Pulse of love 10/12/2013

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ταξίδια φαντασίας και ήχου


Τα ταξίδια φαντασίας ανήκουν στην ηχοθεραπεία και είναι καθοδηγούμενες, διαλογιστικές ονειροπολήσεις μέσω των οποίων άνθρωποι κάθε ηλικίας μπορούν να χαλαρώσουν και να μπουν με την βοήθεια εικόνων, ήχων και ερεθισμάτων στην εσωτερική τους πραγματικότητα.

Αφήνοντας την καθημερινότητα, με την βοήθεια των ήχων (φωνή αφηγητή, ηχογαβάθες, γκογκ), ταξιδεύει ο καθένας στον δικό του κόσμο της φαντασίας, μέσα σε ένα διαλογιστικό παραμύθι, στο οποίο γίνεται ο πρωταγωνιστής και οδηγείται σταδιακά σε βαθιά χαλάρωση. 
Καθώς συμμετέχει βιωματικά στην ιστορία του παραμυθιού δημιουργεί καινούρια ¨μονοπάτια¨ συνάψεων στο μυαλό του.  Αυτά τον κάνουν να αποκτήσει την ικανότητα να  διαφωτίζει τις καταστάσεις που συναντά στην καθημερινότητα του  με τρόπο παιχνιδιάρικο, αποκτώντας καινούρια κατανόηση για την ζωή.


Θα αναρωτηθεί ίσως κάποιος: Μα είναι δυνατόν με φαντασιώσεις να αλλάξω τη ζωή μου;
Υπάρχει ενα απλό παράδειγμα που μπορεί επιβεβαιώσει την δύναμη που έχει η εικονοπλασία και που μπορεί να πείσει και τον πιο άπιστο  από μας. 
Απλά κλείστε τα μάτια και πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές χωρίς να αντιστέκεστε. Χαλαρώστε και σκεφτείτε ότι υπάρχει μπροστά σας ένα μυρωδάτο λεμόνι κομμένο στη μέση. Νιώστε οτι σας πλημμυρίζει η μυρωδιά του και ότι γεννιέται μέσα σας η επιθυμία να το δαγκώσετε...
Τώρα το δαγκώνετε και το στόμα σας πλημμυρίζει από τους χυμούς του...

Μήπως αισθανθήκατε  την οξύτητά του στη γλώσσα και τον ουρανίσκο σας;   


Τα ταξίδια φαντασίας προσφέρουν: 

  • Μια υγιή συμπεριφορά απέναντι στο άγχος της καθημερινότητας.  
  • Διευρύνουν την συνείδηση και δίνουν καινούριες δυνατότητες για ένα παραγωγικό και δημιουργικό τρόπο σκέψης. 
  • Βοηθούν στην ανάπτυξη νέων στρατηγικών για την επίλυση προβλημάτων. 
  • Ενισχύουν την αυτοεκτίμηση και βελτιώνουν την κοινωνική συμπεριφορά.
  • Προωθούν την ανάπτυξη της προσωπικότητας.
  • Αναπτύσσουν την συνειδητότητα και δίνουν πρόσβαση στο συλλογικό ασυνείδητο.

Ποιος είναι ο Στόχος τους
 

Γίνονται σε ατομικές συνεδρίες ή σε ομαδικές συναντήσεις.  Κατά τη διάρκεια του οραματισμού στα ταξίδια φαντασίας, καταργούνται τα σύνορα μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου. Οι ¨εσωτερικοί ταξιδιωτες¨ χαλαρώνουν βαθιά και αποκτούν πρόσβαση σε όλο το δυναμικό τους. 
Με τις εσωτερικές εικόνες που βλέπουν, βιώνοντας ολοκληρωτικά τις καινούργιες εμπειρίες που τους παρουσιάζονται (πάντα στη σφαίρα της φαντασίας), τονώνουν τη δημιουργικότητά τους και αποκτούν την ικανότητα να προσεγγίζουν και να διαφωτίζουν γεγονότα και καταστάσεις της καθημερινότητας με ένα τρόπο τελείως διαφορετικό με αυτόν που είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα. 
Αποκτούν αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, αυτοαγάπη και μια καινούργια κατανόηση για την  ζωή.