτρέπουμε και μαθαίνουμε να σεβόμαστε σε πολύ αληθινά επίπεδα ο ένας τον άλλον, χωρίς εντάσεις, χωρίς θυμούς, γιατί πια δεν μας ενδιαφέρουν αυτά τα παιχνίδια όπως είπαμε, γεμίζουμε το υλικό μας σώμα με ενέργεια αγάπης και αυτό τί σημαίνει; Ότι ξανασυνδεόμαστε με την έννοια της ζωής, διψάμε για να δημιουργήσουμε, διψάμε για να συνδεθούμε με άλλους ανθρώπους, οι οποίοι φέρνουν τέτοιες ενέργειες, ενέργειες χαράς και εκεί ξέρετε τί συμβαίνει; Έχουμε την πλήρη ένωση του αριστερού και του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου μας, αλλάζει το σχήμα της καμπυλότητας της σπονδυλικής μας στήλης αυτή την εποχή και όταν ενεργούμε μέσα από αυτές τις αντιλήψεις που προαναφέραμε, διευκολύνουμε πολύ την διαδικασία, που γίνεται όλο και περισσότερο συνειδητή, σαν μία τελετουργική ιερή πράξη και το σώμα μας το απολαμβάνει.
Και έτσι να πω κι αυτό, που είναι πολύ σημαντικό, με αυτό τον τρόπο βοηθάμε στο να παράγουμε και τις ορμόνες της ευτυχίας και της χαράς και αυτές οι ορμόνες είναι η ενδορφίνη και οι σεροτονίνες, οι οποίες ουσιαστικά είναι υπεύθυνες για την μακροζωία, είναι υπεύθυνες για την ευζωία, για την υγεία, για την ανανέωση και την αναζωογόνηση του οργανισμού μας. Η άνθιση του εαυτού μας σε όλο του το μεγαλείο.
Οπότε και σήμερα μετά απ’ αυτή την όμορφη συνάντηση μπορούμε να κατανοήσουμε ότι όποιο θέμα και αν προσεγγίσουμε αγαπημένοι μου, τα πρώτα και τα κύρια κλειδιά πάντα είναι η επαφή και η αγάπη του εαυτού μας, η σύνδεσή μας με τον εαυτό μας και η σύνδεσή μας με το πνεύμα, που πάλι απ’ ό,τι καταλαβαίνετε είμαστε ένα, απλά χρειάζεται να χτίσουμε αυτή την γερή γέφυρα, την σύνδεση μεταξύ μας, την σχέση. 


Αν κοιτάξετε τους τομείς της ζωής σας, όση αρμονία, αγάπη, ισορροπία έχουν είναι αποτέλεσμα αυτών των δύο παραγόντων, δηλαδή πόση αγάπη έχετε για τον εαυτό σας και πόσο ποιοτική και συχνή είναι η σύνδεσή σας με το πνεύμα. Γιατί όταν επιτρέπουμε την ενέργεια της αγάπης να ρέει μέσα από το σώμα μας, εκδηλώνουμε την πρόθεση να υλοποιήσουμε εκείνα που είναι στην καρδιά μας και μόνο εκείνα στα οποία είμαστε πραγματικά ειλικρινείς και αληθινοί μέσα μας σε σχέση μ’ αυτό υλοποιούνται άμεσα, μόνο όταν είμαστε αληθινά αληθινοί και όταν κάτι βγαίνει μέσα από την καρδιά.
Φαντασθείτε όταν ζείτε μέσα από αυτή την εσωτερική κατάσταση καθημερινά, πόσα υπέροχα πράγματα σε όλους τους τομείς μπορούν να συμβούν στη ζωή σας. Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όντως έτσι συμβαίνει. Είμαι τόσο χαρούμενη και ευτυχισμένη που υπάρχει αυτή η σύνδεση στη ζωή μου και σας προτρέπω να δεσμευθείτε απέναντι σ’ αυτήν, είναι η πιο σημαντική σχέση στη ζωή σας. Η αφοσίωση και η δέσμευση του εαυτού σας προς τον εαυτό σας να τον κάνετε ευτυχισμένο. Και αυτό το καταφέρνετε μέσα από την δέσμευση.
Βήμα-βήμα, κάθε μέρα από 5-10 λεπτά αφιερώνετε στη σχέση σας, την πιο σημαντική σχέση της ζωής σας, στη σχέση σας με το πνεύμα και από κει θα δείτε πως όλες οι σχέσεις, όλες οι σφαίρες, γίνονται όλο και καλύτερα, γίνονται θαυμαστές, γίνονται λαμπρές, μεταμορφώνονται μπροστά στα μάτια σας. Οι άνθρωποι με τους οποίους έχει κλείσει ο κύκλος με όμορφο, ομαλό τρόπο φεύγουν απ’ τη ζωή σας, μπορεί να βελτιωθούν σχέσεις σας, έρχονται νέες γνωριμίες και να θυμάστε να είστε ανοιχτοί στις νέες προτάσεις, να είστε ανοιχτοί στις νέες συνεργασίες, γιατί θα έρθουν καινούργιοι άνθρωποι στη ζωή σας, αρκεί να το επιτρέψετε.


Με αγάπη και σεβασμό 
απέναντι στην Ενσάρκωση Σας
Βικτώρια Καρυπίδου





Βικτώρια Καρυπίδου: 
Master Διεύρυνσης Ανθρώπινης Συνειδητότητας
Δημιουργός της σχολής ”ANAGENIS”