Pulse of love 10/12/2013

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΡΕΙΚΙ

Το Ρέικι μπορεί να μαθευτεί από οποιονδήποτε μέσα σε ένα σαββατοκύριακο και να ενταχθεί εύκολα στο πρόγραμμα του καθενός μας. Η δυνατότητα να γίνει κάποιος κανάλι του Ρέικι είναι ένα ΄΄δώρο΄΄ που δίνεται στον μαθητή κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας συντονισμών. Η ενέργεια τους έρχεται κατευθείαν από την Ανώτερη Δύναμη και περνώντας μέσα από τον δάσκαλο καταλήγει στον μαθητή.
Κατά την διάρκεια των συντονισμών το ενεργειακό σύστημα των μαθητών συντονίζεται και ενδυναμώνεται. Στη διάρκεια της διαδικασίας ανοίγονται νέα μονοπάτια στο σώμα των μαθητών μέσα από τα οποία μπορεί να κυλά αβίαστα η ενέργεια του Ρέικι. Από την ιδία μέρα και μετά η λεπτοφυή αυτή ενέργεια μπορεί να περνά με το απαλό άγγιγμα των χεριών, από τα χέρια του ΄΄θεραπευτή΄΄ στο σώμα του ΄΄θεραπευόμενου΄΄


Α΄ Βαθμός Ρέικι 

Κάποιος που παίρνει τον πρώτο βαθμό Ρέικι δέχεται όλα τα δώρα του και μπορεί να κάνει θεραπείες στον εαυτό του (αυτοθεραπεία) αλλά και σε φίλους ή συγγενείς (δωρεάν), χωρίς να κουραστεί, ούτε να νιώθει εξάντληση μετά από την θεραπεία τους. Αυτό συμβαίνει γιατί η ενέργεια του Ρέικι που περνά από μέσα του, για να δοθεί σε κάποιον άλλον, ενδυναμώνει και τον ίδιον σωματικά και ενεργειακά. 



Β΄ Βαθμός Ρέικι  
Η ενέργεια του Ρέικι ενδυναμώνεται με την χρήση των συμβόλων που περνάνε από τον δάσκαλο στον μαθητή, πάλι μέσα από μια διαδικασία συντονισμού.
Τα σύμβολα είναι κλειδιά που ανοίγουν διαφορετικές ενεργειακές πόρτες. Πετυχαίνουν άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα, σε αυτό που χρειάζεται κάθε φορά ο θεραπευόμενος γιατί ενεργοποιούν μια ανταπόκριση από υψηλότερα επίπεδα συνειδητότητας.
Καταργούν τον χώρο και τον χρόνο γιατί ο μαθητής μπορεί με τη χρήση τους να στείλει θεραπεία από απόσταση ή να θεραπεύσει ένα τραυματικό γεγονός που έχει γίνει στο παρελθόν και έχει αφήσει τα σημάδια του, σαν ενεργειακή κύστη, μέσα στο σώμα του. Μπορεί ακόμα ενισχύοντας τις θετικές δηλώσεις να ανοίξει ένα φωτεινό δρόμο για το μέλλον του ή να καθαρίσει και να φωτίσει ενεργειακά το χώρο του.
 


Γ΄ Βαθμός Ρέικι   
Σε αυτόν το βαθμό δίνονται επιπλέον σύμβολα και ο μαθητής γίνεται θεραπευτής. Η φιλοσοφία του Ρέικι γίνεται πια ο τρόπος ζωής του και με πολύ σεβασμό και αγάπη για τον άνθρωπο, με πλήρη κατανόηση για το θέμα του καθενός και χωρίς κριτική δίνει θεραπείες επιτρέποντας στην ενέργεια του Ρέικι να φέρει θεραπεία σε πολύ βαθύ επίπεδο συνειδητότητας. Ένας θεραπευτής του Ρέικι εργάζεται αυξάνοντας όχι μόνο την προσωπική του ευτυχία αλλά και των συνανθρώπων του

Reiki master 
Παίρνοντας και τον τέταρτο βαθμό ο θεραπευτής γίνεται δάσκαλος και φροντίζει με την παρουσία του η ενέργεια του Ρέικι να φέρνει αρμονία πληρότητα, ηρεμία, αφθονία, αγάπη και φως όχι μόνο στον ίδιον αλλά και στον καθένα που τον προσεγγίζει..




ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΙΚΙ  
Σίγουρα πολλοί θα έχετε διαβάσει στο διαδίκτυο για ανθρώπους που δίνουν τους βαθμούς του Ρέικι από απόσταση ή θα έχετε ακούσει για βιβλία που σε μαθαίνουν να δίνεις Ρέικι με απλές τεχνικές αγγίγματος. Το Ρέικι δεν μπορεί να δοθεί αν δεν υπάρχει η επαφή, μέσω του αγγίγματος, του δασκάλου με το μαθητή και αν ο μαθητής δεν βιώσει πραγματικά τις ευλογίες του Ρέικι,
Αυτό που δίνει κάποιος που δεν έχει λάβει το συντονισμό του Ρέικι από δάσκαλο είναι η δική του ενέργεια. Αφορά μια ανθρώπινη ενέργεια κι όχι μια ανώτερη, λεπτοφυή ενέργεια που ρέει κατευθείαν μέσα από την καρδιά της Υψίστης Δύναμης



NAMASTE
δέσποινα παλαμάρη