Pulse of love 10/12/2013

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Το “κάψιμο” του σώματος

Ένας υπέροχος και ιδιαίτερος διαλογισμός δημιουργημένος από τον Osho

Το κάψιμο είναι μια διαλογιστική τεχνική που σε οδηγεί στο να ξεχωρίσεις τον εαυτό σου από το σώμα σου δημιουργώντας μια απόσταση μεταξύ τους. Αν εξασκηθείς σε αυτή την τεχνική τότε θα μπορείς να ζεις τα διαφορά γεγονότα και τις καταστάσεις στη ζωή σου χωρίς όμως να ταυτίζεσαι με τα συναισθήματα που αυτές σου δημιουργούν.

Εκτέλεση: Βάζεις μια μουσική που σου αρέσει και σε ηρεμεί που να είναι σχετικά γρήγορη στο ρυθμό της. Ξαπλώνεις αναπαυτικά και αρχίζεις για λίγα λεπτά να αναπνέεις βαθιά, συνειδητά, ταξιδεύοντας την αναπνοή σου σε όλο το σώμα… 

Ύστερα φέρνεις την προσοχή σου στα δάχτυλα των ποδιών σου και οραματίζεσαι ότι μια φλόγα αρχίζει να ανεβαίνει από εκεί και έχοντας κατεύθυνση προς το κεφάλι, καίει σταδιακά όλο το σώμα  αφήνοντας πίσω στάχτες. 
Μη βιάζεσαι να εκτελέσεις αυτό το εσωτερικό ταξίδι. Ταξιδέψε στο σώμα σου όσο ποιο αργά μπορείς, βλέποντας το με τα μάτια της ψυχής σου να καίγεται. Καθώς κινείσαι ανοδικά και το βλέπεις να εξαφανίζεται αφήνοντας πίσω στάχτες, είναι σημαντικό να παρατηρείς και το πως αισθάνεσαι.

Μπορεί όταν φτάσεις στο κεφάλι να δυσκολευτείς, μπορεί να βγουν στην επιφάνεια διάφοροι φόβοι όπως «τι θα γίνει αν εξαφανιστώ πραγματικά;» ή «κι αν χάσω το μυαλό μου;» Ότι και να σου δημιουργήσει το μυαλό σαν αντίσταση ξεπέρασε το και προχώρα το "κάψιμο".  
Κάψε το κεφάλι, κάψε το μυαλό, κάψε το εγώ σου και δώσε χρόνο στον εαυτό σου να συναντήσει τον σιωπηλό παρατηρητή μέσα του…

Καίγοντας όλο το σώμα, καίγοντας το μυαλό σου αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι να "κάψεις" για λίγο την μνήμη σου και να οδηγηθείς στο κενό. Αν μπεις πραγματικά σε αυτή την κατάσταση τότε θα οδηγηθείς στο να βιώσεις τι συμβαίνει όταν δεν υπάρχει ο νους.  Θα μπεις σε βαθύ διαλογισμό, στην κατάσταση "μη- νους".

Γενικά είναι μια τεχνική που φέρνει ηρεμία και γαλήνη και σε βοηθά να είσαι περισσότερο συνειδητός στη ζωή σου. Αν την κάνεις κάθε μέρα τουλάχιστον για τρεις μήνες, τότε ξαφνικά μια μέρα, θα καταλάβεις την διαφορά του παρατηρητή και του εαυτού που είναι ταυτισμένος με το σώμα, τις σκέψεις και το νου. 


namaste 
despoina palamari