Pulse of love 10/12/2013

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Από τον εξωτερικό στον εσωτερικό κόσμο

Είναι καλό να κοιτάζεις προς τα έξω, επειδή το έξω είναι δημιούργημα του Θεού. Είναι καλό να κοιτάζεις προς τα μέσα, επειδή μέσα κάθεται ο δημιουργός. Και τα δύο είναι καλά. Τα μάτια είναι φτιαγμένα για ν' ανοιγοκλείνουν. Ανοίγουν και κλείνουν. Αυτός είναι ο ρυθμός μέσα κι έξω.
Κοίτα προς τα έξω, την ομορφιά της δημιουργίας. Κοίτα προς τα μέσα, την ομορφιά του Θεού. Και σιγά - σιγά θα δεις το μέσα και το έξω να συναντιούνται, να ενώνονται και να γίνονται ένα.
Osho

Υπάρχει ένας πολύ όμορφος διαλογισμός του Osho που έχει να κάνει με αυτό το ατελείωτο ταξίδι μέσα- έξω. Χρειάζεσαι 10΄ λεπτά, αν δεν έχεις περισσότερο χρόνο και το σίγουρο είναι ότι θα γαληνέψει και το μυαλό και το σώμα.

Είναι καλό την ώρα που θα διαλογίζεσαι να μην σε ενοχλήσει κανείς. Αν θέλεις μπορείς να βάλεις μια χαλαρωτική μουσική να σε συνοδέψει σε αυτό το ταξίδι προς τα μέσα...

Οδηγίες: Ξαπλώνεις κάπου αναπαυτικά και κλείνεις τα μάτια εστιάζοντας στην αναπνοή σου. Αρχίζεις να παίρνεις βαθιές ήρεμες αναπνοές κατεβάζοντας τον αέρα μέχρι την κοιλιά σου. Όταν νιώσεις ότι έχει χαλαρώσει αρκετά το σώμα σου και έχουν περιοριστεί οι σκέψεις σου τότε αφήνεις το σώμα σου να αναπνεύσει με το δικό του ρυθμό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις εσύ είναι κατά την εισπνοή να ανοίγεις τα μάτια και κατά την εκπνοή να τα κλείνεις.
Εισπνέεις, βάζεις αέρα, ενέργεια μέσα σου και ανοίγεις τα μάτια για να επικοινωνήσεις με τον εξωτερικό κόσμο...
Εκπνέεις, βγάζεις αέρα, ενέργεια από μέσα σου. Αδειάζεις και δημιουργείς χώρο. Τότε κλείνεις τα μάτια για να συναντήσεις αυτό το χώρο, αυτό το κενό που δημιουργείται μέσα σου, στον εσωτερικό σου κόσμο.

Συνεχίζεις αυτό το διαλογιστικό παιχνίδι ¨ανοίγω- κλείνω¨, ¨έξω-μέσα¨, ¨εισπνέω-εκπνέω¨ για να οδηγηθείς στην εσωτερική σου γαλήνη και πληρότητα. 
Εκεί που θα σε γεμίσει η ομορφιά του θεού...