Pulse of love 10/12/2013

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΗΧΟΜΑΣΑΖ: ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Τι συμβαίνει σε μια συνεδρία
«Ο άνθρωπος που έχει δυσαρμονία χάνει την επαφή του με τη γη και τον ουρανό αλλά σταδιακά και με τους άλλους ανθρώπους. Ο ήχος τον βοηθά ν’ ανοίξει συναισθηματικά (κέντρο της καρδιάς και της κοιλιάς) και να φέρει την αρμονία πάλι μέσα του και γύρω του»

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας τοποθετούνται τα ηχητικά σκεύη πάνω στο σώμα (ηχομασάζ) ή γύρω από αυτό (ηχοθεραπεία) και με συγκεκριμένη διαδικασία αυτά δονούνται με προσαρμοσμένα χτυπήματα.
Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν τα κανάλια ενέργειας επιτρέποντας στην ενέργεια να κυκλοφορήσει ξανά παντού μέσα στο σώμα. Ο δέκτης (θεραπευόμενος) σταδιακά οδηγείται σε μια βαθιά χαλάρωση που βοηθά στο ενεργοποιηθούν οι αυτοθεραπευτικές ιδιότητες του οργανισμού.




Ο ήχος από τις ηχογαβάθες δεν επιδρά χαλαρωτικά μόνο πάνω στο σώμα αλλά και στον εγκέφαλο. Επηρεάζει την συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων, διεγείρει την αναδιοργάνωση του εγκεφάλου. Δημιουργεί καινούριες νευρικές διασυνδέσεις και φέρνει σε ισορροπία το δεξί και το αριστερό ημισφαίριο. Ενισχύει είτε σε μεγάλους είτε σε παιδιά την αυτοσυγκέντρωση, την επιμονή, την χαλάρωση αλλά και την συναισθηματική απελευθέρωση.  

Ο ηχοθεραπευτής είναι σημαντικό να είναι συνειδητός κατά τη διάρκεια της συνεδρίας και να έχει ξεκάθαρη πρόθεση για το τι θέλει να κάνει και για το που θέλει να οδηγηθεί ο ήχος. Να έχει πλήρη σεβασμό και αποδοχή για την κατάσταση που βρίσκεται κάθε φορά ο δέκτης και ανοικτή καρδιά για να αντιληφθεί τις πραγματικές του ανάγκες 




namaste
despoina palamari