Pulse of love 10/12/2013

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Τι είναι Ρέικι

Από το βιβλίο του Frank Arjava Peter 
«ΡΕΙΚΙ η κληρονομιά του Dr. Usui»


Το Ρέικι είναι γιαπωνέζικη λέξη και αναφέρεται στην ζωογόνο, συμπαντική ενέργεια του πνεύματος. 
Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν το ρέικι σαν μια αρχαία θεραπευτική τεχνική που επανήλθε στο προσκήνιο τον 19ο αιώνα από τον Δρ. Μικάο Οσούι.  
Όταν αναλύσουμε την λέξη Ρέικι στα σύνθετα της Ρέι και Κι στα κάντζι (γιαπωνέζικο αλφάβητο) γίνεται: Υπερβατικό Πνεύμα, Μυστήρια δύναμη, Ουσία και Πεμπτουσία της ζωής. Στην ουσία η ικανότητα του Ρέικι (πνεύμα) είναι έμφυτη στον καθένα μας. 
Ο καθένας μας γεννιέται έχοντας την δύναμη να επιδρά στον εαυτό του, στην ζωή του και στους γύρω του με θεραπευτική ενέργεια. Η θεραπευτική, πνευματική ενέργεια είναι το υλικό από το οποίο είμαστε φτιαγμένοι. Ακόμα και η επιστήμη σήμερα αναγνωρίζει και παραδέχεται ότι τα υλικά αντικείμενα δεν είναι παρά ενέργεια με πολύ πυκνές δονήσεις. Όλα είναι ενέργεια. Όλα είναι πνεύμα.

Κάθε πλάσμα λοιπόν που ζει και αναπνέει έχει το χάρισμα να θεραπεύει.

«Το Ρέικι είναι μια μέθοδος αυτοπραγμάτωσης. Μια μέθοδος που απελευθερώνει το σώμα και τον νου. Ένα μονοπάτι που οδηγεί στον εαυτό, στο φως, στο Θεό. Χάρη σε αυτό ο άνθρωπος αποκτά πρώτα την υγεία του και ύστερα αυξάνει τη χαρά στην ζωή του και τη ψυχική του γαλήνη. Δεν προϋποθέτει καμιά προηγουμένη γνώση πάνω στην φιλοσοφία, την ιατρική, την θρησκεία ή άλλους παρομοίους κλάδους. Δεν μπορεί να ανήκει και δεν θα ανήκει ποτέ σε ένα μόνο άτομο ή σύλλογο. Ανήκει σε όλους και όλοι μπορούν να δεχτούν την μύηση του.»
 
ΣΤΟΧΟΣ TOY ΡEIKI
Όταν το μυαλό μας μπει στο υγιές μονοπάτι της εντιμότητας και της σύνεσης τότε το σώμα γίνεται κι αυτό από μόνο του απόλυτα υγιές. Τότε το μυαλό και το συναίσθημα γίνονται ένα και εμείς ζούμε μια ζωή γαλήνης και χαράς. Θεραπεύουμε τόσο εμάς (αυτοθεραπεία) όσο και τις ασθένειες των άλλων (θεραπεία-θεραπευτική σχέση), αυξάνοντας όχι μόνο την προσωπική μας ευτυχία αλλά και των συνανθρώπων μας. Αυτός είναι ο στόχος του Ρέικι.
«Με την βοήθεια της δύναμης του Ρέικι αποκτάμε την δυνατότητα να ενώσουμε την γη με τον ουρανό. 
                        
Το Δέντρο της Ζωής είναι βαθιά ριζωμένο στην γη. Χωρίς την Γη , αυτήν την ζωοδότρα δύναμη, δεν θα υπήρχε καμιά εξέλιξη σε εμάς τους ανθρώπους.
Το ΡΕΙΚΙ είναι η ενεργειακή ρίζα που μας συνδέει με την γη. Και όσο πιο βαθιά είμαστε ριζωμένοι σε αυτήν, τόσο πιο ψηλά μπορούμε να απλώσουμε τα κλαδιά μας προς τον ουρανό.»

 
ΠΟΙΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΡΕΙΚΙ
Το Ρέικι είναι για κάθε άνθρωπο που θέλει να πάρει στα χέρια του :
v Τον εαυτό του
v Την πνευματική του κατάρτιση
v Την θεραπεία και ενίσχυση του σώματος, του νου και του συναισθήματος του. Του πνεύματος και της ψυχής του.