Pulse of love 10/12/2013

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Γιόγκα για ζευγάρια

Η πραγματική πρόκληση της ζωής είναι  να παραμένουμε μαζί με τον εαυτό μας ενώ ταυτόχρονα επικοινωνούμε με τους άλλους ανθρώπους. Να ανταποκρινόμαστε στα γεγονότα διατηρώντας την αίσθηση της εσωτερικής αρμονίας.

Η Τάντρα Γιόγκα παρόλα όσα λέγονται γι΄ αυτήν απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να βαδίσουν μαζί με το σύντροφο τους σε ένα πνευματικό μονοπάτι που φέρνει αρμονία σε όλα τα επίπεδα. Το σωματικό, το συναισθηματικό, ψυχολογικό και το πνευματικό. Δεν αφορά μόνο ένα μάθημα σε μια αίθουσα γιόγκα αλλά είναι μια φιλοσοφία, ένας τρόπος σκέψης, ένας τρόπος ζωής.

   
Η Πρακτική της  
Στην Τάντρα Γιόγκα χρησιμοποιούνται συντροφικές ασκήσεις (asana)  που προάγουν την επικοινωνία με τον έξω από εμάς κόσμο. Οι ασκήσεις είναι δομημένες με τέτοιο τρόπο ώστε το κάθε μέλος του ζευγαριού να εκτελεί την ίδια ή την αντίθετη άσκηση, με σκοπό την αλληλοβοήθεια και παράλληλα την αλληλοσυμπλήρωση.
Οι asana είναι ιδιαίτερα θεραπευτικές και αναζωογονητικές. Χαρίζουν σταθερότητα, ευλυγισία, ισορροπία, ικανότητα συγκέντρωσης και συναισθηματική ισορροπία.
Ενισχύουν την μεταξύ τους επαφή και δίνουν την ευκαιρία στο ζευγάρι να συνεργαστεί, να στηριχτεί ο ένας στον άλλον, και να ενδυναμώσει τη σχέση του. 

Παράλληλα διατηρώντας την αίσθηση της ελευθερίας μεταξύ τους οι παρτενέρ μαθαίνουν να αντιλαμβάνονται την ανταλλαγή των ενεργειών και την κίνηση των ενεργειακών πεδίων του σώματός τους.
Χρειάζεται, οι ευεργετικές αυτες στάσεις (asana) που εκτελεί το ζευγάρι να συνδυαζονται με διαλογιστικές αναπνευστικές ασκήσεις, ενεργητικούς διαλογισμούς και ενεργειακά μασάζ ώστε να ηρεμήσει το μυαλό, να χαλαρώσει το σωμα  και να οδηγηθούν οι σύντροφοι σε αμοιβαία  ευχαρίστηση
 
 
Τάντρα γιόγκα και συναισθηματικά μπλοκαρίσματα  
Με την πάροδο του χρόνου μπορεί να έχει έλθει ανάμεσα στο ζευγάρι έλλειψη επικοινωνίας και να έχει σχηματιστεί μια αρνητική ατμόσφαιρα. Η Τάντρα Γιόγκα βοηθά τους συντρόφους να επανασυνδεθούν και να αρχίσουν να  αισθάνονται άνετα πάλι ο ένας με τον άλλον. Τους φέρνει σε επαφή με την σεξουαλικότητα τους.

Η γιόγκα για ζευγάρια βοηθά ακόμη και όσους έχουν μειωμένη σεξουαλική επιθυμία και αντιμετωπίζουν προβλήματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας γιατί στοχεύει, όχι μόνο στην ομαλή ροή της ενέργειας αλλά και στην αφύπνιση της σεξουαλικότητας.
Απελευθερώνει ενεργειακά, τυχόν μπλοκαρίσματα, από το πρώτο και δεύτερο τσάκρα, αναζωογονεί το σώμα και ¨μαλακώνει¨ την περιοχή της πυέλου. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και προκαλεί αύξηση της Libido.

Η ουσιαστική και βαθύτερη επικοινωνία είναι η πιο μεγάλη ανάγκη στην εποχή μας. Βασική αρχή αυτής της επικοινωνίας είναι η ικανότητα της αποδοχής του εαυτού μας και των άλλων οι οποίοι είναι διαφορετικοί από εμάς. Έτσι αρχίζει η καλλιέργεια της αγάπης και της συμπόνιας.

Βαδίζοντας στο μονοπάτι της Τάντρα γιόγκα νιώθεις ασφαλής και υποστηριζόμενος. Νιώθεις ότι είσαι αποδεκτός ακριβώς όπως είσαι. Αρχίζεις να εμπιστεύεσαι τους άλλους και να αντιμετωπίζεις τις ανασφάλειες και τους φόβους σου. Γίνεσαι ο πραγματικός Εαυτός σου



δέσποινα παλαμάρη
namaste