Pulse of love 10/12/2013

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Θεραπεία και άνοιγμα καρδιάς


θεραπεύοντας τη σχέση μας με τους άλλους 

Σάββατο 25 Ιανουαρίου, 
 18:00-22:00 
L.A. (Life n' Art) Theater, 

Συνεχίζει ο κύκλος σεμιναρίων με θέμα το ¨άνοιγμα και τη θεραπεία της καρδιάς¨ μας. 
Με την βοήθεια της Ηχοθεραπείας (Ενεργητικοί Διαλογισμοί, Κινητική Έκφραση, Θεατρικά, Διαλογιστικά και Συστημικά Παιχνίδια, Ασκήσεις Συνειδητότητας, Ταξίδια Φαντασίας,) των ήχων από ηχογαβάθες και γκογκ (ταμ-ταμ και φεγκ γκογκ) και της ανθρώπινης επαφής θα συναντήσουμε τον Εαυτό μας και θα συνειδητοποιήσουμε: 
  • Ποιο είναι το μοτίβο ζωής πάνω στο οποίο κινούμαστε όσον αφορά την σχέση μας με τους άλλους.
  • Ποιους ανθρωπους καλούμε στη ζωή μας και ποια πλευρά του εαυτού μας καθρεφτίζεται σε αυτούς
  • Ποιος είναι ο λόγος που σε κάποιες σχέσεις βιώνουμε δυσαρμονία και πως μπορούμε αυτές να τις εξυγιάνουμε. 

Κάθε σχέση είναι ο καθρέφτης που μας αποκαλύπτει την ταυτότητά μας. Κάθε σχέση φέρνει στην επιφάνεια κάτι από τον κρυμμένο εαυτό μας που μέχρι τώρα μας ήταν άγνωστο. 
Κανένας μας δεν είναι μόνο κακός ή μόνο καλός. Όλοι έχουμε, όλες τις ποιότητες μέσα μας. Οι σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους, (τον πατέρα, τη μητέρα, τ’ αδέλφια, τους φίλους, το σύντροφο, τους συνεργάτες) μπορούν να αποκαλύψουν από διαφορετικές οπτικές γωνίες, όλες τις όψεις του εαυτού μας ώστε να μπορέσουμε να τον κατανοήσουμε, να τον αποδεχτούμε, να τον συγχωρήσουμε και τελικά να τον αγαπήσουμε.  
Αν το καταφέρουμε αυτό, τότε θα μπορέσουμε να αγαπήσουμε και τον κάθε έναν και το κάθε τι που θα υπάρχει στη ζωή μας και η καρδιά μας θα ξεχειλίζει αγάπη! 

Αυτό που μας εμποδίζει να νιώσουμε τη χαρά, την ευτυχία είναι ότι προσπαθούμε να μην πονέσουμε έχοντας την ψευδαίσθηση ότι οι πληγές μας δεν υπάρχουν. Ακριβώς σαν τη στρουθοκάμηλο κρύβουμε το κεφάλι και πιστεύουμε πως ό,τι δεν βλέπουμε, δεν υπάρχει και ότι και οι άλλοι δεν μπορούν να δουν πάνω μας, μέσα μας, αυτό που εμείς αποφεύγουμε να αντικρύσουμε.
Με αυτή την ψευδαίσθηση να κυριαρχεί στο μυαλό μας, συνεχίζουμε να χτίζουμε τον περιοριστικό και ΄΄ασφαλή΄΄κόσμο μας. Ελέγχουμε τις σκέψεις μας, τις πράξεις μας, τα αισθήματα μας, τις σχέσεις μας…
Αντίθετα, αυτό που μας επιτρέπει να πάρουμε το κλειδί της ευτυχίας στα χέρια μας είναι να έχουμε το θάρρος να αντικρύσουμε ό,τι μας πονά. Να δούμε μέσα στον καθέναν που συναναστρεφόμαστε τα κοινά μας σημεία, είτε μας αρέσουν είτε όχι. Να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είμαστε και να επιτρέψουμε στη θεϊκότητα της αγάπης να μας αγγίξει… 

Τα επόμενα σεμινάρια 
Α. θεραπεύοντας τη σχέση μας μe τους άλλους 
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου  (2ο μέρος) 
Β. θεραπεύοντας τη σχέση μας με τον εαυτό μας  
Σάββατο 15 Μαρτίου και 5 Απριλίου  
Γ. επιτρέποντας στη θεϊκότητα μέσα μας να λάμψει 
Σάββατο 10 Μαΐου 

Συντονίστρια: Δέσποινα Παλαμάρη  

L.A. (Life n' Art) Theater

Βας. Αλεξάνδρου 6 & Αναλήψεως 1, Περιστέρι, (Μετρό Άγιος Αντώνιος) 
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.latheater.gr 
Πληροφορίες: 210 5789337 

Ειδικές τιμές για ανέργους 

namaste