Pulse of love 10/12/2013

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Η Αγάπη του Ανώτερου Έαυτού

Ο Ανώτερος Εαυτός είναι εκείνο το μέρος της ψυχής μας που μας συνδέει με το Θεϊκό Ον. Είναι το ΄΄κομμάτι΄΄ του Θεού μέσα μας Δεν περιορίζεται από το χώρο και το χρόνο. Έχει πάντα πρόσβαση σε όλο το απόθεμα γνώσης που αφορά όλες τις μορφές ζωής στο σύμπαν, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας.
Αν εμπιστευτούμε την καθοδήγηση του θα μας οδηγήσει στην εσωτερική ενότητα από τον πιο ίσιο και άμεσο δρόμο. Τα μπλοκαρίσματα του ενεργειακού μας πεδίου θα λυθούν με τον πιο ήπιο και μαλακό τρόπο. 


Τα τέσσερα στοιχεία της αγνής αγάπης
Η Αγάπη είναι σιωπηλή. Δεν φωνάζει εδώ είμαι κοίταξε με. Η Αγάπη του Θεού, του Ανώτερου Εαυτού είναι σιωπηλή, συμπονετική, δυνατή και με περιεχόμενο.
Η Αγάπη δεν έχει προτιμήσεις. Υπάρχει για να υπάρχει και τρέφει μόνο το πνεύμα της αγάπης. Δεν έχει σχέση με περιορισμούς και έλεγχο και πάνω από όλα δεν έχει προτιμήσεις: Αν κάνεις αυτό θα σε αγαπώ περισσότερο ή αν κάνεις αυτό για μένα τότε θα κάνω εκείνο για σένα…
Η Αγάπη ποτέ δεν κομπάζει. Ποτέ δεν προβάλλει τον εαυτό της, ποτέ δεν περηφανεύεται. Δεν το χρειάζεται αφού πηγάζει από την πηγή της δημιουργίας. Το φως πάντα ξεχωρίζει μέσα στο σκοτάδι και ένας άνθρωπος που ξεχειλίζει αγάπη είναι φωτεινός. Δεν χρειάζεται να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει.
Η Αγάπη διαθέτει την σοφία να χρησιμοποιεί τα αλλά τρία στοιχεία. Η σοφία είναι ήσυχη. Δεν αποσκοπεί σε κάτι ούτε επιδεικνύει σπουδαιότητα. Γνωρίζει τι είναι κατάλληλο να λέει και τι να μην λέει. Χαρακτηρίζεται από σοφή δράση.

Η Αγάπη του Ανώτερου Εαυτού δεν θα δημιουργήσει ποτέ σενάρια φόβου ή συνθήκες εξάρτησης ενώ το εγώ θα το κάνει. Αν ανακαλύψετε την αυτοεκτίμηση του εσώτερου εαυτού και αρχίσετε να αγαπάτε αυτήν την αίσθηση, οι γύρω σας θα αρχίσουν να σας προσέχουν. Βλέπετε η αγάπη προσελκύει τον εαυτό της. Προσελκύει την αγάπη και είναι κάτι ιδιαίτερο. 

Όπου κι αν πάτε σε όποια μέρη κι αν βρεθείτε, ακόμα κι αν φαίνονται εκ διαμέτρου αντίθετα με την αγάπη, εσείς ελάτε σ’ αυτό το δωμάτιο και καθίστε πάνω στον θρόνο. Οι γύρω σας που δεν ξέρουν τι είστε ή τι κάνετε θα σας κοιτάξουν ιδιαίτερα. Επειδή σε κυτταρικό επίπεδο θα ξέρουν που κάθεστε.
Αν φοβάστε έναν άνθρωπο και τον απορρίπτετε, δεν θα καταφέρετε ποτέ να γνωρίσετε όλο του το είναι. Αν όμως του δώσετε την προσοχή σας και τον αφήσετε να αισθανθεί την απεριόριστη αγάπη που υπάρχει μέσα σας, θα σας ανοιχτεί σιγά-σιγά. Θα αναγνωρίσετε ότι πίσω από την αρνητική συμπεριφορά την οποία καταδικάζετε, δεν υπάρχει τίποτε άλλο από μια απογοητευμένη λαχτάρα για εκπλήρωση. Η κατανόηση αυτή θα σας βοηθήσει να πλησιάσετε την δική σας εκπλήρωση. Αυτή η στάση της αμερόληπτης αποδοχής αντιστοιχεί στην στάση του Ανώτερου Εαυτού, του εσωτερικού Φωτεινού Οδηγού που υπάρχει μέσα μας. 

Αν χρησιμοποιήσετε τη στάση της αμερόληπτης αποδοχής όποιος θα είναι κοντά σας, σε κυτταρικό επίπεδο, θα μπορεί να καταλάβει που βρίσκεστε εσείς. Μπορεί τα λόγια του ή τα μάτια του να λένε κάτι άλλο, όμως το σώμα του, το κυτταρικό του σώμα θα χαίρεται για σας και δεν θα περάσει πολύς καιρός που θα αλλάξει η στάση του απέναντι σας.
Αυτός είναι ο τρόπος που ο ένας αλλάζει τους πολλούς, αλλάζοντας μόνο τον εαυτό του. Χωρίς πολλά λόγια, χωρίς κηρύγματα, η αλλαγή θα τους επηρεάσει.


O MEΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΣ ΦΟΒΟΣ
  
Όταν αφήνουμε το φως μας να λάμψει υποσυνείδητα επιτρέπουμε  στους άλλους να κάνουν το ίδιο. Όταν έχουμε απελευθερωθεί από τον δικό μας φόβο αυτομάτως η παρουσία μας απελευθερώνει και τους άλλους. Γεννηθήκαμε για να εδραιώσουμε την ομορφιά του Θεού που υπάρχει μέσα μας. Δεν βρίσκεται μόνο σε κάποιους από μας. Βρίσκεται στον καθένα μας.

¨Ο μεγαλύτερος μας φόβος δεν είναι να είμαστε ανεπαρκείς. Ο μεγαλύτερος μας φόβος είναι να είμαστε απεριόριστα δυνατοί. Το φως μας μάς φοβίζει περισσότερο, όχι το σκοτάδι μας. Αναρωτιόμαστε : Ποιος είμαι εγώ που θα πρέπει να είμαι τόσο υπέροχος; Αλλά και ποιος είσαι εσύ που να μην είσαι (υπέροχος). Είσαι ένα παιδί του Θεού.
Δεν υπηρετείς τον κόσμο όταν μειώνεις τον εαυτό σου. Μειώνοντας τον εαυτό σου μόνο και μόνο για να μην νιώθουν ανασφαλής οι άλλοι απέναντι σου δεν παράγεις φως.¨

ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ 1994 




namaste
Δέσποινα Παλαμάρη