Pulse of love 10/12/2013

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Η Αγάπη σαν εκδήλωση του Θεϊκού

Σας το είπα, γνωρίζω τις μεθόδους του Τάντρα-γιόγκα, άλλα εγώ προχώρησα πιο μακριά. Δεν βρίσκω απαραίτητο, για να εξιδανικεύσετε τη σεξουαλική δύναμη και να αποκτήσετε μία τέλεια αυτοκυριαρχία, να κάνετε όλους αυτούς τούς πειραματισμούς πού περιγράφονται στα βιβλία τού ινδικού ή θιβετιανού ταντρισμού. Υπάρχει ένα άλλο Τάντρα-γιόγκα πού ξεπερνά τα άλλα και πού εγώ είμαι οπαδός του.
Μια από τις μεθόδους αυτού του ταντρισμού είναι να μάθετε να αγαπάτε χωρίς να περιμένετε να σας αγαπήσουν, γιατί τότε είστε ελεύθεροι και μπορείτε να κάνετε πολλά με αυτή την ελευθερία. Δυστυχώς, τούς ανθρώπους δεν τους ενδιαφέρει η ελευθερία, δεν την αναζητούν, αντίθετα, επιζητούν να δένονται, ή ελευθερία τους είναι βάρος, τους στενοχωρεί, δεν ξέρουν τι να την κάνουν.


Ενώ με τον καταναγκασμό, με τα χτυπήματα μάχεται... Εδώ υπάρχει τουλάχιστο κάτι να ασχοληθεί... Ναι, υποφέρει, κλαίει... Μόνο οι μεγάλοι Δάσκαλοι δεν ασχολούνται να μάθουν αν τους αγαπούν ή όχι, γιατί είναι σαν τον ήλιο πού στέλνει ασταμάτητα την αγάπη του σε όλα τα όντα. Δεν τους ενδιαφέρει να ξέρουν πάνω σε ποιόν αυτή ή αγάπη θα πέσει, σε κανέναν ή σ' όλο τον κόσμο. Αυτό πού τους ενδιαφέρει είναι αυτή ή θεία ενέργεια να περάσει από μέσα τους και να νιώθουν χαρά, θαυμασμό, έμπνευση, μόνο αυτά μετρούν.
Πολλοί ήρθαν να μου παρουσιάσουν αυτό το πρόβλημα, αγαπούσαν έναν άνδρα ή μία γυναίκα που, με τον έναν ή άλλο τρόπο, απομακρύνθηκε από τον καλό δρόμο, πρέπει να εξακολουθούν να τον αγαπούν; 
Βέβαια, ή αγάπη που έχει κανείς για ένα ον προκαλεί πάντα πάνω του ορισμένα αποτελέσματα ευεργετικά στις αιθέριες περιοχές, και όταν τον αγαπά είναι ένας τρόπος να τον βοηθήσει. Αλλά, από μιαν άλλη πλευρά, είναι προτιμότερο να μην αφιερώνετε πολύ καιρό και ενέργειες σε κάποιον πού δεν αξίζει τον κόπο. 
Το μόνο σημαντικό πράγμα είναι να αγαπάτε, κι αν δεν είναι ο τάδε άνδρας, ή η τάδε γυναίκα, ας είναι άλλα πρόσωπα, ολόκληρος ο κόσμος, για να μπορεί ή πηγή να τρέχει. Πάνω σε ποιόν τρέχει, αυτό δεν είναι σημαντικό, δεν πρέπει όμως να σταματά να τρέχει, κι αυτό είναι όλο, διαφορετικά, κάνετε κακό στον εαυτό σας, δεν εμπνέεστε πια, έχετε τα φτερά κομμένα. Για να αγαπήσετε και πάλι, δεν πρέπει να περιμένετε να πέσετε πάνω σε κανένα ελκυστικό μουτράκι, αλλιώς, κι εδώ ακόμη θα είναι ή αρχή του τέλους!

Αλλά για να καταλάβετε αυτά πού λέω, πρέπει να ξέρετε ότι ή αγάπη, ή αληθινή Αγάπη, είναι πάνω από τη σεξουαλική έλξη και μάλιστα πάνω από το συναίσθημα. Η αληθινή Αγάπη είναι μία κατάσταση της συνείδησης. Η έλξη είναι ένα φαινόμενο πού δεν μπορεί να παραχθεί για όλα τα όντα, γιατί είναι θέμα μήκους κύματος, δονήσεων, ρευστών, εξαρτάται, λοιπόν, από στοιχεία καθαρά φυσικά. Το συναίσθημα είναι ήδη ανώτερο από την έλξη, γιατί μπορεί να είναι εμπνευσμένο από συντελεστές ηθικής, διανοητικής, πνευματικής τάξης. Αλλά το συναίσθημα επίσης ποικίλλει, μια μέρα αγαπάτε, και την άλλη μέρα δεν αγαπάτε πια. Πηγαίνετε να δείτε αν τα συναισθήματα των ανθρώπων ως προς το σύζυγό τους, τη γυναίκα τους, τα παιδιά τους, τους εραστές τους, τις ερωμένες τους ή τους φίλους τους είναι σταθερά! 
Ενώ ή αγάπη πού τη ζήσατε σαν μία κατάσταση συνείδησης είναι πιο πέρα από τις περιστάσεις και από τα πρόσωπα. Είναι η κατάσταση ενός όντος πού εξαγνίστηκε τόσο, που ανέπτυξε τόσο τη θέλησή του, ώστε να πετύχει ν' ανέβει μέχρι τις ύψιστες περιοχές της θείας Αγάπης και τότε ό,τι και να κάνει, είτε τρώει, είτε περπατά, είτε εργάζεται, είτε συναντά ανθρώπους, νιώθει αυτή την αγάπη μέσα του και τη διαθέτει για να βοηθά όλα τα όντα.
Για να φτάσετε σ’ αυτή την κατάσταση τής συνείδησης πρέπει να μάθετε να δαμάζετε τον εαυτό σας ώστε τίποτα να μην μπορεί να γίνει έξω από την απόφασή σας, από τη θέλησή σας. Θέλετε να αγκαλιάσετε μία κοπέλα... Ε! λοιπόν, ναι, μπορείτε να το κάνετε, άλλα μόνο όταν είστε εσείς που το αποφασίζετε, και δεν έχετε το δικαίωμα να το αποφασίσετε πριν να έχετε εξαγνιστεί επί πολλά χρόνια για να μην αφήσετε κανένα «λεκέ» πάνω της, αν όχι ο αόρατος κόσμος που σας κρίνει θα σας καταδικάσει. Δεν έχετε το δικαίωμα να αγκαλιάσετε κάποιον, να έχετε ανταλλαγές μαζί του, παρά αν έχετε φτάσει σ' αυτόν το βαθμό ανύψωσης πού να του αφήσετε στη ζωή το φως, στοιχεία πού θα εξακολουθούν να ενεργούν πάνω του για το καλό του.
Την ήμερα πού θα κατορθώσετε να αισθανθείτε την αγάπη σαν μια κατάσταση της συνείδησης ή αγάπη σας θα είναι αμετάβλητη. Όμως αυτή ή ιδέα είναι τόσο μακριά από σας! Ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται στο μεταβλητό, αγαπά, και μετά δεν αγαπά πια, κι αυτό δεν είναι μόνο αλήθεια για τα όντα, αλλά και για τα αντικείμενα, τις ασχολίες σας.  Η σταθερότητα δεν είναι το πιο διαδομένο προτέρημα μεταξύ των ανθρώπων.
Ακόμα κι εσείς, έρχεστε, π.χ., στην ανατολή του ήλιου, τις πρώτες μέρες συναρπάζεστε, θαυμάζετε, ύστερα όμως από λίγο καιρό αυτό γίνεται αυτόματα, έχετε χάσει την πρώτη σας αγάπη. Για να αποφύγετε να συμβεί αυτό, πρέπει να συνηθίσετε να τα κάνετε όλα σαν να τα κάνατε για πρώτη φορά, να πηγαίνετε κάθε πρωί να συναντήσετε τον ήλιο σαν να ήταν ή πρώτη φορά... να βλέπετε τη γυναίκα σας ή το σύζυγό σας κάθε μέρα σαν να ήταν ή πρώτη φορά, και μάλιστα, ύστερα από πενήντα χρόνια, να νιώθετε θαυμάσια σαν την πρώτη μέρα. Θα πείτε πώς αυτό δεν είναι δυνατό. Ναι, είναι δυνατό, αν κατορθώσετε και ζείτε την αγάπη σαν μία κατάσταση συνείδησης, αυτό είναι δυνατό, υπό τον όρο να μην αισθάνεστε πια την αγάπη σαν ένα συναίσθημα ή μία έλξη, αλλά να τη ζείτε σαν μία συνειδητή κατάσταση, είναι δυνατό.

Πολλοί καλλιτέχνες ζήτησαν θεληματικά να πολλαπλασιάσουν τις ερωτικές τους εμπειρίες γιατί αντιλαμβάνονταν ότι ή αγάπη συντηρούσε την έμπνευσή τους. Δυστυχώς, αυτή ή τόσο αισθησιακή, εγωιστική, ιδιότροπη αγάπη, που ήταν η πηγή μερικών εμπνεύσεων, κι αυτό είναι αλήθεια, ήταν, προπαντός, ή αιτία για μεγαλύτερες ψυχικές ταραχές. Η αγάπη, είναι σαν το κρασί, σας μεθά, αλλά είναι μία μέθη πού πήγατε και βρήκατε στις κατώτερες περιοχές και σάς παρασύρει στην ίδια φυσική και ηθική κατάπτωση σαν να κάνατε κατάχρηση οινοπνεύματος. Το να ξέρετε να αγαπάτε είναι η μεγαλύτερη νίκη, γιατί η πραγματική αγάπη δεν μπορεί ποτέ να σας καταστρέψει, αντίθετα.
Μάθετε στο εξής, ότι το καλύτερο φάρμακο για τα προβλήματα της αγάπης, είναι ακριβώς η αγάπη. Πολλοί ήρθαν κοντά μου και μου παραπονέθηκαν για αδιαθεσίες, για ψυχικές ανισορροπίες και τους είπα: «Γιατί σταματήσατε να αγαπάτε; Αυτές οι ταραχές έρχονται επειδή καταπνίξατε την αγάπη μέσα σας, τότε συμπιέστηκε και τα αναποδογύρισε όλα.  Η αγάπη είναι ένας τρομερός χείμαρρος, και παρασύρει όλα τα φράγματα όμως αν δεν το ξέρετε τότε δεν είστε αρκετά φωτισμένος. Αν πάλι για να σωθείτε από αυτά τα βάσανα, πρέπει να αγαπάτε, να αγαπάτε νύχτα-μέρα, να αγαπάτε όλο τον κόσμο... δεν θα έχετε καιρό για να βασανίζεστε. Θα είστε τόσο απασχολημένος!... 
Ενώ τώρα, όσο κλείνεστε στον εαυτό σας, όσο τσιγκουνεύεστε την αγάπη, τόσο τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Να είστε γενναιόδωροι, Θεέ μου, και θα σωθείτε. Δίνετε την αγάπη σας σε όλα τα όντα. Εγώ, αυτό κάνω, βρήκα το μυστικό. Βέβαια, περνιέμαι λίγο βλάκας και όλος ο κόσμος λέει: « Ω! ο καημένος, με την καρδιά πού έχει...» Μα ακριβώς, με την καρδιά μου βρήκα το μυστικό που εσείς δεν βρήκατε ακόμη με την τρομερά αναπτυγμένη νόησή σας.»
Πρέπει να θαυμάζετε και να ευχαριστείτε κάθε μέρα τον Ουρανό πού υπάρχουν στη γη εκατομμύρια όμορφες γυναίκες πού δεν έχετε ακόμη την ευτυχία να γνωρίσετε και να θαυμάσετε, και εκατομμύρια έξυπνοι και δυνατοί άνδρες που δεν έχετε ακόμη βρει την ευκαιρία να συναντήσετε! Πρέπει να το σκέφτεστε αυτό και να χαίρεστε... Να χαίρεστε μόνο και μόνο που υπάρχουν και με την ιδέα ότι μία μέρα θα μπορείτε να τους δείτε, να τους μιλήσετε, να τους θαυμάσετε. Σας φαίνεται παράξενο γιατί δεν είστε συνηθισμένοι να χαίρεστε για τέτοιες ιδέες... Είναι αλήθεια, αυτό είναι ένας τρόπος να σκέφτεται κανείς, πολύ ασυνήθιστος, αλλά τόσο αποτελεσματικός! Δεχτείτε τον και θα δείτε τα αποτελέσματα.
Θα πείτε: «Ναι, μα αυτά πού μας λέτε εδώ πάνε εναντία σε όλους τους κανόνες τής ηθικής. Αν όλοι οι άνδρες αρχίσουν να αγαπούν όλες τις γυναίκες και αντίθετα, δεν θα υπάρχει πια οικογένεια.» 

Μα ναι, θα υπάρξει μία μεγάλη οικογένεια, κι αυτό είναι όλο. Μήπως αυτό είναι τόσο κακό;... Καταλάβετε με καλά, όταν λέω ότι οι άντρες πρέπει να αγαπούν όλες τις γυναίκες και οι γυναίκες όλους τους άνδρες, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πολλαπλασιάσουν τις εμπειρίες και ότι ο σύζυγος πρέπει να είναι άπιστος στη γυναίκα του και η γυναίκα στο σύζυγό της. Όχι, πρέπει να είστε πιστοί, πρέπει όμως να ξέρετε επίσης ότι ένας και μόνο άνδρας, μία και μόνη γυναίκα δεν θα μπορεί ποτέ να σας τα δώσει όλα, και ότι εσείς οι  ίδιοι δεν θα μπορείτε ποτέ επίσης να τα δώσετε όλα στο σύζυγό σας ή στη γυναίκα σας. 
Γι' αυτό πρέπει να ζείτε μαζί, να εργάζεστε μαζί, αλλά να αγαπάτε όλο τον κόσμο, να χαμογελάτε σε όλο τον κόσμο και να αφήνετε επίσης τον άλλο ελεύθερο να τό κάνει. Ναι, να αγαπάτε ο ένας τον άλλο, να είστε μαζί, να μη χωρίζετε, αλλά να διευρύνετε την αντίληψή σας για την αγάπη. Έτσι άντρες και γυναίκες θα μάθουν να ευχαριστιούνται με χαρές επίσης αιθέριες.

Η αγάπη θα μείνει ένα θέμα που θα αντιμετωπίζει αιώνια ή ανθρωπότητα.  Η μόνη παραλλαγή θα είναι στον τρόπο που θα την καταλαβαίνει και θα την εκδηλώνει. Στο μέλλον, κάθε ανθρώπινο ον θα μάθει να αγαπά όλες τις γυναίκες, όλους τους άντρες, την απεραντοσύνη, να γεμίζει την καρδιά του και την ψυχή του από τη μεγαλοπρέπεια του θεϊκού

ΑΪΒΑΝΧΩΒ
"Ο ΦΤΕΡΩΤΟΣ ΔΡΑΚΟΣ"